Σάββατο 8 Απριλίου 2017

EΚΤΑΚΤΟ – Το Ιράν αποφάσισε να κτυπήσει το Ισραήλ με την ίδρυση «Απελευθερωτικού Στρατού του Γκολάν»

 Είμαστε στην απαρχή ενός νέου παγκόσμιου πολέμου

Του Βασίλη Καπούλα

«Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε … μαζί με τους συμμάχους μας», ανακοίνωσε πριν λίγο ο Ιρανός αξιωματούχος Al-Mousawi των επίλεκτων Ιρανών Φρουρών για τις ετοιμασίες πολεμικού κτυπήματος στο Ισραήλ, το οποίο ο ίδιος θεωρεί ότι είναι «πίσω» από τα τεκταινόμενα στην Συρία και το Ιράκ .

Ο Mousawi, για το θέμα του νέου στρατού, εξήγησε: «Μετά τις πρόσφατες νίκες, δημιουργήσαμε τον Απελευθερωτικό Στρατό του Γκολάν.
Αυτός ο στρατός έχει εκπαιδευτεί και έχει λεπτομερή σχέδια.
Αν η Συρία μας ζητήσει να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε για την απελευθέρωση του Γκολάν [από το Ισραήλ], μαζί με τους συμμάχους μας.
Τότε θα επιτεθούμε με δύναμη και δεν  θα επιτρέψουμε στις αραβικές και ισλαμικές χώρες να επέμβουν στην περιοχή ».

Αυτό αφορά κυρίως την Σ.Αραβία και τους Τούρκους που περιμένουν αφορμή για να επέμβουν στην περιοχή.

Ο ίδιος εξήγησε σε όσους δεν το έχουν κατανοήσει, ….ο στρατός του Γκολάν  περιλαμβάνει και ειδικές δυνάμεις που έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση και ειδικό  εξοπλισμό για επιχειρήσεις εντός ισραηλινού εδάφους.

«Δεν έχουν δει τίποτα ακόμη ενώ το Ισραήλ ήταν απασχολημένο μόνο με την κατάληξη των περιφερειακών πολέμων.
Υπάρχει ανάγκη για τη χορήγηση άδειας από την κυβέρνηση της Συρίας, έτσι ώστε ο στρατός του Γκολάν  να κινηθεί  εκεί [στο Γκολάν]», κατέληξε ο ίδιος.





Το Ιράν με δική του ευθύνη έχει σχηματίσει ήδη  τον «Απελευθερωτικό  Στρατό  του Γκολάν», με στόχο την εκδίωξη των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ από τα Υψώματα του Γκολάν.

Οι 8.000  μπαρουτοκαπνισμένοι και εμπειροπόλεμοι μαχητές της Χεζμπολάχ, οι χιλιάδες άνδρες της Χαμάς και των σιιτικών πολιτοφυλακών του Ιράκ, μαζί με τους 20.000 σκληροτράχηλους και εξοπλισμένους σαν αστακούς (από την Ρωσία) Ιρανούς φρουρούς ετοιμάζονται για «γιουρούσι» στα υψώματα του Γκολάν.

«Ο στρατός μας έχει εκπαιδευτεί και έχει λεπτομερή σχέδια. Αν η Συρία δώσει το πράσινο φως είμαστε έτοιμοι να δράσουμε για να απελευθερώσουμε  το Γκολάν (από το Ισραήλ), μαζί με τους συμμάχους μας (τις δυνάμεις  «Qasem »,  τους χιλιάδες σιίτες του Ιράκ της δύναμης Al-Nujaba»), είπε ο Ιρανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων  Tasnim του Ιράν, σύμφωνα και με το Ινστιτούτο Media Research, ή MEMRI.

Από την άλλη πλευρά το Ισραήλ με την μορφή επιχειρησιακής ετοιμότητας έχει αποστείλει στην περιοχή την επίλεκτη ταξιαρχία ΠΖ Golani και μονάδες των ειδικών δυνάμεων, μία τεθωρακισμένη ταξιαρχία ΤΘΤ και μονάδες αυτοκινούμενου πυροβολικού ενώ έχει σε ετοιμότητα της μοίρες μη επανδρωμένων επιθετικών αεροχημάτων  UCAV HERON.   


Το ινστιτούτο MEMRI ανακοίνωσε ότι η Ιρανική πολιτοφυλακή Mousawi δεν θα επιτρέψει ξένες δυνάμεις να παραμείνουν στη Μοσούλη.

Η ιρακινή κυβέρνηση ήταν κάτω από την πίεση των ΗΠΑ για την απαγόρευση εισόδου της σιιτικής πολιτοφυλακής και την πιθανή σύγκρουση τους με  μονάδες  των σουνιτών.

Οι Ιρανοί μετά την επίθεση στην Συρία των ΗΠΑ με απόφαση του Τραμπ «κατανόησαν» ότι έρχεται και η δική τους σειρά, και  κατηγορούν ανοικτά πλέον την Σαουδική Αραβία και τις Η.Π.Α. ότι  υπεύθυνες για τις πράξεις ISIS.


Το Τελ Αβίβ γνωρίζει ότι οι Ιρανοί κατασκευάζουν και μεταφέρουν πυραύλους στον Λίβανο και η σύγκρουση είναι θέμα χρόνου με όλες τις οργανώσεις της περιοχής ενώ δεν πρόκειται να επιτρέψουν στο Ιράν την κατασκευή πυρηνικών όπλων εντός του λιβανικού εδάφους  για ευνόητους λόγους.  



Ο Mousawi δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι «θεμελιωδώς» υπεύθυνο για το Ιράκ και την Συρία και όλα τα τεκταινόμενα εκεί .

«Το καθεστώς έλαβε μέτρα για την καταστροφή των υποδομών και των επιστημόνων μας.
Είτε το Ιράκ βρίσκεται στη λίστα Τραμπ είτε όχι, θεωρούμε ότι [ οι ΗΠΑ] είναι υποστηρικτές  της περιφερειακής τρομοκρατίας», δήλωσε ο ίδιος.

Οι Ιρανοί προειδοποίησαν επίσης την Τουρκία να αποσυρθεί από την περιοχή Bashiqa στο βόρειο Ιράκ αλλιώς θα  αντιμετωπίσει  στρατιωτική δράση του Ιράν .

Πρόκειται σαφώς για κινήσεις των Ιρανών οι οποίοι έχουν λάβει όμως πρώτα τις «ευλογίες» της Μόσχας με μυστική μεταφορά άφθονου εξοπλισμού για την υλοποίηση των σχεδίων της Τεχεράνης που έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με Άγκυρα και Τελ Αβιβ.

Αυτό που είναι επίσης κατανοητό είναι ότι είμαστε στην απαρχή ενός νέου παγκόσμιου πολέμου ο οποίος ξεκίνησε δια των αντιπροσώπων των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας.

Η σύγκρουση των περιφερειακών δυνάμεων στην Μέση Ανατολή θα διαγράψει το μέλλον των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας , με το Πεκίνο αν ευρίσκεται  πολύ πιο «κοντά» από όσο κάποιοι νομίζουν στην Συρία και την Μέση Ανατολή, και εν κατακλείδι εκεί σε αυτήν την περιοχή θα κριθεί το μέλλον του πλανήτη ολόκληρου.    





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: