Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ: ΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΑΚΤΙΝΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΙΜΠΟΥΤΖ ο επί τριετία και πλέον Διευθυντής Στρατιωτικών πληροφοριών του ΙΣΡΑΗΛ υποπτέραρχος ΑΜΟΣ ΓΙAΝΤΛΙΝ που αποχωρεί από την ενεργό υπηρεσία υποστήριξε ότι το ΤΕΛ ΑΒΙΒ μπορεί να δεχθεί επίθεση από πυραύλους του ΙΡΑΝ , της ΣΥΡΙΑΣ και της ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ σε ένα επόμενο καθολικό πόλεμο.

(αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΙΣΡΑΗΛ ο κατέχων τη συγκεκριμένη θέση μπορεί να κάνει αρκετές φορές αισθητή την παρουσία του και στα ΜΜΕ)
Οι Αμερικανοί το τελευταίο διάστημα προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μεταπείσουν την ηγεσία του ΛΙΒΑΝΟΥ να μην επιτρέψει τον Αχμαντινεντζάντ την επόμενη εβδομάδα να μεταβεί στο νότιο Λίβανο..
Σε μια άλλη εξέλιξη(και είναι ξεκάθαρη η θέση μου στην χώρα μας εναντίον της επαναφοράς αποστράτων στην επετηρίδα των ΕΔ/δυστυχώς μετριότητες σε όλες τις κυβερνήσεις βάσει κομματικών και μόνο κριτηρίων έχουν επανέλθει) η επιστροφή στην ενεργό υπηρεσία ως Υπαρχηγού των ΕΔ από τον προσεχή Φεβρουάριο του 52χρονου Υποστρατήγου NAEV έχει προκαλέσει στο ΙΣΡΑΗΛ σφοδρές λεκτικές αντιπαραθέσεις με εμπλοκή αναλυτών από πολλά Ινστιτούτα. 

Ο NAEV που είναι ιδιαίτερα θρησκευόμενο πρόσωπο είχε επιτυχή παρουσία στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, αφού το 2005-2007 είχε μειωθεί σημαντικά ο αριθμός επιθέσεων στο ΙΣΡΑΗΛ από την ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ. 

Ο απόστρατος Υποστράτηγος Y AMIDROR υποστηρίζει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι κακό να επιστρέφουν κάποιοι απόστρατοι, αρκεί να μην έχουν εμπλακεί σε κομματικά παιχνίδια όταν είναι στην αποστρατεία.

Σημειώνω ότι οι Διοικητές της ΒΟΡΕΙΑΣ και ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Υποστράτηγοι EIZENKOT-MIZRAHI αρνήθηκαν να αναλάβουν ως υπαρχηγοί του Γενικού Επιτελείου γιατί διαφωνούν και δεν έχουν καλές και επαγγελματικές σχέσεις με το νεοεπιλεγέντα ως Αρχηγό των IDF στρατηγό GALANT. 

Το θέμα που έθεσαν πολλοί αναλυτές είναι ότι σε τέτοιες ευαίσθητες και υψηλόβαθμες θέσεις θα πρέπει οι λύσεις να δίδονται μέσα από την επετηρίδα των εν ενεργεία αξιωματικών.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: