Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΣΕ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ


Έξι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση με ρουκέτες εναντίον ναυτικής βάσης στο λιμάνι Ισκεντερούν, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ


Δεκάδες Τούρκοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη μετά την επίθεση του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού σε σκάφη που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και τον θάνατο αρκετών ανθρώπων, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk .

INTRACOM: ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΩΝ ΡΑΝΤΑΡ ΤΩΝ F-16


Η εταιρία Northrop Grumman (NYSE: NOC) ανέθεσε στην INTRACOM Defense Electronics σύμβαση-πλαίσιο ύψους 17,9 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ για την παραγωγή ηλεκτρονικών συγκροτημάτων του ραντάρ AN/APG-68(V)9 των αεροσκαφών F-16 για την κάλυψη αναγκών της παγκόσμιας αγοράς. Για την υλοποίηση της σύμβασης έχουν ήδη δοθεί παραγγελίες ύψους 8,8 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ.

Καταδικάζουν ΟΗΕ και ΕΕ την ισραηλινή επίθεση

Έρευνα για τους θανάτους των επιβαινόντων στα πλοία που κατευθύνονταν στη Γάζα αλλά καταλήφθηκαν από τον ισραηλινό στρατό ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ καταδικάζει ο ΟΗΕ και οι ευρωπαϊκές χώρες.

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν από την επίθεση των Ισραηλινών.

Τουρκία: Το Ισραήλ θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες




«Το Ισραήλ θα πρέπει να επωμιστεί τις συνέπειες των πράξεών του που συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί του τουρκικό υπουργείο εξωτερικών.

Πάνω από 5 δισ. ευρώ χάνει το κράτος από το παρεμπόριο!



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

«Η χώρα είναι σε πόλεμο για την Οικονομία» συνηθίζει να επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός, αναμένοντας να εισακουσθεί από την κρατική εισπρακτική μηχανή. Μόνο που η τελευταία κωφεύει επιδεικτικά, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της δράσης του παραεμπορίου.

Πύρινες δηλώσεις από τον Ερντογάν Πάνω από 10 οι νεκροί από την επιδρομή των ισραηλινών Διεθνής κατακραυγή για το μακελειό




Τουλάχιστον δέκα είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες από την επιχείρηση, σε διεθνή ύδατα, των ισραηλινών δυνάμεων τα ξημερώματα κατά του στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. Για «κρατική τρομοκρατία» έκανε λόγο ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αρχονταρίκι - Χολέβας

Στο Πεντάγωνο ο Σαμαράς.


 

Οι προκλήσεις των Τούρκων σε αέρα και Αιγαίο και οι αντιδράσεις της Αθήνας στο επίκεντρο της συνάντησης. Θα ζητήσει στοιχεία για τα υποβρύχια και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Οι «ανορθόδοξες – μυστικές» περπατησιές της κυβέρνησης στο Αιγαίο, αλλά και στον «σκοτεινό» χώρο των εξοπλισμών είναι οι δύο μεγαλύτερες έγνοιες του Αντώνη Σαμαρά στον χώρο της Αμυνας, γι’ αυτό και σήμερα επισκέπτεται το Πεντάγωνο.

ΑΣΚΗΣΗ- ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ


ΜΕ ΣΑΦΗ επιθετικό χαρακτήρα και προσανατολισμό, θέλοντας προφανώς οι στρατοκράτες της Άγκυρας να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα προς τις πολιτικές ηγεσίες Ελλάδας κα Τουρκίας, ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου η μεγάλη αεραποβατική άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, με την επωνυμία «Εφεσος2010».

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατά των ακτιβιστών - Ένοπλοι Τούρκοι ανάμεσά τους -Βίντεο-σοκ


Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, οι άνδρες των ομάδων καταδρομών του ισραηλινού ναυτικού άνοιξαν πυρ μετά από επίθεση που δέχθηκαν με μαχαίρια και τσεκούρια, αλλά και πυροβόλα όπλα, κυρίως από Τούρκους, μέλη των αποστολών του διεθνούς στολίσκου.

MALD, η νέα «μικρογραφία παραπλάνησης»



Η νέα «μικρογραφία παραπλάνησης» της Raytheon, το μίνι ηλεκτρονικό δόλωμα MALD, αναμένεται σύντομα να διαδρματίσει σημαντικό ρόλο στα αεροσκάφη κρούσης, παρέχοντας την κατάλληλη υποστήριξη για διεισδύσεις σε εξελιγμένα αντιεροπορικά δίκτυα.
Συνολικά, η USAF σκοπεύει να προμηθευτεί 3000 περίπου MALD και MALD-J. Ο ακριβής συνδυασμός θα εξαρτηθεί από το πότε το MALD-J θα τεθεί σε παραγωγική διαδικασία. Ο απώτερος στόχος είναι να ωριμάσουν βασικές τεχνολογίες που θα επιτρέψουν την USAF να ισορροπήσει το χάσμα στον τομέα των ηλεκτρονικών επιθέσεων, με την αναμενόμενη απόσυρση των αεροσκαφών EA-6B Prowler το 2012. Το σύστημα προορίζεται να λειτουργεί επικουρικά στο EA-18G Growler.

Πως η Γερμανία μας βγάζει από το ευρώ.


Συνεχίζουν να «ποντάρουν» στην αναδιάρθρωση του χρέους ή της χρεοκοπίας της Ελλάδας οι αγορές, ενώ στις αναλύσεις τους ξένοι οίκοι αναφέρουν εμφατικά το σενάριο αυτό
Ο γαλλο – γερμανικός άξονας βρίσκεται πλέον σε σημείο καμπής και είναι βέβαιο πως τόσο ο Πρόεδρος Σαρκοζύ, όσο και η Καγκελάριος Μέρκελ πρόκειται να συζητήσουν ανοιχτά το «ελληνικό πρόβλημα» στις 7 Ιουνίου, τόσο για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όσο και για την σύνοδο των G8 και G20, που θα λάβει χώρα στον Καναδά.

Υπέρογκες δαπάνες για άχρηστο πολεμικό εξοπλισμό


16 δις ευρώ σε 8 χρόνια, ακόμα και για μηχανήματα που..δεν χρειάζονταν!!

16 δις ευρώ δαπανήθηκαν την περίοδο 1999-2007 για στρατιωτικό εξοπλισμό, ο οποίος ήταν άχρηστος, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". Επιπλέον, τα ποσά τα οποία δαπανήθηκαν για τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, ήταν πολλαπλάσια της αξίας του, και αγοράστηκαν με διακρατικές συμφωνίες και με απευθείας αναθέσεις.

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚO: Διακοπή της ελληνοϊσραηλινής αεροπορικής άσκησης «Μίνωας 2010»

Σταμάτησε σήμερα η κοινή άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και της ισραληνικής Αεροπορίας μετά από εντολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Επιχείρηση ισραηλινών ειδικών δυνάμεων κατά των ακτιβιστών - Tουλάχιστον 10 νεκροί (βίντεο)

Image

Τουλάχιστον δέκα είναι οι νεκροί από την επίθεση ισραηλινών καταδρομέων  στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το ισραηλινό ιδιωτικό δίκτυο τηλεόρασης 10, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ.

Άνδρες των ομάδων καταδρομών του ισραηλινού ναυτικού επιχείρησαν να κάνουν νηοψία σε ένα από τα καράβια του στολίσκου, αλλά δέχτηκαν επίθεση με λοστούς, μαχαίρια και τσεκούρια από ορισμένα μέλη των αποστολών του διεθνούς στολίσκου, με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ σύμφωνα το ίδιο δίκτυο.

Γιώργος Παπανδρέου, ο γαλαζοαίματος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

Ο Πρίγκηπας Φίλιππος του Βελγίου στην Λέσχη Μπίλντερμπεργκ [πηγή φωτογραφίας: Νοητική Αντίστασις, 04/08/2005]
Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Αφού ειρωνεύεται όσους πατριώτες στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν να ενδιαφέρονται για το μέλλον της Ελλάδας (τους αποκαλεί «νεαντερτάλειο ΠΑΣΟΚ των εθνικοπατριωτικών παροξυσμών»), ο Στέφανος Κασιμάτης προβαίνει στην αποκάλυψη πως ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν -τελικά- στον Αστέρα Βουλιαγμένης, κατά την διάρκεια της συνεύρεσης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ!

Ιστορική αναδρομή: Υποψήφια της ΝΔ: «Σήμερα λέω πως είμαι Τουρκάλα και είναι τιμή για μένα»

Πρώτο Θέμα, 20/09/2009 

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Η μουσουλμάνα υποψήφια της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας Αϊσέλ Ζεϊμπέκ, περιφρονεί την ταυτότητα των Πομάκων, αλλά δεν διστάζει να δηλώσει με εθνικιστικό πάθος πως είναι «Τουρκάλα και είναι τιμή της»!

Ιστορική αναδρομή:Οι απίστευτες επιστολές της οικογένειας Παπανδρέου

Γιώργος και Μαργαρίτα Παπανδρέου [πηγή φωτογραφίας: άγνωστη]Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές στην Ελλάδα, και με τον Γιώργο Παπανδρέου να φιγουράρει ως “φαβορί”, ας θυμηθούμε σιγά-σιγά μερικές από τις πράξεις και τα κατορθώματα του. Διαβάστε τις απόρρητες επιστολές που αποκάλυψε η Λιάνα Κανέλλη, για να δείτε τι απόψεις έχει ο Γιώργος Παπανδρέου και ο οικογενειακός και πολιτικός περίγυρος του. Αυτοί θα είναι οι ανθρώποι που αύριο θα κυβερνούν την χώρα μας!

Ακόμη και η λέξη «προκατάληψη» έχει άλλο νόημα για τους Τούρκους

Περίληψη στα ελληνικά: Σε μια έρευνα του Καθηγητή Yücel Kabapnar του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά, τουρκικά σχολικά εγχειρίδια αλλοιώθηκαν σκοπίμως, και όπου υπήρχαν οι λέξεις “Τούρκος”, “Μουσουλμάνος” και “επιδρομέας” αντικαταστάθηκαν με τις λέξεις “Βρετανός”, “Χριστιανός” και “ιππότης” αντίστοιχα.
Τα αποτελέσματα ήταν θεματικά:

Ιδεολογική και πολιτική διαδρομή των ελληνοτουρκικών σχέσεων την τελευταία 35ετία

Ελλάδα Τουρκία
Σχόλιο Σ.Ο.: Το κείμενο του καθηγητού κ. Νεοκλή Σαρρή παραμένει επίκαιρο και αποκαλυπτικό όσο ποτέ, ειδικά τώρα που βιώνουμε ραγδαία επιδείνωση των σχεσεών μας με την Τουρκία σε όλους τους τομείς: To οικονομικό, στρατιωτικό και στρατιωτικό ισοζύγιο βαίνει σε βάρος μέρα με την ημέρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Mirage 2000-5Mk2 και SCALP EG στην 114 Π.Μ. - Φονικός συνδυασμός

Image
Στην 114 Πτέρυγα Μάχης και ειδικά στην 331 Μοίρα των Mirage 2000-5Mk2 για το μόνο που δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κάποιος είναι η έλλειψη επιθετικού πνεύματος. Και πως θα μπορούσε, άλλωστε: Είναι η Μοίρα που από το περασμένο φθινόπωρο έχει αναλάβει ένα ρόλο που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αναλάβει ελληνική επιχειρησιακή μονάδα, είτε ανήκει στην Αεροπορία, είτε στον Στρατό είτε στο Ναυτικό.

Έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων εντός του θέρους

ImageΆρωμα έκτακτων αποστρατειών στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων εντός του θέρους αναδύεται από τα δύο υπουργικά γραφεία στο ΥΠΕΘΑ. Μία σειρά γεγονότων, όπως η «λευκή απεργία» των πιλότων, η πορεία των ένστολων, η αδυναμία αναχαίτισης του κύματος φυγής των αξιωματικών, η διαρροή στα ΜΜΕ των τουρκικών επιθετικών κινήσεων στο Aιγαίο, παρά το εμπάργκο που έχει επιβάλλει η πολιτική ηγεσία για να διευκολυνθεί η διαπραγμάτευση-εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, φαίνεται ότι σπρώχνουν σε έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία των Ε.Δ..

Αλλάζουν τα πάντα


Μέσα στον Ιούνιο κατατίθεται στη βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό των στρατιωτικών. Προβλέπει αύξηση ορίων ηλικίας και επιμήκυνση των χρόνων παραμονής στο βαθμό Τροποποιήσεις σε σύστημα αξιολόγησης, προαγωγές και μεταθέσεις

Κυβερνοάμυνα στις ένοπλες δυνάμεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το ΓΕΕΘΑ η πρώτη εθνική άσκηση Κυβερνοάμυνας. Θωρακίζονται τα συστήματα των ενόπλων δυνάμεων απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις. Το News247 παρουσιάζει αποκλειστικά όλες τις λεπτομέρειες.

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Άρδην - Ρήξη


Untitled from Άρδην - Ρήξη on Vimeo.

Απόσυρση των Τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο ζητά ο Αθήνα

Να αποσύρει πλήρως τον κατοχικό στρατό από την Κύπρο και να επιστρέψει την κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου (Βαρώσια) στους Ελληνοκυπρίους νόμιμους κατοίκους της καλεί τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν ο αναπληρωτής Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε συνέντευξη στην εφημερίδα της Κύπρου «Φιλελεύθερος».

Παράλληλα, καλεί την Άγκυρα να εγκαταλείψει τη «διπλή πολιτική», που ακολουθεί, δηλαδή τις επικοινωνιακές δηλώσεις επιθυμίας για λύση και παράλληλα την προώθηση διχοτομικών πολιτικών.

Βραζιλία: Ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν κατηγόρησε τη Δύση για ανεντιμότητα στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν


Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τις δυτικές χώρες ότι τους λείπει "ειλικρίνεια και εντιμότητα" στο θέμα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.
    Απευθυνόμενος στον τουρκικό Τύπο κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Βραζιλία ο Ερντογάν κατηγόρησε και πάλι τη Δύση ότι παραμένει σιωπηλή όσον αφορά το Ισραήλ, που σύμφωνα με τους ειδικούς έχει στην κατοχή του πυρηνικό όπλο.

Tουρκία: Ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK Οτσαλάν δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες διαλόγου με την Άγκυρα. Πέντε στρατιώτες νεκροί σε συγκρούσεις με κούρδους αντάρτες


Ο φυλακισμένος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν δήλωσε σήμερα ότι εγκαταλείπει τις προσπάθειές του να διεξάγει διάλογο με τις τουρκικές αρχές, όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο μία κουρδική εφημερίδα.

Τουρκική πονηριά με τα εξοπλιστικά προγράμματα

Τουρκική πονηριά με τα εξοπλιστικά προγράμματα

Για τερματισμό του εξοπλιστικού ανταγωνισμού προς όφελος της ευημερίας του ελληνικού και του τουρκικού λαού έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας με ομάδα ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων δημοσιογράφων.

Η ανατολή της ημισελήνου Η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε ανερχόμενη περιφερειακή δύναμη


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ

«Η Τουρκία είναι έτοιμη». Το κεντρικό σλόγκαν της τουριστικής καμπάνιας στην ΚωνσταντινούποληΠολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2010- είναι ταυτόχρονα το σύνθημα μιας νέας εθνικής αυτοπεποίθησης.

Εννιά χρόνια μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ, η Τουρκία δεν ζει τον μύθο της, όπως οι καρντάσηδες στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Αντιθέτως, τον κατασκευάζει. Κατ΄ αρχάς προσέχει πού βάζει την υπογραφή της. Η πρόσφατη κοινή συμφωνία μεταξύ Ερντογάν, Λούλα και Αχμαντινετζάντ το αποδεικνύει με τον πιο εύγλωττο τρόπο.

π. Γεώργιος Μεταλληνός - Ἡ πτώση τῆς Ῥωμανίας


Τὰ αἴτια τῆς πτώσης
Ἀπὸ τὰ παραπάνω γίνεται φανερό, ὅτι ἡ πτώση τῆς Πόλης τὸ 1453 δὲν ἔγινε ἀπροσδόκητα, οὔτε μὲ αὐτὴν ἄρχισε ἡ τουρκοκρατία. Στὶς 29 Μαΐου 1453, ὅπως εἴδαμε, ἕνα μεγάλο μέρος τῆς Ρωμανίας ἦταν ἤδη κάτω ἀπὸ τοὺς Ὀθωμανούς, τοὺς Ἄραβες καὶ τοὺς Βενετούς.

Εκδήλωση για τα Ελληνοτουρκικά

Το βιβλιοπωλείο «χωρίς όνομα» σας προσκαλεί στην συζήτηση με θέμα “Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος – Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα” με ομιλητές, κατά αλφαβητική σειρά, τους :

 


-Δημήτρη Αλευρομάγειρο
-Σάββα Καλεντερίδη

-Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο

-Παναγιώτη Λαφαζάνη

Η συζήτηση θα ξεκινήσει με το μήνυμα του Βάσου Λυσαρίδη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Ιουνίου, στις 8.00 το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο «Σήμαντρο» στον Χολαργό, Ελευθερίου Βενιζέλου 59 Α (4η στάση Χολαργού, από λεωφ. Μεσογείων). Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210-6546742.

ΠΗΓΗ 

Νέες τουρκικές απώλειες από το ΡΚΚ, δύο νεκροί, τρεις τραυματίες


Ένας μόνιμος λοχίας και ένας χωροφύλακας έχασαν τη ζωή τους και τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Σιρνάκ της ανατολικής Τουρκίας μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των ανταρτών του ΡΚΚ.

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΈΦΕΣΟΣ 2010 - EFES 2010

 

Του ΓΙΑΝΝΗ  KOKKΙΝΙΔΗ

Ασκήσεις διείσδυσης πραγματοποιούν στο Αιγαίο ο» στρατηγοί της Άγκυρας και δοκιμάζουν σύγχρονα κατασκοπευτικά συστήματα την ώρα που ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν προτείνει στην Ελλάδα μείωση εξοπλισμών και η χώρα μας το δρομολογεί λόγω κακών δημοσιονομικών.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ


ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕΙΡΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες ρίφθηκαν από αγνώστους, συνολικά δεκαεπτά βόμβες μολότοφ εντός της 133 Σμηναρχίας Μάχης στο Καστέλι της Κρήτης. Η φωτιά που σημειώθηκε κατασβέστηκε άμεσα, χωρίς την πρόκληση υλικών ζημιών.

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ "ΦΑΝΕ" ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΡΡΑΞΕΙΣ

Κάθε μέρα στα σύνορα Σκοπίων-Κοσσυφοπεδίου γίνονται μάχες και μάλιστα με νεκρούς. Πριν λίγες μέρες η αστυνομία των Σκοπίων σκότωσε 4 Αλβανούς που δεν σταμάτησαν σε αστυνομικό μπλόκο και άνοιξαν πυρ μέσα απο το λευκό φορτηγάκι της, το οποίο ήταν γεμάτο με όπλα!

Με… εθνικό ύμνο η «τουρκική Δυτική Θράκη»!


Σημαία της «Τουρκικής Δυτικής Θράκης» [πηγή: 
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_6861.html]
Σχόλιο Σ.Ο.: Ενώ η Ελλάδα συνεχίζει τον ύπνο του δικαίου, απασχολούμενη με τη μαζική παραχώρηση ιθαγένειας στους (λαθρο)μετανάστες της και την αφαίρεση του σταυρού από το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, στη Θράκη συνεχίζεται απρόσκοπτα η τουρκική προπαγάνδα ανάμεσα στον μουσουλμανικό πληθυσμό. Πρόσφατα ήρθε στο φως ο «εθνικός ύμνος της Τουρκικής Δυτικής Θράκης» (Batı Trakya Türk Cumhuriyeti Milli Marşı) που εντάσσεται στο πλαίσιο της ασίγαστης διαδικτυακής προπαγάνδας! Χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο για να αντιληφθούν οι ιθύνοντες στην Αθήνα τι ονειρεύονται οι οι τουρκόφρονες της Θράκης, το εκεί Τουρκικό Προξενείο και η Άγκυρα;

Τουρκικό και αλβανικό ναυτικό στο Ιόνιο και τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Βορειοηπειρωτών

Τσαμουριά [πηγή φωτογραφίας: antiparakmi.blogspot.com]


Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Η πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν επισημοποίησε την υπαγωγή της Ελλάδας στην Νέα Τουρκοκρατία.

«Στον κόσμο του αύριο δεν πρόκειται να γίνεται λόγος για τους Έλληνες, όμως οι Τούρκοι θα συνεχίσετε να υπάρχετε με όλη τη μεγαλοπρέπειά σας…»

  • Αποδελτιώθηκε στον «Εμπροσθοφύλακα» στις 22 Μαίου 2010

Σχόλιο Σ.Ο.: Εμείς και εσείς κρίνουμε τις πολιτικές πράξεις, δεσμεύσεις και “παρακαταθήκες” των Παπανδρέου και Χριστόφια. Κάνουν ή δεν κάνουν οι δύο “αριστεροί” ηγέτες Ελλάδας και Κύπρου πράξη την φράση του Αμερικανού Υπουργού που, απευθυνόμενος στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο του Οζάλ, είπε:

“Εκπλήσσομαι που λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας την Ελλάδα. Αυτοί είναι λαός που του αρέσει η καλοπέραση, τρώνε, πίνουν, τραγουδάνε, χορεύουν και κάνουν τουρισμό. Τίποτε άλλο. Ενώ εσείς, όπως πριν από αιώνες ακόμη, ήσασταν σοβαρός λαός, όπως είσαστε και τώρα. Στον κόσμο του αύριο δεν πρόκειται να γίνεται λόγος για τους Έλληνες, όμως εσείς θα συνεχίσετε να υπάρχετε με όλη τη μεγαλοπρέπειά σας…”

Νέες πληροφορίες για ομαδικούς τάφους μέχρι και 250 Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα

[πηγή φωτογραφίας: philenews.com]

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Ποια μέτρα έχει λάβει η κυβέρνηση για το θέμα; Θα το διεθνοποιήσει, προβάλλοντας έτσι την βαρβαρότητα της τουρκικής κατοχής; Ή θα κλείσει τα μάτια μπροστά σε τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα για να μην κακοφανίσει τον Ντερβίς Έρογλου και το “βαθύ κράτος” που τον υποστηρίζει; Σε άλλες περιπτώσεις, η “Διεθνής Κοινότητα” καταδίκασε ηγέτες και κράτη για εγκλήματα πολέμου, στην βάση ακριβώς τεκμηρίων ύπαρξης τέτοιων ομαδικών τάφων. Στην περίπτωση μας, ακόμη και οι νεκροί δεν μπορούν να βρουν δικαίωση… Θα χαλάσει το “καλό κλίμα των συνομιλιών”…

Γιατί τώρα «ανακάλυψαν» εγκλήματα της Εθνικής Φρουράς στο Τζιάος;


Κορέλλης Αντώνης, Νικολάου Παναγιώτης, Σκορδής Χριστόφορος, 
Παπαγιάννης Ιωάννης και Χατζηκυριάκος Ιωάννης
Κορέλλης Αντώνης, Νικολάου Παναγιώτης, Σκορδής Χριστόφορος,
Παπαγιάννης Ιωάννης και Χατζηκυριάκος Ιωάννης
‘Σημερινή’
«398 Τ.Π. & Τζιάος για πρώτη φορά (1)»
17 Αυγούστου 2009
Λάζαρος Α. Μαύρος, στήλη ‘Ειρήσθω’
Επόμενο ήταν να τεθούν ξανά σε λειτουργία οι γνώριμοι, κατά των Ελλήνων, μηχανισμοί ψυχολογικού πολέμου. Οι ιδεολογικές ερπύστριες του Αττίλα. Απέναντι στα ανασυρόμενα από τους ομαδικούς τάφους ΤΕΚΜΗΡΙΑ των συστηματικών, μαζικών, διατεταγμένων εκτελέσεων Αδηλώτων Αιχμαλώτων - Αγνοουμένων, τεκμήρια των Εγκλημάτων Πολέμου που διέπραξε το τουρκικό ΚΡΑΤΟΣ, διά των στρατευμάτων του, της 39ης, της 28ης Μεραρχίας και της ΤΜΤ το 1974, επισείονται… Τόχνη, Μάραθα και Σανταλάρης!

Γεωπολιτικές και στρατηγικές παράμετροι ενός ελληνοτουρκικού πολέμου

του Παναγιώτη Κονδύλη από το βιβλίο του «Θεωρία του Πολέμου», εκδ. Θεμέλιο

O πόλεμος αποτελεί συνέχεια της πολιτικής υπό δύο θεμελιώδεις έννοιες. Όταν ο όρος «πολιτική» εκλαμβάνεται με τηναντικειμενική του σημασία, για να χαρακτηρίσει τη διαμορφωμένη μέσα στον χρόνο ιστορικο-κοινωνική φυσιογνωμία ενός συλλογικού πολιτικού υποκειμένου, τότε o πόλεμος συνεχίζει την πολιτική υπό την έννοια ότι αποτυπώνει εκ των πραγμάτων, και ανεξάρτητα από τα τρέχοντα μελήματα και βουλήματα των δρώντων προσώπων, τη φυσιογνωμία αυτή, την οποία μπορούμε να δούμε από πολλές πλευρές και, ανάλογα, να την ονομάσουμε πολιτισμική ή κοινωνική ή γεωπολιτική κατάσταση, οικονομικό ή στρατιωτικό δυναμικό κ.τ.λ.

29 ΜΑΪΟΥ, 557 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ «Κερκόπορτα; Αστεία πράγματα» Η Ελένη Αρβελέρ διαλύει τους μύθους για την Αλωση

Του ΜΑΝΩΛΗ ΠΙΜΠΛΗ

Το Φετιγιέ Τζαμί, πρώην ναός της  Παναγίας της Παμμακάριστου
Η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ θυμάται παλαιότερα τους- ξένουςφοιτητές της στη Σορβόννη να της στέλνουν... συλλυπητήριο τηλεγράφημα κάθε 29η Μαΐου, την ίδια ώρα που τα περισσότερα Ελληνόπουλα αν τα ρωτούσες τι έγινε τη μέρα εκείνη δεν ήξεραν ακριβώς. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση αντιστράφηκε.

Αν δεν αντισταθούμε τώρα στην κοσοβοποίηση της Θράκης, θα υποχρεωθούμε να φιλοξενήσουμε Έλληνες νεοπρόσφυγες.


«Η Ροδόπη υποδέχεται τον Πρωθυπουργό» λένε οι αφίσες σήμερα στην Κομοτηνή, καλώντας τον λαό της Θράκης, να υποδεχθεί τον Γεώργιο Παπανδρέου.
Την ίδια ώρα που:

Ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής, αποφασίζει να διαγράψει την Πομάκικη εφημερίδα Ζαγάλισα και ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΝ από όλα τα έντυπα της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, προκειμένου να μην συμμετάσχει στην Ημερίδα με θέμα «Ελληνική Επικαιρότητα-Στοχευμένες Δράσεις», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010.

Σαφείς οι προθέσεις του Τουρκικού Στρατού στο Αιγαίο



Ευρείας έκτασης στρατιωτική άσκηση απέναντι από την Νότια Χίο, με την συμμετοχή του αποβατικού δυναμικού της ναυτικής βάσης της Φώκαιας (Στρατιά του Αιγαίου), πραγματοποίησαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Κινήσεις στο «μέτωπο» της Σμύρνης
Με τον κωδικό «Ζαφείρι και Κοράλλι» και με την επωνυμία «Έφεσος 2010», η άσκηση προέβλεπε απόβαση με συμμετοχή κομάντος, αλεξιπτωτιστών, ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους και αποβατικών σκαφών, καθώς και με νυκτερινή αεροπορική κάλυψη από μαχητικά F4 και F16.

ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗΣ! ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΛΑΒΩ ΘΕΣΗ

 
Σας το παραδίδω με κάθε επιφύλαξη
_____Έλαβα και δημοσιεύω αμέσως το παρακάτω κείμενο. Μου το έστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κάποιος φίλος, ο κ. Αναστάσιος Β. Αυτός τό έχει λάβει από τον Καναδά. Μοιάζει σαν εφιάλτης! Και τα μισά αν είναι αλήθεια, ζήτω που καήκαμε! Αλλά το σενάριο, που παρατίθεται στη συνέχεια, δεν φαίνεται να είναι και τόσο φανταστικό. Αν κάποιος το παρακάτω κείμενο μελετήσει στοχαστικά, θα διαπιστώσει ότι δεν φαίνεται και τόσο φανταστικό. Θεωρώ ως χρέος μου πρός τήν αγαπημένη μας Πατρίδα, δημοσιοποιώ το εφιαλτικό αυτό κείμενο, κάνοντας την δήλωση, ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ, όσα αναφέρει.

ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ !


ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ - ΕΠ.ΟΠ. ΣΤΗΝ 95η ΑΔΤΕ ΣΤΗ ΡΟΔΟ !!!

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΗ, ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΧΙΕΣ - ΕΠ.ΟΠ. ΠΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥΣ !!!

Σαρρής για την ελληνοτουρκική φιλία

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

EΠΕΤΕΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.




Ο Επίτιμος ΑΥ/ΓΕΣ αντιστράτηγος (εα) ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΚΟΥΔΑΚΗΣ είναι επί χρόνια εκλεκτός προσωπικός φίλος και ιστορικός με ευρύτητα πνεύματος και ενδιαφέροντα. Έχουμε πολλές φορές συζητήσει και συνεργαστεί. Με συνδέει πολύχρονη προσωπική και οικογενειακή φιλία. Λόγω της 29-5-1453 και της συμπλήρωσης 557 χρόνων από τότε παραθέτω το άρθρο του και θα ήθελα απλά να προσθέσω ότι απαιτείται περισυλλογή . γιατί οι καιροί είναι πονηροί….
Δρ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Μαινόμενοι λαθρομετανάστες τα έκαναν γυαλιά-καρφιά στην Ερμού

280510-niggersΣοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν πριν από λίγο στην οδό Διομείας (κάθετος στην Ερμού) στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ αστυνομικών και στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας και έγχρωμων μικροπωλητών, όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να απομακρύνουν τους λαθρομετανάστες.

Μαύρη Βίβλος των διωγμών του εν Τουρκία Ελληνισμού (1914-1918)

Το 1919 το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολη εξέδωσε (στα ελληνικά και στα γαλλικά) και παρέδωσε στην κρίση όλων των πολιτισμένων λαών του κόσμου την "Μαύρη Βίβλο Διωγμών και Μαρτυριών του εν Τουρκία Ελληνισμού'.
Μια συστηματική καταγραφή των διωγμών ,σφαγών,λεηλασιών και εκτοπισμών εναντίον του εν Τουρκία ελληνικού στοιχείου απο το επισημο κράτος, κατά τη χρονική περίοδο 1914-1918 ,δηλαδή την πρώτη περίοδο της Γενοκτονίας των Ελλήνων

Οι σφαγές της Φώκαιας (1914)


Επι τη ευκαιρία των πρόσφατων δηλώσεων Γκιονούλ σχετικά με την γενοκτονία των Χριστιανών της Μικράς Ασίας θα θέλαμε να αναρτήσουμε το παρακάτω κείμενο. Ένα απόσπασμα απο το βιβλίο του Τζόρτζ Χόρτον "Η κατάρα της Ασίας" που περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την σφαγή της Φώκαιας που έλαβε χώρα την 14η Ιουνίου 1914 "έτσι ώστε η Τουρκία να μπορέσει να γίνει το εθνικό κράτος που είναι σήμερα" κατα τον υπουργό...