Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Έφυγε από τη ζωή στα 89 του ο ηθοποιός Ρότζερ Μούρ -Ο ρόλος του ως «πράκτωρ 007» που τον καθιέρωσε (εικόνες & βίντεο)

Ο βρετανός ηθοποιός Ρότζερ Μουρ, γνωστός για τον ρόλο του μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ, πέθανε σε ηλικία 89 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.


«Με βαριά καρδιά πρέπει να μοιραστούμε τα απαίσια νέα ότι ο πατέρας μας, σερ Ρότζερ Μουρ, έφυγε σήμερα από τη ζωή. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι», ανέφερε η οικογένειά του στον επίσημο λογαριασμό του ηθοποιού στο Twitter.
«Τα χρόνια που έπαιζα τον Τζέιμς Μποντ τα λάτρεψα.
Το ίδιο τα λάτρεψε και ο τραπεζίτης μου, ο ατζέντης μου και η γυναίκα μου!», είχε δηλώσει για τον ρόλο που θα τον έστελνε μια και καλή στην κινηματογραφική αθανασία, αν και η πλούσια καριέρα του μέτρησε πολλές ακόμα επιτυχίες.

Ο Μουρ εμφανίστηκε σε θέατρο και τηλεόραση το 1945 και έγινε αστέρι ήδη από τη δεκαετία του 1950 με ανεπανάληπτες σειρές μιας άλλης βέβαια εποχής, αναλαμβάνοντας έτσι τον ρόλο που θα τον έστελνε σε παγκόσμια δόξα ως επιστέγασμα της σπουδαίας του καριέρας.
Η βασίλισσα της Αγγλίας τον έχρισε το 2003 ιππότη και ο σερ Μουρ τιμήθηκε με εθνικό μετάλλιο και από τη Γαλλία, ως υπόμνηση του αντίκτυπου που είχε άλλοτε στο κοινό του πλανήτη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: