Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Σαρωτικά πλήγματα σε μεγάλο επιχειρησιακό βάθος το νέο δόγμα της Τουρκίας

Μονόδρομος η αγορά Iskander γιατί έρχεται και ο Yıldırım-3
Ωμές πολεμικές απειλές: «Η Αθήνα είναι εντός της εμβέλειας των βαλλιστικών μας πυραύλων»

«Από τη Σμύρνη στην Αθήνα η απόσταση είναι περίπου 230 χιλιόμετρα και η εμβέλεια του πυραύλου KAAN είναι 280 χιλιόμετρα» αναφέρουν οι Τούρκοι (κεντρική φωτογραφία άρθρου) και πλέον απειλούν ανοιχτά.

Είναι θέμα χρόνου να ωριμάσουν και τα υπόλοιπα εξοπλιστικά προγράμματα τους και να έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση που επιλέξουν μια αιφνιδιαστική επίθεση η οποία μπορεί να ξεκινήσει στοχοποιώντας κρίσιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις με το πρώτο κύμα.

Στο άρθρο μας με τίτλο ***Aντιπυραυλική ασπίδα 2.500 χλμ ζήτησε ο Ρ.Τ.Ερντογάν: Kατασκευάζει σύστημα πυραύλων μακρού βεληνεκούς (BORA) η Τουρκία – Νέος πονοκέφαλος για την χώρα μας είχαμε αποκαλύψει τι ερχόταν για την χώρα μας λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Το σχέδιο τιτλοφορείται ως «Bora Weapon System» και αφορά σύστημα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς με ανάδοχο την εταιρεία Roketsan.

Το πρόγραμμα «Air Defense and Space missile system», έλαβε τον τίτλο «τμήμα στρατηγικών συστημάτων πυραύλων (BORA) και αφορά αντιαεροπορικούς , αντιπλοϊκούς και επίγειους πυραύλους.

Τις τελευταίες δεκαετίες η τουρκική πολιτική έδωσε την δυνατότητα στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία να προμηθεύει με τα απαραίτητα οπλικά συστήματα τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, με την βοήθεια των κρατικών αμυντικών εταιρειών (ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN και TAI).

Eκτός από τον «Bora»,ο οποίος καθοδηγείται προς τον στόχο του με αδρανειακό σύστημα πλοήγησης υποβοηθούμενο από δορυφορικό παγκόσμιο σύστημα προσδιορισμού θέσης (GPS / INS), με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει μεγάλη ακρίβεια πλήγματος , υπάρχει και ο Yıldırım-1 έχει βεληνεκές 150 χλμ, ενώ οι τεχνολογικές εξελίξεις αυτού που παρουσιάστηκαν λίγο αργότερα έχουν βεληνεκές 300 χλμ (Yıldırım-2) και 900 χλμ (Yıldırım-3) αντίστοιχα»…

Μόνη λύση πλέον για αν εξισορροπηθεί ο τουρκικός βαλλιστικός κίνδυνος είναι η αγορά των βαλλιστικών συστημάτων Iskander-E από τη Μόσχα αλλά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχει όραμα, σχέδιο και βούληση και όχι να συζητάμε απλά για τουριστικά θέματα…

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το σύστημα Iskander-M χρησιμοποιεί δύο τύπους πυραύλων αναλόγως της αποστολής που θα επιτελέσει.

Η μία έκδοση είναι η Iskander-M 9M723 η οποία φέρει δύο τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους 9Κ720 κατά ΝΑΤΟ SS-26 Stone οι οποίοι έχουν εμβέλεια 415 χλμ η επίσημα ανακοινώσιμη (λόγω της συνθήκης για τα βαλλιστικά όπλα που θέτουν όριο στα 500 χλμ) αλλά πολλοί στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν πως η εμβέλεια του ξεπερνά τα 700 χλμ.

Μάλιστα στην εκσυχγρονισμένη έκδοση του πυραύλου η οποία έχει ενσωματώσει ηλεκτροοπτικό αισθητήρα σε συνδυασμό με σύστημα Glonass επιτυγχάνει ακρίβεια (sep) μεταξύ 5-7 μέτρων με βάρος κεφαλής που κυμαίνεται μεταξύ 480 κιλών και ενός τόνου αναλόγως της απαιτούμενης εμβέλειας.

Ο εκτοξευτής είναι ο 9P78-1 και το όχημα είναι 8 επί 8 με MZKT-79306. Μία πυροβολαρχία του συστήματος αποτελείται από 4-8 εκτοξευτές δίδυμους και ανάλογο αριθμό οχημάτων αναχορηγίας που είναι επί του ίδιου σασί.

Έχει ένα κέντρο διεύθυνσης πυρός επί οχήματος 6 επί 6 της Kamaz, σταθμό ελέγχου προετοιμασίες θέσης επί του ίδιου οχήματος, ένα όχημα συντήρησης επί Kamaz 6 επί 6 και ένα όχημα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το σύστημα εκτόξευσης που βασίζεται σε φορτηγό βαρέως τύπου έχει μέγιστο βάρος 42 τόνους έχει τριμελές πλήρωμα και φέρει έτοιμους για εκτόξευση δύο πυραύλους.
Το βάρος του πυραύλου ανέρχεται στα 3.800 κιλά, έχει μήκος 7,3 μέτρα ενώ η ταχύτητα καθόδου στο στόχο μετά από ύψος πτήσης 50 χλμ φτάνει τα 2,100 m/s ή 6,2 mah.

Η δεύτερη έκδοση Iskander-K χρησιμοποιεί τον πύραυλο κρουζ τύπου 9Μ728 ο οποίος βασίζεται στην παρακολούθηση εδαφικού αναγλύφου με αυτόματη διόρθωση πορείας και εμβέλεια 500 χλμ.

Πλέον περνάμε σε ευθείες απειλές, για απευθείας χτύπημα από τα τουρκικά παράλια στην Αθήνα! Ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν την προπαγάνδα πως ετοιμάζουμε κάτι…

H εφημερίδα Yenicag δημοσιεύθηκε άρθρο που υπογράφει ο Αχμέτ Τακάν, στο οποίο προειδοποιεί την τουρκική γνώμη για την «ελληνική απειλή» μπροστά στην οποία βρίσκεται η Τουρκία και η οποία είναι τόσο σοβαρή, όσο η απόφαση των ΗΠΑ να παράσχουν βαρύ οπλισμό στoυς Κούρδους (YPG) στη Συρία.

«[…] Σαν να μην έφταναν τα 18 νησιά και η 1 βραχονησίδα που έχει καταλάβει η Ελλάδα στο Αιγαίο, αποκαλύφθηκε ότι η Ελλάδα, η οποία αναβιώνει τα σχέδιά της για κατάκτηση της Ανατολίας, έχει ονομάσει μία στρατιωτική μονάδα «Σμύρνη» και μία άλλη «Πόντος», γράφoυν οι Τούρκοι και προσθέτουν:

«Η μεραρχία πεζικού, στην οποία η θρασεία Ελλάδα, που κάνει φανερές τις προθέσεις και τους στόχους της, έχει δώσει το όνομα «Σμύρνη» βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Βέροιας, και η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία «Πόντος» βρίσκεται στα βόρεια της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Κιλκίς.

«Γίνεται κατανοητό, ότι με το να δοθούν στις ελληνικές μονάδες τα ονόματα «Σμύρνη» και «Πόντος», πραγματοποιείται η ξεκάθαρη περιγραφή του στόχου.

Ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφτηκε στις 26 Απριλίου την Μεραρχία Πεζικού «Σμύρνη» και την Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Πόντος».

Αφού ανύψωσε το ηθικό των στρατιωτών ανήρτησε φωτογραφίες και κείμενα από την επίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ διακηρύσσοντάς το σε όλον τον κόσμο. Και οι δικοί μας παρακολουθούσαν όπως πάντα!…

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Άμυνας Ουμίτ Γιαλίμ τονίζει:
«Στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουμε Μεραρχία με το όνομα «Αθήνα» ή Ταξιαρχία με το όνομα «Θεσσαλονίκη».

«Γιατί ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του ΑΚΡ παραμένουν σιωπηλοί και δεν αντιδρούν στις πρακτικές της Ελλάδας;

«Την περίοδο του Ερντογάν και της κυβέρνησης ΑΚΡ παραχωρήθηκαν στον Ελληνικό στρατό 18 τουρκικά νησιά και 1 τουρκική βραχονησίδα.
«Είναι μήπως και η Σμύρνη και η Μαύρη Θάλασσα ανάμεσα στα εδάφη της πατρίδας μας που θα παραχωρηθούν;», διερωτάται ο Ουμίτ Γιαλίμ.
Τα Τουρκικά ΜΜΕ προετοιμάζουν την κοινή γνώμη συστηματικά….

Δεν υπάρχουν σχόλια: