Τρίτη 23 Μαΐου 2017

«ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ… ΣΚΟΤΩΣΩ ΟΤΙ ΩΡΑ ΗΘΕΛΑ»!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Υπήρχε πριν από χίλια περίπου χρόνια στην Μέση Ανατολή μια ισλαμική αίρεση, οι Ασσασίνοι, που πολλοί τους θεωρούν προγόνους των σημερινών Τζιχαντιστών.


Τα μέλη αυτής της αίρεσης ακολουθούσαν μια πολύ πρωτότυπη τακτική για να εξοντώσουν τον κάθε αντίπαλο τους.

Τον προσέγγισαν και γίνονταν ένα από τα πιο έμπιστα πρόσωπα του περιβάλλοντος του, τότε, την κατάλληλη στιγμή και τελείως αιφνιδιαστικά τον σκότωναν συνήθως με μια μαχαιριά στο λαιμό και μετά συνήθως αυτοκτονούσαν.



Την περίπτωση αυτή θυμίζει ο πρώην υπασπιστής του Τούρκου προέδρου Ταιγίπ Ερντογάν, ο συνταγματάρχης Ali Yazıcı, που αυτές τις μέρες δικάζεται μαζί με δεκάδες αξιωματικούς για το αποτυχών πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 και ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά στην έναρξη της δικής πως ήταν ο υπασπιστής και ο έμπιστος του Ερντογάν και όποια ώρα ήθελε μπορούσε πολύ εύκολα να τον εκτελέσει.


 
Ο Ali Yazıcı ανέφερε ότι είχε επιλεγεί για την θέση αυτή ανάμεσα σε πολλούς άλλους και μετά από σχετική έρευνα τεσσάρων μηνών από τον ίδιο τον Ερντογάν και ότι τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες πριν από το πραξικόπημα ήταν συνεχώς δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο.

Για το πραξικόπημα αρνείται την συμμετοχή του και όπως ανέφερε έμαθε ότι γίνεται πραξικόπημα την ίδια μέρα.

δηλαδή στις 15 Ιουλίου του 2016.

Όσον αφορά τον Φετουλάχ Γιουλέν, αρνείται κάθε σχέση μαζί του και όπως ομολογεί ο ίδιος, είναι ένας αξιωματικός πιστός στα κεμαλικά ιδεώδη της Τουρκίας.


Στην δική που άρχισε αυτές τις μέρες στην Τουρκία  για το πραξικόπημα, αυτός και ο πρώην υπασπιστής του ίδιου του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, συνταγματάρχης Levent Türkkan, είναι τα κεντρικά πρόσωπα της δίκης ενώ οι φήμες που κυκλοφορούν είναι ότι και οι δυο θα αντιμετωπίσουν την ποινή του θανάτου για εσχάτη προδοσία, αν βέβαια η Τουρκία την επαναφέρει.




Γόνος είναι πάντως ότι και με αυτούς του δυο αξιωματικούς αποδείχτηκε πόσο τρωτή είναι η στρατιωτική ιεραρχία στην γειτονική χώρα, που δεν σταματά να προκαλεί την Ελλάδα σε καθημερινή βάση.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: