Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την παρομοίωση των αμερικανικών βομβαρδισμών στην αεροπορική βάση στην Χομς της Συρίας, με τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ, Γιουγκοσλαβία και Λιβύη, που έγιναν κατ’ εντολή από το βαθύ αμερικανικό κράτος, κάνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Sputnik, ασκώντας σκληρή κριτική στην αμερικανική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι έχει αθετήσει όλες τις προεκλογικές της υποσχέσεις ότι θα εργαστεί για την ειρήνη στην Συρία και θα αποφύγει κάθε πολεμική ενέργεια.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Τεχεράνη, η οποία με σκληρή γλώσσα επιτέθηκε κατά των ΗΠΑ τονίζοντας πως αυτό το έγκλημα σε βάρος του συριακού λαού θα… το πληρώσει πολύ ακριβά.

Εντωμεταξύ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε ότι από τους 59 πύραυλους που εκτόξευσαν οι Αμερικανοί, μόνο 23 πύραυλοι επέτυχαν τους στόχους τους, (!!!), ενώ τονίζει σε ανακοίνωση του ότι η επίθεση αυτή είχε προγραμματιστεί από καιρό και δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες κατά της Συρίας ότι βομβάρδισε θέσεις αμάχων με χημικά όπλα.
 
Και ενώ το ισλαμικό κράτος αναθάρρησε από τις εξελίξεις και εξαπέλυσε μια επίθεση κατά της ιστορικής πόλης Παλμύρας που πρόσφατα είχε ελευθερώσει ο συριακός στρατός, εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι εφ εξής θα καταρρίπτεται κάθε ξένο πολεμικό αεροσκάφος που θα εισβάλει στον συριακό εναέριο χώρο.

Η δήλωση αυτή γίνεται μετά την ακύρωση από την Ρωσία της συμφωνίας με τους Αμερικανούς για συνεργασία στον εναέριο χώρο της Συρίας και συνάμα την ενεργοποίηση του ρώσικου αντιαεροπορικού ρωσικού.

Την ίδια ώρα από τον Βόσπορο οι Τούρκοι παρακολουθούσαν την εσπευσμένη είσοδο τριών ρωσικών πολεμικών πλοίων που κατευθύνονταν προς το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Το κρίσιμο ερώτημα για την Τουρκία, που βιάστηκε να επικροτήσει την αμερικανική επέμβαση, είναι το πως θα διαμορφωθούν τώρα οι ισορροπίες με τους Κούρδους που αποτελούν το μεγαλύτερο αγκάθι για την Άγκυρα, με δεδομένο ότι οι Αμερικανοί εξακολουθούν να τους στηρίζουν.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: