Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Περιφερειακή υπερδύναμη η Αίγυπτος: Ο Αλ-Σίσι παρήγγειλε αεροπλανοφόρο από τις ΗΠΑ – Τι του απάντησε ο Ν.Τραμπ- Tελειώνουν την Τουρκία – Δείτε το βίντεο

Επιβεβαιώνουν τα Αιγυπτιακά ΜΜΕ, ότι η συνάντηση του Τραμπ και Αλ Σίσι έκρυβε ένα πολύ μεγάλο μυστικό:


O Aλ Σίσι ζήτησε από τον Ν.Τραμπ….αεροπλανοφόρο!
Το γεγονός αυτό το ομολογεί και ο Ν.Τραμπ στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ενώ υπάρχει και στην επίσημη ομιλία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τις «ζυμώσεις» και το τεράστιο ενεργειακό «παιχνίδι» που παίζεται το τελείται διάστημα στην Α.Μεσόγειο στην οποία «χαράσσονται» αγωγοί , πολιτικές , σύνορα και άλλοι ( Ερντογάν) ετοιμάζονται ακόμη και για πολεμικές επιχειρήσεις.




Η στιχομυθία μπροστά στις κάμερες  των δύο ηγετών παρουσιάζεται παρακάτω:  
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τραμπ : Είναι υπέροχο να είσαι με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου.
Και θα σας πω, ο Πρόεδρος αλ-Σίσι είναι κάποιος που είναι ήδη πολύ κοντά σε μένα από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα.

Τον γνώρισα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας μου, και από εκείνο το σημείο συνυπάρχουμε οι δυο μας , και  ελπίζω να μου αρέσει πολύ περισσότερο.
Είχαμε μια γρήγορη σύντομη συνάντηση, αλλά  ήμασταν ο ένας «κοντά» στο άλλο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συμφωνήσαμε σε τόσα πολλά πράγματα.

Θέλω απλά να τονίσουμε ότι δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία, ότι είμαστε  πολύ πίσω από τον Πρόεδρο αλ-Σίσι.]

 Έχει κάνει φανταστική δουλειά σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είμαστε πολύ πίσω από την Αίγυπτο και τον λαό της Αιγύπτου. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες, πιστέψτε με, υποστηρίζουμε θερμά την δουλεία του .

 Χρονικά είχαμε λίγο διάστημα αλλά μιλήσαμε και συμφωνήσαμε να οικοδομήσουμε σύντομα την αμυντική συνεργασία μας  σε ένα επίπεδο που θα είναι πολύ  υψηλότερο,  ίσως το μεγαλύτερο που είχαμε ποτέ με παραγγελίες αεροσκαφών , παραγγελίες πολεμικών πλοίων και  παραγγελίες αεροπλανοφόρου.


Αναζωογονήσαμε την αμυντική σχέση μας στο υψηλότερο επίπεδο πιστεύω  σε αυτούς τους καιρούς, και ίσως περισσότερο από ποτέ, και σίγουρα σχεδόν περισσότερο από ποτέ. Αυτό είναι ό, τι χρειαζόμαστε.


Και θέλω απλώς να σας πω, κύριε Πρόεδρε, ότι έχετε έναν πολύ καλό φίλο και σύμμαχο στις Ηνωμένες Πολιτείες εμένα προσωπικά .


ΠΡΟΕΔΡΟΣ AL-ΣΙΣΙ: ( Σύμφωνα με την ερμηνεία) Εξοχότατε, επιτρέψτε μου να εκφράσω τις ευχαριστίες και την εκτίμησή μου για την ευγενική πρόσκλησή σας για μένα να επισκεφθώ τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η πρώτη μου επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου . Και, ως πραγματικότητα, αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη εδώ και οκτώ χρόνια από  πρόεδρο της Αιγύπτου στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Εξοχότατε, από τότε που συναντηθήκαμε  τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχα μια βαθιά εκτίμηση και  θαυμασμό για την μοναδική προσωπικότητα σας, ειδικά για την πολύ ισχυρή στάση σας στον τομέα της αντιτρομοκρατίας, με στόχο να αντιμετωπίσουμε  αυτήν την κακή  ιδεολογία που αφαιρεί αθώες ζωές, και επιφέρει καταστροφή στο κοινότητες και τα έθνη, τρομοκρατώντας  αθώους ανθρώπους.


Εξοχότατε, πολύ έντονα και πολύ ανοιχτά, θα βρείτε στην Αίγυπτο και στον εαυτό μου προσωπικά πάντα δίπλα σας σε αυτό, για την επίτευξη μιας αποτελεσματικής στρατηγικής στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.


Εξοχότατε, θα βρείτε την υποστήριξη μας πολύ έντονα και πολύ σοβαρά για την εξεύρεση λύσης σε αυτό το πρόβλημα του αιώνα. Και είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα είστε σε θέση να δώσετε  μια λύση σε αυτό το ζήτημα.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τραμπ : Θα επιτύχουμε  σας λέω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ AL-ΣΙΣΙ: Ναι. Ευχαριστώ πολύ.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τραμπ : Θα το κάνουμε αυτό μαζί. Εμείς θα πολεμήσουμε την τρομοκρατία και άλλα πράγματα, και θα πάμε σαν να είμαστε  φίλοι για  μεγάλο χρονικό διάστημα, πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουμε μεγάλο δεσμό με τον λαό της Αιγύπτου, και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Πρόεδρο.

 Έχουμε μερικές ενδιαφέρουσες συνομιλίες που πρόκειται να τεθούν  σε ισχύ αμέσως, και στη συνέχεια θα πάμε στο  δωμάτιο και θα  συναντηθούμε με τους εκπροσώπους σας.


Έτσι και πάλι, σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε. Και εγώ αλλά και οι συνεργάτες μου προσβλέπουμε σε μια πολύ μεγάλη και ισχυρή σχέση».

Σε άρθρο του Βασίλη Καπούλα με τίτλο (Μη αναστρέψιμη η πορεία της Τουρκίας: Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν Ελλάδα και Αίγυπτο – Τη στιγμή που εμφανιζόταν το πρώτο Αιγυπτιακό MiG-29/35 ο Ν.Τραμπ τα βρήκε σε όλα με τον θανάσιμο εχθρό του Ερντογάν!), αναφέραμε ότι Ο Ν.Τραμπ γκρεμίζει οριστικά την Τουρκία και τον Ερντογάν αναβαθμίζοντας κατακόρυφα τον γεωστρατηγικό ρόλο της Αιγύπτου αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να κηρύξει τρομοκρατική οργάνωση την Μουσουλμανική Αδελφότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο τον Ρ.Τ.Ερντογάν…


Φαίνεται ότι η Τουρκία έχει μπει σε μη αναστρέψιμο στάδιο διαμελισμού λόγω Κούρδων και Β.Συρίας-Ιράκ με την Αίγυπτο και την Ελλάδα να αναβαθμίζονται γεωπολιτικά .
Ο Ν.Τραμπ είπε ρητά ότι οι ΗΠΑ θα ανεβάσουν την στρατιωτική βοήθεια προς την Αίγυπτο στο υψηλότερο δυνατό σημείο και πλέον όλοι αναρωτιούνται με εξοπλιστικές αγορές από Ρωσία-Γαλλία-ΗΠΑ που θα φτάσει το Κάιρο;



Μάλλον για περιφερειακή δύναμη υποβαθμίζοντας εντελώς τον ρόλο της Τουρκίας.

Επιπλέον ο Ν.Τραμπ τόνισε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν 100% την Αίγυπτο και τον πρόεδρο al-Sisi στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε Ερντογάν λόγω Μουσουλμανικής Αδελφότητας αλλά και…Ομπάμα. Όλα αλλάζουν και αλλάζουν πλέον με ιλιγγιώδη ταχύτητα.









Δεν υπάρχουν σχόλια: