Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Αλεξάνδρεια: Το βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης

Η Σαββούλα Λιάτσου μεταδίδει από την Αλεξάνδρεια

Στη φωτογραφία ένας από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη που προκάλεσε καμικάζι .


Το βίντεο είναι από την Αλεξάνδρεια και δείχνει την έκρηξη που προκάλεσε ο καμικάζι και όσα ακολούθησαν αμέσως μετά. Δύο εκρήξεις με τριανταέξι νεκρούς σε λίγες ώρες στην Αίγυπτο.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, πληροφορηθείς τις αποτρόπαιες τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις σε χριστιανικές Εκκλησίες στην Αίγυπτο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε στο πλευρό του Αιγυπτιακού λαού. Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε σχετικά μικρή απόσταση από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο μας, στην περιοχή Μανσέϊα της Αλεξάνδρειας, όπου βρίσκεται και η έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου.

Ας ελπίσουμε ότι ο ερχόμενος προς το εκούσιο πάθος Ιησούς Χριστός, θα απαλύνει τον πόνο των οικογενειών που τόσο άδικα έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και θα φέρει την ειρήνη Του στην ευλογημένη Αίγυπτο».

Ο Πατριαρχης χοροστατεί αυτή την ώρα στην ακολουθία του Νυμφίου στην ελληνική εκκλησία των Παμμεγίατων Ταξιαρχών στην Αλεξάνδρεια. Πολλοί πιστοί φοβήθηκαν να πάνε στη λειτουργία.
Δεν υπάρχουν σχόλια: