Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

31 Ιανουαρίου: ημέρα μνήμης (και περισυλλογής)


Σαν σήμερα το 1996 κορυφώθηκε αυτό που πλέον ονομάζουμε «κρίση των Ιμίων».

Στο εδώλιο επί εσχάτη προδοσία - Στη Βουλή η δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ!


Image
Διαβιβάζεται στη Βουλή άμεσα από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, η δικογραφία για τις ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου για την του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 της χώρας προκειμένου να επιβληθούν νέα επαχθή οικονομικά μέτρα και να δικαιολογηθεί το Μνημόνιο, πιο γνωστή ως υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

Το Type 45 «HMS Dauntless» στέλνει η Βρετανία στα Φώκλαντς!


To αντιτορπιλικό Type 45 «HMS Dauntless» που πριν μερικές ημέρες είχε "δέσει" στην Κρήτη, στέλνει στα Φώκλαντς η Βρετανία με την επωδό-μήνυμα προς την Αργεντινή του βρετανικού Ναυτικού ότι είναι ικανό -όπως αναφέρει το Πολεμικό Ναυτικό- «να καταρρίψει όλα τα μαχητικά των χωρών της Ν.Αμερικής».

ΙΜΙΑ 1996: Πως μια διαγραφόμενη μεγάλη νίκη μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία


Image

Τις κρίσιμες πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 1996, η Ελλάδα και η Τουρκία βρέθηκαν ελάχιστα πριν από τη σύγκρουση. 

Λάθος χειρισμός, παρεξήγηση ή, τέλος, μια βεβιασμένη απόφαση για βίαιη ενέργεια θα μπορούσαν να φέρουν την ανάφλεξη.

"Δίνεται τον ορυκτό πλούτο της χώρας στ΄ αφεντικά σας".Λάβρος πάλι ο Καμμένος.Βίντεο


Λάβρος ο Π.Καμμένος στη Βουλή,υποστήριξε ότι ενώ υπάρχει πρόταση από ισραηλινές και ρωσικές εταιρείες για εξόρυξη πετρελαίου νότια της Κρήτης,η κυβέρνηση δεν προχωρά.

Financial Times:"Το Ιράν θα χτυπήσει την Ευρώπη,μέσω Ελλάδας"


Οι Financial Times δημοσιεύουν ένα σενάριο εμπλοκής της Ελλάδας στη διαμάχη του Ιράν με την Ευρώπη, ως ''χειρουργική'' αντίδραση στο πετρελαικό εμπάργκο.


Η κρίσιμη ομιλία του Α. Παπανδρέου που δεν έγινε ποτέ


Τον Αύγουστο του 1995, ο τότε αρχηγός της ΕΥΠ, Ναύαρχος Βασιλικόπουλος, παρέδωσε στον Ανδρέα Παπανδρέου ένα πολύ σημαντικό φάκελο, που εμπεριείχε ένα χάρτη.

Τα Ύμια, ο Σημίτης, ο Πάγκαλος και οι Αμερικανοί


Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Από τα Χριστούγεννα του 1995 γνώριζε η ελληνική πλευρά
την  κακή εξέλιξη των πραγμάτων στα Ύμια

Σαν χθες θυμάμαι την τελευταία εμφάνιση του Ανδρέα Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του 1995. Είχε μιλήσει για τους κινδύνους, τις περιπέτειες και όσα επρόκειτο να συμβούν στην Ελλάδα.

Συζήτηση για την αποσυμφόρηση των φυλακών με φόντο τα λουκέτα


Σήμερα συνεδριάζουν οι Κοινοβουλευτικοί Τομείς Εργασίας Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις 12.00 και ο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στις 2.00 μ.μ..

ΣΟΚ! Εξαμελής οικογένεια ζει μέσα σε ένα αυτοκίνητο!


Χωρίς ελπίδες και όνειρα έχει μείνει μια πολύτεκνη οικογένεια, που εντελώς ξαφνικά, βρέθηκε στο δρόμο, χωρίς στέγη, χωρίς τροφή, αντιμέτωπη με το κρύο, την παγωνιά και τις κακουχίες, ανήμπορη να αλλάξει τη μοίρα της.

Αναλυτικά οι αυξήσεις διοδίων


diodia1
«Η Κεντρική Οδός Α.Ε.», ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3597/2007 που διέπουν τη Σύμβαση Παραχώρησης του έργου «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε65)» ....

ΓΚΡΙΖΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ


Mεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ βιάζονται να διασφαλίσουν, μέσω του ΟΗΕ, τα συμφέροντά τους στην Κύπρο.

Βράζει το Πολεμικό Ναυτικό



Βράζει το Πολεμικό Ναυτικό και επίκειται η κατάθεση μεγάλου αριθμού προσφυγών, λόγω της χαμηλής βαθμολογίας που τέθηκε σε πολλούς από το προσωπικό του , σύμφωνα με τις προφορικές οδηγίες των Αρχηγών του. 

Ρωσική απάντηση στην ομπρέλα των ΗΠΑ : Οχυρώνει με S-400 την Eυρασία


Image
Απάντηση στην αντιβαλλιστική ομπρέλα των ΗΠΑ επιχειρεί να δώσει η Ρωσία με την εγκατάσταση σε διάφορα σημεία του πλανήτη περιφερειακά των ρωσικής ομοσπονδίας ενός τεράστιου πλέγματος αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών συστημάτων S-400 Triumf (SA-21 Growler κατά το ΝΑΤΟ).

Δορυφόρο-ανιχνευτή των Scalp EG της ΠΑ στέλνει η Τουρκία στο διάστημα!


Image
Απόπειρα εξουδετέρωσης του στρατηγικού πλεονεκτήματος που έχει αποκτήσει η Ελλάδας με την ενσωμάτωση των Scalp στο οπλοστάσιο της επιχειρεί η Τουρκία με την τοποθέτηση σε γεωσύγχρονη τροχιά ενός ειδικού δορυφόρου εντοπισμού πυραύλων Scalp EG.

ΙΜΙΑ- Ένας Ναύαρχος που έζησε τη κρίση ,αναλύει τα λάθη και τις παραλείψεις.1-2-3-4




Το Onalert, δημοσιεύει  σε τέσσερις συνέχειες μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα και τεκμηριωμένη μελέτης που έκανε για την κρίση των Ιμίων, ένας –απόστρατος πλέον- αξιωματικός του ΠΝ που έφθασε πολύ ψηλά στην ιεραρχία.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Η Άγκυρα έχει ξεκινήσει ένα παιχνίδι αναμονής με το Παρίσι αρνούμενη να αποδεχθεί το νομοσχέδιο σχετικά με την άρνηση της "γενοκτονίας'' των Αρμενίων, αλλά στηρίζοντας τις ελπίδες της στην αντίδραση των γαλλικών δικαστηρίων.

ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


του Παναγιώτη Αποστόλου*
Μείζον πολιτικό ζήτημα δημιουργήθηκε προ ημερών, με αφορμή την αρχική παραίτηση των δυο οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.....

Να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας


Δωρεάν τρόφιμα στη Θεσσαλονίκη…


Είκοσι επτά χιλιάδες άνθρωποι στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται να επωφεληθούν από τη δωρεάν διανομή 725 τόνων τροφίμων σε συλλόγους και φορείς, που ξεκίνησε σήμερα από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Έμπρακτη αλληλεγγύη: Σίτιση σε σχολεία και οικογένειες


Μπορεί να έχουμε «γκρινιάξει» ουκ ολίγες φορές για τα χάλια στην παιδεία, αλλά και να χρησιμοποιήσαμε βαριές εκφράσεις όταν καλύψαμε σε ανάρτησή μας το θέμα του φαινομένου του υποσιτισμού παιδιών στα σχολεία.

Χατζηοσμάν – ΠΑΣΟΚ: Κάποιος να τον μαζέψει, επιτέλους…


Κάποιος θα πρέπει να υπενθυμίσει στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ροδόπης, ότι κατοικεί στην ευρωπαϊκή Ελλάδα, οι πολίτες της οποίας, είτε του αρέσει είτε όχι, δεν επιθυμούν να δουν την εφαρμογή του ισλαμικού δικαίου (σκοπίμως γράψαμε με μικρά τα αρχικά) στη χώρα τους.

«Πουλάει» την ΠΓΔΜ στην Τουρκία ο Γκρουέφσκι…


Έχοντας αντιληφθεί το αδιέξοδο στο οποίο σταδιακά περιέρχεται και γνωρίζοντας ότι όταν η οικονομική κρίση χτυπήσει την πόρτα του θα έχει μετανιώσει για πολλές από τις επιλογές του, θα είναι όμως πλέον αργά, ο Νίκολα Γκρούεφσκι έχει αποδυθεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια να «πουλήσει» τη χώρα του σε όποιον είναι διατεθειμένος να την «αγοράσει».

Ο Α/ΓΕΣ στο Β’ ΣΣ και την XXIV ΤΘΤ


Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του Β’ Σώματος Στρατού στη Βέροια και της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στο Λιτόχωρο, όπου ενημερώθηκε για επιχειρησιακά θέματα και θέματα που αφορούν το προσωπικό.

Ανεξέλεγκτη η υπονομευτική δράση στη Θράκη…


Την 24 και 25 Ιανουαρίου 2012, η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (Ε.Ο.Τ.Δ.Θ ) συμμετείχε στην συγκέντρωση με θέμα «Ζώντας τη διαφορετικότητα-Μεσημεριανός Δείπνος FUEN» και στη συνεδρίαση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών» που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN).

Η συνάντηση Νταβούτογλου-Λαβρόφ στη Μόσχα


Συνεχίζει με τους ίδιους ακάματους ρυθμούς τη διπλωματική του δραστηριότητα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Τεράστιες αποσύρσεις όπλων ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ - Οι ευκαιρίες για τις ΕΕΔ


Image
Ένας πακτωλός οπλικών συστημάτων απελευθερώνεται από τις ΗΠΑ και πολλά από αυτά βρίσκονται στην λίστα του ελληνικού ΕΜΠΑΕ, όπως τα αντιαεροπορικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς ΜΙΜ-104 Patriot, με την απόσυρση τουλάχιστον δέκα Ταγμάτων από τον αμερικανικό Στρατό, ενώ επίσης αποσύρονται και περίπου 150 MLRS, αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109Α5 και εκατοντάδες άρματα μάχης Μ1Α1, αλλά και  24 αεροσκάφη στρατηγικών μεταφορών τύπου C-5A Galaxy και 65 μεταφορικά αεροσκάφη C-130, 48 F-15C/D, ερί τα 40 ελικόπτερα UH-60 Σικόρσκι κλπ

Ο κατευνασμός "τρέφει" την τουρκική επιθετικότητα και στην θάλασσα


Image
Την τουρκική επιθετικότητα και την σχεδόν καθημερινή παραβίαση των εναέριων συνόρων από τα μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας, την έχει διαδεχτεί μία πρωτοφανής τουρκική επιθετική κίνηση τα τελευταία 4 χρόνια και στην θάλασσα.

Η απάντηση των ΠΑΟΚτζήδων στα Σκόπια ήταν πολύ δηκτική

Η δράση προκαλεί αντίδραση.

Οι ακρότητες και οι γραφικότητες των Σκοπιανών με τις “κηδείες” της Ελλάδας και τα τεράστια αγάλματα του Μ.Αλέξανδρου,δεν πέρασαν φυσικά απαρατήρητες και πρώτα απ΄ όλα βέβαια από τους Θεσσαλονικείς και ειδικά τους ΠΑΟΚτζήδες.

Δεν πάει δευτεροβάθμιο πειθαρχικό ο Εύελπις.


Μόνο η διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων έχει τη δυνατότητα να στείλει την υπόθεση του Εύελπι σε δευτεροβάθμιο πειθαρχικό.

Πυρπόλησαν ορθόδοξη εκκλησία στα Σκόπια. Τεταμένο κλίμα με τους αλβανούς μουσουλμάνους


Αγνωστοι πυρπόλησαν το βράδυ ορθόδοξη εκκλησία στο χωριό Λαμπούνιστα, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 χλμ.από την Στρούγκα.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τουρκία: Πιθανή συμφωνία για πυρηνικό σταθμό


Πιθανόν η Τουρκία να βρίσκεται πολύ κοντά σε μια υπογραφή συμφωνίας για την κατασκευή ενός εκ των πυρηνικών εργοστασίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

H Βουλγαρία, θαυμαστής των Γερμανών… με αιτία


Κι όμως, η Βουλγαρία υπερθεματίζει για την εφαρμογή όσων προτείνονται από τους Γερμανούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προβάλλοντας ως επιχείρημα τη δική της επιτυχία στον περιορισμό του δημοσίου χρέους.

Εάν ο Κώστας Σημίτης είχε διαβάσει πριν μιλήσει στη Γερμανία…


Διεθνώς ρεζίλι έγινε η χώρα μας από την περίφημη ομιλία του πρωθυπουργού των Ιμίων, Κώστα Σημίτη, στη Γερμανία, εν μέσω απολύτως λογικών αποδοκιμασιών Ελλήνων της Γερμανίας, αφού στις δηλώσεις που έκανε, ο μέγας… στρατηγός, αποφάνθηκε ότι πιθανός ελληνοτουρκικός πόλεμος θα διαρκέσει 2,5 με 3 ώρες.

Δεν θέλουν να μας χρεοκοπήσουν. Γερμανική αποικία θέλουν να μας κάνουν

Το 1884 το Καμερούν έγινε γερμανική αποικία. Μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η περιοχή μοιράστηκε μεταξύ Γαλλίας και Μεγάλης Βρετανίας στα πλαίσια της Εντολής της Κοινωνίας των Εθνών

Χούλιο Ιγκλέσιας κατά ψευδοκράτους, το αποκαλεί μόρφωμα μαφίας

Η γνωστή υπόθεση της απόπειρας παραπλάνησης του Χούλιο Ιγκλέσιας από τις αρχές του ψευδοκράτους, για την οποία σας είχαμε ενημερώσει από τον «ΕΚ», έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, μετά την αγωγή που κατέθεσε ο Ισπανός καλλιτέχνης κατά των ενόχων σε δικαστήριο της Ουάσινγκτον, ζητώντας αποζημίωση ύψους 10.000.000 δολαρίων. 

ΗΠΑ: Καμία βάση ειδικών επιχειρήσεων στην Τουρκία


Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, καμία συζήτησε δεν υπήρξε με την τουρκική κυβέρνηση για την μεταστάθμευση αμερικανικών μονάδων ειδικών επιχειρήσεων στο έδαφος της Τουρκίας, ενόψει Ιράν.

Το διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας


Η Τουρκία, στην προσπάθειά της να αναδειχθεί σε περιφερειακή υπερδύναμη, επιδίδεται σε μία άνευ προηγουμένου δραστηριότητα για την αναβάθμιση της στρατιωτικής της ισχύος.

Η σύζυγος του Ελληνοαμερικανού John Kiriakou εξαναγκάζεται σε παραίτηση από τη CIA


Η Heather Kiriakou, σύζυγος του πρώην πράκτορα της CIA John Kiriakou και κατηγορούμενου για διασπορά διαβαθμισμένων πληροφοριών σε δημοσιογράφους, αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή της από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ μετά από πιέσεις ανωτέρων της.

Παραλαβή βλημάτων για τα SHORADS του Ελληνικού Στρατού


Ξεκινά το προσεχές διάστημα η παραλαβή από τον Ελληνικό Στρατό των νέων βλημάτων 9Μ331 και 9M33M3 για τα αντιαεροπορικά συστήματα βραχέου βεληνεκούς (SHORADS) TΟR-M1 και SA-8b OSA-AKM αντίστοιχα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Κεφάλαιο.

Περιμένοντας τον εχθρό στο Αιγαίο…Φωτογραφίες


Eλεύθερος σκοπευτής του Ελληνικού Στρατού με τυφέκιο Μ88Α1.

13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων – Οι Αμφίβιοι Καταδρομείς


Dunameis_Katadromwn_


13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων – Οι Αμφίβιοι Καταδρομείς


Η σύλληψη της ύπαρξης μιας μονάδας για τη διεξαγωγή αμφιβίων επιχειρήσεων στο χώρο το Αιγαίου είναι απολύτως ορθή, αλλά είναι αμφίβολο αν το δόγμα της εν λόγω μονάδας έχει προσαρμοστεί  επαρκώς τόσο στις επιχειρησιακές όσο και στις πολιτικές απαιτήσεις του θεάτρου επιχειρήσεων. 

Η τύχη της Κυπριακής Δημοκρατίας στα χέρια ενός Ντάουνερ…


Είναι πρωτοφανές, εξωφρενικό και ασύλληπτο να το σκεφτεί κανείς: 
Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ προσβάλλει και υποβαθμίζει αδίστακτα την Κυπριακή Δημοκρατία.

Από το "Οικόπεδο 12" τουρκική κορβέτα έφτασε σε Τήνο-Μύκονο! (upd 2)


Image
Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε ότι η τουρκική κορβέτα F-502 TCG “BΑNDIRMA”, προερχόμενη από Ανατολική Μεσόγειο κοντά στο "Οικόπεδο 12" και το κοίτασμα "Αφροδίτη", κινούμενη αρχικά μεταξύ Κάσου και  Κρήτης και στη συνέχεια Βόρεια Κρήτης σε διεθνή ύδατα, εισήλθε την 29 Ιανουαρίου (20:15) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μήλου και Ν. Φολέγανδρου.

Τι είχε παραδεχτεί ακόμη και ο Χίτλερ για τους Έλληνες.Δείτε το βίντεο


Το να υποτιμάς έναν λαό,όποιος κι αν είναι αυτός σ΄ότι κατάσταση κι αν βρίσκεται δείχνει αν μη τι άλλο αλαζονεία.

Πρέσβης Κ.Στοφορόπουλος:"Βαδίζουμε σε ολέθριο δρόμο στα εθνικά μας θέματα"


Βαδίζουμε σε ολέθριο κατήφορο στα εθνικά μας θέματα.

Όταν η διαπίστωση αυτή γίνεται από έναν άνθρωπο όπως ο πρέσβης Κ.Στοφορόπουλος,έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

ΙΜΙΑ-Η εικόνα της Ελλάδας που ήταν έτοιμη για όλα,όπως την έζησε ένας αξιωματικός



Ημέρα μνήμης ... ΙΜΙΑ
 
Αφιερωμένο εξαιρετικά στη μνήμη των μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού μας Ναυτικού (Σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός και Αρχικελευστές Χριστόδουλος Καραθανάσης και Παναγιώτης Βλαχάκος), που χάθηκαν εκείνη τη νύκτα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, και στα χιλιάδες Ελληνόπουλα που, ενώ ήταν έτοιμα στις επάλξεις για την ύψιστη θυσία, έμειναν με το ερώτημα «Γιατί κάναμε έτσι πίσω ; 

Τουρκική κορβέτα παραβίασε χωρικά ύδατα,κάνοντας "βόλτες" στο Αιγαίο


Με καθυστέρηση αρκετών ωρών το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε τη νέα τουρκική πρόκληση.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Μαύρη λίστα 10 πόλεων που "χτυπήθηκαν" από την παγκόσμια ύφεση - Στην κορυφή η Αθήνα


Η οικονομική ύφεση έληξε επισήμως το 2010 (όχι για την Ελλάδα, φυσικά, για την οποία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό...). 
Από τότε αρκετές ήταν οι χώρες, που επανήλθαν σε πορεία ανάπτυξης, όχι όμως με τους ίδιους ρυθμούς. 

Ένταση στον Πύργο μεταξύ κατοίκων & μεταναστών τουρκικού δουλεμπορικού


  Ένταση προκλήθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή κοντά στο κλειστό Γυμναστήριο Κούβελου στον Πύργο, όπου θα στεγάζονταν 140 μετανάστες, οι οποίοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα στο εξωτερικό με πλοιάριο και εντοπίστηκαν από άνδρες του Λιμενικού Σώματος στα ανοικτά της Πύλου, όπως έχει αναφέρει αναλυτικά το defencenet.gr