Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Οι Σκοπιανοί «έκλεψαν» Μακεδονομάχο και τον έκαναν δικό τους!

Οι Σκοπιανοί «έκλεψαν» Μακεδονομάχο και τον έκαναν δικό τους!

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Πόλεις και χωριά της Δυτικής και Βόρειας Μακεδονίας (περιοχές Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών κλπ) κατακλύζονται τις τελευταίες μέρες από χάρτες, φωτογραφίες και δήθεν ντοκουμέντα των Σκοπιανών ότι η Μακεδονία δεν είναι Ελλάδα, αλλά μία ξεχωριστή βαλκανική χώρα με το όνομα Μακεδονία που ξεκινάει από τα βόρεια σύνορα των Σκοπίων και καταλήγει στη Χαλκιδική και την Έδεσσα μέχρι τα όρια του νομού Λάρισας.

Οι χάρτες με το κοίτασμα - μαμούθ

Οι χάρτες με το κοίτασμα - μαμούθ


του Παναγιώτη Σουρέλη

Τα «χρυσά» μπλοκ της Κύπρου
Χάρτες που καταγράφουν το κοίτασμα των 5 έως 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών φυσικού αερίου στην Κύπρο, αξίας 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb. 

Ένας χρόνος χαμένος για τα εθνικά μας θέματα



Γράφει ο
Κωνσταντίνος Χολέβας
Είθισται στο τέλος κάθε χρόνου να κάνουμε επισκοπήσεις, ανασκοπήσεις και απολογισμούς.  

«Σήμερα έχουμε ανάγκην υπάρξεως Βασιλέως»!

http://www.elora.gr/portal/images/stories/2011_12/toskas.jpg
Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους συνομιλούμε και άσχετα αν συμφωνούμε σε όλα μαζί τους ή όχι, μαθαίνουμε Ιστορία. Ένας εξ αυτών, είναι ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Οδυσσέας Τόσκας, Πρόεδρος της Βασιλικής Ενώσεως.

Τα 10 αλησμόνητα πρόσωπα του 2011

1. ΓΑΠ: ένα όνομα, μια χρεοκοπία. Με τα πολλά, παρέδωσε την Πρωθυπουργία, μένει όμως γαντζωμένος στην προεδρία του κόμματος. 

Το 2011 σε εικόνες

"Αγανακτισμένοι" στο Σύνταγμα: η εικόνα που τρομοκράτησε όλο το "μεταπολιτευτικό σύστημα"

Το 2012 ας φερθούμε επιτέλους ως Έλληνες

Ολίγιστοι Φραγκολεβαντίνοι πολιτικοί υπαγορεύουν σε σπιθαμιαίους εγχώριους ομολόγους τους πως να καταστρέψουν την Ελλάδα.

Τα διεθνή γεγονότα που σημάδεψαν το 2011

Επιμέλεια Κώστας Τζεβελέκος
Ο Θάνατος του ηγέτη της ΑΛ Καιντα οι εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο , το φονικό τσουνάμι στην Φουκουσίμα η παγκόσμια οικονομική κρίση , οι εξεγέρσεις στη Συρία και ο μανιακός δολοφόνος του Όσλο είναι μερικά από τα διεθνή γεγονότα που σημάδεψαν το 2011 . 

Ο δήμος Ζαχάρως θα μηνύσει την Τουρκία για τις πολύνεκρες πυρκαγιές του 2007!



Μήνυση κατά της Τουρκίας για τις πυρκαγιές του 2007 στην περιοχή της Ζαχάρως, αποφάσισε να υποβάλει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως. 

Π.Καμμένος:"Ποιοι κερδίζουν από την σύγκρουση με Ρωσία;"

 
Παρέμβαση στα της υπόθεσης της προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ και σύνδεσής της με το ευρύτερο γεωπολιτικό power game της περιοχής επιχειρεί στην σελίδα του στο Facebook, ο βουλευτής Πάνος Καμμένος, κάνοντας σχετική αναφορά στην αρθρογραφία του defencenet.gr.

Δύο νεκροί κατά την πειρατική τουρκική επιχείρηση SAR



Φυτικό λίπασμα από την Ουκρανία με προορισμό το Ισραήλ μετέφερε το τουρκικό φορτηγό πλοίο Dogu Haslaman,το οποίο βυθίστηκε στη στη θαλάσσια περιοχή 18 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σάμου, εντός της ελληνικής περιοχής αρμοδιότητας έρευνας και διάσωσης. 

Με θύελλα Su-33, μπαίνει στο FIR Αθηνών η "κόκκινη" αρμάδα (βίντεο)

Image
Ο μεγαλύτερος ρωσικός στόλος που έχει πλεύσει στην Μεσόγειο από την εποχή των τσάρων, ξεκινά μείζονες αεροναυτικές ασκήσεις σε περιοχή εντός του FIR Αθηνών, νοτιοδυτικά της Πύλου, σε απόσταση μόλις 60 ν.μ. από τις ακτές της Πελοποννήσου, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΥΠEΘΑ στο defencenet.gr. 

Γιατί μίλησε ο Αβραμόπουλος με Νταβούτογλου;Τα ερωτήματα της παράδοξης επικοινωνίας


Η επικοινωνία του Έλληνα ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου,δημουργεί πολλά ερωτήματα.

Καλή Χρονιά

Τι σημαίνει ένα θερμό επεισόδιο για την Ελλάδα;Άρθρο-άποψη




  Πολύ συχνές οι αναφορές των πολιτικών αλλά και των δημοσιογράφων στο ενδεχόμενο εκδήλωσης ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο.Συνήθως παρουσιάζεται σαν κάτι πολύ ...απλό που θα δεν θα αφήσει πίσω του συνέπειες! 

Τουρκική τοξική βόμβα στο Αιγαίο!

“Τοξική βόμβα”,που μπορεί να “εκραγεί” ανά πάσα στιγμή είναι το τουρκικό φορτηγό πλοίο Dogu Haslaman,το οποίο βυθίστηκε στη στη θαλάσσια περιοχή 18 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σάμου, εντός του FIR Αθηνών.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΑΟΖ: Από τις εκτιμήσεις στα αποτελέσματα


Εδώ και μήνες ακούμε μερικούς αναλυτές να μας εξηγούν ότι η ΑΟΖ είναι μόνο και μόνο ένα θεωρητικό πλαίσιο δίχως καμιά πρακτική αξία στον τομέα της οικονομίας.

π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης: «Ο Σημίτης εκβίαζε τον Εφραίμ!»


Του Μιχάλη Βαρδαρού

Βαρύτατες αιτιάσεις και πολιτικές ευθύνες εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη εξαπέλυσε με δηλώσεις του στο newsbomb.gr, ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Τι κάνει ο Γιλμάζ στην Αμερική;


Τι κάνει ο Γιλμάζ στην Αμερική;
Του Κώστα Τζεβελέκου
 Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, αφού αναστάτωσε με τις  πρόσφατες δηλώσεις του την κυβέρνηση Ερντογάν και δημιούργησε ανησυχία στην Αθήνα, αναχώρησε από την Τουρκία και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Λος Άντζελες.

Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για λαχεία


Ούτε στην τύχη δεν πιστεύουν πλέον οι Έλληνες. Το Newsbomb.gr βγήκε στους δρόμους και ρώτησε λαχειοπώλες για την κίνηση εν όψει της πρωτοχρονιάτικης κλήρωσης.

Business Week: Ράπισμα στη Γερμανία για την Ελλάδα

«Ενός ασθενή η υγεία επιδεινώνεται και οι Ευρωπαίοι χειρουργοί τσακώνονται πάνω από το χειρουργικό τραπέζι.

Άλλη μια σελίδα… δόξας για την τουρκική Αεροπορία


Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά 35 ήταν τα αθώα θύματα του βομβαρδισμού της τουρκικής Αεροπορίας (THK) σε περιοχή στα νοτιοανατολικά σύνορα με το Ιράκ.

ΕΕΔΑ: Τα μέτρα οδηγούν τους Έλληνες σε εξαθλίωση


Σε εξαθλίωση οδηγούνται οι Έλληνες, με τα μέτρα του προϋπολογισμού του 2012. 

Ανασφάλεια και διάρρηξη του κοινωνικού ιστού διαπιστώνει το αρμόδιο "παρά τω πρωθυπουργώ" όργανο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΔΝΤ: "Το κούρεμα του 50% δεν αρκεί"


Αύξηση χρηματοδότησης και μεγαλύτερο "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων ζητά το ΔΝΤ. "To Ταμείο προειδοποίησε την Ελλάδα για επιδείνωση των προοπτικών", αναφέρει αμερικανικό δημοσίευμα

Η ελληνική οικονομία το 2011 σε 10 + 1 "σταθμούς"


Σοφία Κατσαρέλη
Από τη συμφωνία "κουρέματος" του ελληνικού χρέους έως τα εισπρακτικά μέτρα και από τα "θρίλερ" πριν την εκταμίευση των δόσεων του δανείου μέχρι το κίνημα "Δεν πληρώνω". 

Τα άκουσε στα Γιάννενα ο Οικονόμου

Στέλιος Μπαμιατζής
Αποδοκιμάστηκε έντονα στα Ιωάννινα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, από δύο νεαρούς. Τον αποκάλεσαν "αλήτη" και τους απάντησε με τον ίδιο τρόπο. 

Δείτε το βίντεο (vid)

Τραγική η πολιτική της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ


Οι σύμβουλοι του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ που συνέπραξαν με τον κ. Βενιζέλο στην παντελή απουσία της χώρας μας από τη νέα Δομή Διοίκησης του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να κατευθύνουν το διαπραγματευτικό μηχανισμό της χώρας μας σε λάθη, προσπαθώντας να καλύψουν τα προηγούμενα λάθη τους, αλλά και σε ενδοτική και υποχωρητική πολιτική έναντι της Τουρκίας αλλά και γενικότερα των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας.

Οι 12 σελίδες της Έκθεσης Σουσουρλούκ και η επιβεβαίωση των ισχυρισμών Yılmaz


Για τη διερεύνηση του σκανδάλου Σουσουρλούκ, ο τότε πρωθυπουργός Mesut Yılmaz ανέθεσε στον τότε επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιθεωρήσεων Kutlu Savaş τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για όλες τις πτυχές της υπόθεσης, από την οποία προέκυψε στις 22 Ιανουαρίου 1998 η περιβόητη Έκθεση Σουσουρλούκ των 124 σελίδων, η οποία αποκάλυπτε τις σχέσεις κυβερνητικών στελεχών και υπηρεσιών του τουρκικού κράτους με το οργανωμένο έγκλημα.

ΜΟΣΑΝΤ:"Είναι απειλή τα πυρηνικά του Ιράν,αλλά...δεν θα το κλείσουμε κιόλας το μαγαζί"!

Ο επικεφαλής της Μοσάντ, της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, εκτίμησε ότι ένα Ιράν με πυρηνικά όπλα δεν αποτελεί αναγκαστικά μια "υπαρξιακή απειλή" για το Ισραήλ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που δημοσιεύονται  από την εφημερίδα Haaretz.

 

Κύπρος-Ελλάδα:τα 7 τρις φυσικό αέριο,"γεωπολιτικό δώρο",οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου το χαρακτήρισε “θείο δώρο”. Σίγουρα,όμως είναι ένα “γεωπολιτικό δώρο” που αλλάζει όλα τα δεδομένα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

"Εφυγε" μία από τις πιο μαχητικές φωνές του Ελληνισμού


Ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ της Ουάσιγκτον, Νικόλαος Σταύρου, έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών.

Υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ της MKEK και της Kale Kalip για το νέο τουρκικό πολυβόλο


Υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ των τουρκικών εταιρειών MKEK και Kale Kalip η οποία δραστηριοποιείται εμπορικά στην Ελλάδα για την ανάπτυξη του νέου πολυβόλου του τουρκικού Στρατού.

Γιατί πρέπει να επιστρέψουμε στην δραχμή - Άρθρο Θ.Κατσανέβα


Ένα εξαιρετικά επίκαιρο άρθρο με τίτλο "Οι συμμορίες της δραχμής και του ευρώ", όπου αναλύεται με κάθε λεπτομέρεια η ανάγκη εγκατάλειψης του ευρώ ως εθνικού νομίσματος δημοσιεύθηκε από τον καθηγητή Θεόδωρο Κατσανέβα, στο capital.gr και το αναδημοσιεύουμε.

Υπουργός Άμυνας Κύπρου:"Λαμβάνουμε τα μέτρα μας για τις τουρκικές αντιδράσεις"



Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να λειτουργεί με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και να λαμβάνει τα μέτρα για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ενδεχόμενα πιθανώς προκύψουν από την Τουρκία ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για ύπαρξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Σφαγή δεκάδων αμάχων Κούρδων από τον τουρκικό στρατό!

fo30de-turkeykurds

Τα ψέματα του Ερντογάν στους Κούρδους, όπως και τα χοντροκομμένα καλοπιάσματά του, τελείωσαν. 

Νέες αποκαλύψεις στην Τουρκία για «δράσεις» κατά της Ελλάδας!

http://www.elkosmos.gr/images/stories/_fotos-2011/94114609.jpg
Η Τουρκία είχε συστήσει ομάδα κρούσης σαμποτέρ, που δρούσαν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με έκθεση συνεργατών του Μεσούτ Γιλμάζ

Ρομφαία κατά πάντων



“Ζει Κύριος ο Θεός ημών και εσείς είσθε ήδη νεκροί και σεσηπότες”

Aπό τον Σιατίστης Παύλο
Μια και κάποιοι  μας σπρώχνουν να μπούμε στο χορό, ας μπούμε.

Η πατρίδα μας ζει πρωτοφανείς συνθήκες κατάρρευσης, εξαθλίωσης, καταστροφής.

Ομολογία από ΜΙΤ: "Τους καίγαμε για αντίποινα στο PKK!"



Συγκλονιστικές ομολογίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες έκαψαν τα νησιά της Ελλάδας, περιέχονται σε εκθέσεις που δημοσιεύονται σε δύο τουρκικές εφημερίδες, όπου ομολογείται ότι έβαζαν φωτιά στα δάση ως αντίποινα στην στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στο ΡΚΚ!

Βαλλιστικός τρόμος από Τουρκία με πύραυλο εμβέλειας 2.500 χλμ!

Image
Πρόγραμμα κατασκευής υποστρατηγικών MRBM βαλλιστικών βλημάτων, ακτίνας δράσης 2.500 χλμ. το οποίος θα έχει εντός της εμβέλειας στόχευσής του ολόκληρη την Ευρώπη, ολόκληρη την ευρωπαϊκή Ρωσία μέχρι την Σκανδιναβία, και ανατολικά θα φτάνει μέχρι τις δυτικές επαρχίες της Κίνας ενώ νότια θα καλύπτει μια περιοχή μέχρι το κέρας της Αφρικής, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν σε ομιλία του  στη συνεδρίαση της επιτροπής «Τεχνολογίας και Υψηλής Τεχνολογίας»!

Κρίση στον Κόλπο: Το Ιράν στοχοποίησε το CVN 74 "USS John C. Stennis"!

Image
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS John C. Stennis (CVN 74) ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να «στοχοποιήσουν» οι ιρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε μια λιτή ανακοίνωσή τους που εξέδωσαν μέσω των κρατικών ΜΜΕ.

Ο Μεμέτης κρύωνε και άναβε φωτιές στην Ελλάδα


 Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Ποιος εξεπλάγη απ’ όσα είπε ο Γιλμάζ για τον ανορθόδοξο πόλεμο που διεξάγει η Τουρκία κατά της χώρας μας και με εμπρησμούς;

The Guardian :Εγκαταλείπουν τα παιδιά τους λόγω πείνας


Σε μια περήφανη χώρα, όπως είναι  η Ελλάδα, όπου η οικογένεια έρχεται πρώτη, τα βάσανα των οικογενειών που δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους είναι αβάσταχτα. Και οι περιπτώσεις είναι πολλές.

Εφοριακοί: αν φορολογούσαν το Κεφάλαιο με 12% δεν θα είχαμε ανάγκη το Μνημόνιο!


Χρόνια τώρα ακούγονται πολλά κατά των εφοριακών και των εφοριών που κατηγορούνται ως εστίες διαφθοράς στο ελληνικό κράτος. 
Αν και οι γενικεύσεις κάνουν πάντα κακό, πολλές από τις κατηγορίες είναι ορθές και κάποιος πρέπει να τους μαζέψει τους εφοριακούς.

Προσπαθούν να ξεκολλήσουν τον Γιώργο από την καρέκλα


Διορία μέχρι τις 4 Ιανουαρίου που θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αποφασίζουν να δώσουν οι κορυφαίοι που συνιστούν το αντιπαπανδρεϊκό μπλοκ στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Την υπόθεση των CDS ερευνούσαν οι παραιτηθέντες εισαγγελείς !!!


Ο κ. Πεπόνης
(Ανανεωμένο). Τον Ευ. Βενιζέλο δείχνουν ως υπεύθυνο για την παραίτησή τους οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης οι οποίοι με το έργο τους είχαν προκαλέσει πολλά και μεγάλα συμφέροντα.

Παραιτήσεις-κόλαφος, σκάνδαλο μεγατόνων & ξεφτιλισμός…


Απόφαση «βόμβα» στα θεμέλια των ιχνών αξιοπρέπειας που έχουν απομείνει στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας, αποτελεί η απόφαση παραίτησης του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπονή και του Αναπληρωτή Οικονομικού Εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη.

Αμερικανικό casus belli στο Ιράν για τα Στενά του Χορμούζ…


Ο αμερικανικός Πέμπτος Στόλος είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε απόπειρα των Ιρανών να κλείσουν τα Στενά του Χορμούζ, το στενό θαλάσσιο σημείο που χωρίζει το Ομάν από το Ιράν, προκαλώντας σοβαρές επιπλοκές στη διεθνή τροφοδοσία με πετρέλαιο.

«Θρησκευτικοί εθνάρχες» οι Μούφτηδες


Στις εσωτερικές ισορροπίες της κυβέρνησης Παπαδήμου εναποτίθεται πλέον η προώθησπρος ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει τον τρόπο ανάδειξης των μουφτήδων της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Τί υποκρύπτει η γαλλοτουρκική αντιπαράθεση;


Συχνά η Ιστορία γράφεται από «στραβοτιμονιές».

Η απόφαση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης να υιοθετήσει (έστω και σε μια συνεδρίαση ρουτίνας με λιγότερους από 50 βουλευτές παρόντες) το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της Αρμενικής γενοκτονίας μοιάζει εκ πρώτης όψεως ως μία κοντόθωρη κίνηση προσανατολισμένη στον προσεταιρισμό της ψήφου των τουλάχιστον 400.000 Γάλλων αρμενικής καταγωγής στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν το πρώτο μισό του 2011.

Υπό κυπριακή διοίκηση οι τουρκικές δυνάμεις σε Κόσοβο και Βοσνία


Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει μπροστά της η Άγκυρα καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει για ολόκληρο το επόμενο έτος την προεδρία για θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ESDP) αφού η Δανία που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ από 1η Ιανουαρίου 2012, δεν προτίθεται να αναλάβει και την ευθύνη της διοίκησης των ευρωπαικών αποστολών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πλήρης ρήξη σχέσεων Μόσχας-Αθήνας - Αντιρωσική θέση από ΥΠΕΞ (upd)


(Ανανεώση 15.14): Σε πλήρη ρήξη των σχέσεων με την Ρωσία προχωρά η κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς πριν λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας στην δήλωση του εκπροσωπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για "παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελλάδα στην περίπτωση της προφυλάκισης του Εφραίμ απάντησε ξερά ότι "Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις".

ΗΠΑ: Μετρούν αντίστροφα για την επίθεση στο Ιράν


Image
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η αντίστροφη μέτρηση για μια αμερικανική επέμβαση στο Ιράν έχει ξεκινήσει ήδη και το μόνο ερώτημα που φαίνεται πως απομένει είναι… το πότε ακριβώς αυτή θα γίνει.