Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Παρέμβαση Ρωσίας στην ΠΓΔΜ για την «Πλατφόρμα των Τιράνων» και την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας»

Οι εξελίξεις θα κινηθούν με ταχύτητα φωτός από δω και στο εξής

Οι Ρώσοι κινούνται με «ταχύτητα» στα Βαλκάνια και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες από εδώ και στο εξής στην τεράστια μάχη Ρωσίας και ΗΠΑ για την περιοχή, μετά την είσοδο και του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ.

Το διακύβευμα είναι η είσοδο ή όχι της ΠΓΔΜ στην ίδια συμμαχία κάτι που θα πυροδοτήσει ακόμη και εμφύλιο πόλεμος στην χώρα αυτή.  

Η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην ΠΓΔΜ μέσα από ένα δελτίο τύπου σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του αποκαλούμενου «Κέντρου για τη διερεύνηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς», κάνει παρέμβαση στα σχέδια των ΗΠΑ στην χώρα αυτή.
 
Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν για ευθεία παρέμβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας  στις εσωτερικές υποθέσεις της ΠΓΔΜ , την κυβέρνηση της οποία θεωρεί  ανίκανη .

Συγκεκριμένα αναφέρεται από τους Ρώσους ότι «οι «καταγγελίες για το Κέντρο  οργανωμένου εγκλήματος και  διαφθοράς» που χρηματοδοτείται από τα ταμεία των ΗΠΑ και του Τζορτζ Σόρος,  χαρακτηρίζεται από αντιεπαγγελματική ανεπάρκεια,  έντονη και απεριόριστη φαντασία, αλλά ταιριάζει απόλυτα  στο πλαίσιο της αντι-ρωσικής υστερίας που εξαπλώνεται ραγδαία στη Δύση.

Σύμφωνα με την λογική αυτή, η ανάπτυξη των σχέσεων της ΠΓΔΜ με τη Ρωσία, αποτελεί  εμπορικό,  οικονομικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό  ακόμη και ανθρωπιστικό κίνδυνο για την πΓΔΜ» , αναφέρει το σχόλιο της Ρωσικής Πρεσβείας.

Σημειώνεται ότι το σημερινό κύμα παραπληροφόρησης για τη ρωσική πολιτική σε σχέση με την ΠΓΔΜ προκλήθηκε από την εφημερίδα του Λονδίνου «Sunday Times» από το τέλος Απριλίου και στις αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους.
 
«Για να αντικρούσουν τις πολλαπλές ψεύτικες ειδήσεις και πληροφορίες από όλα αυτά τα έντυπα διετάχθη έρευνα από τις νέες σκοπιανές αρχές, χωρίς προοπτική και αξιοπιστία .
Ο στόχος τους είναι σαφής, και αφορά την υπονόμευση της  θετικής φήμης της Ρωσίας στην ΠΓΔΜ  και σε όλα τα Βαλκάνια,  εμποδίζοντας τις  φιλικές σχέσεις μας με τις χώρες της περιοχής.

Η δύση είναι αδίστακτη και κινείται πλέον δραστικά στις  υποθέσεις της ΠΓΔΜ υποστηρίζοντας την «πλατφόρμα των Τιράνων», η οποία παρουσιάζει μια απειλή για τη σταθερότητα του κράτους και αναφέρει για την «Μεγάλη Αλβανία» .

Το γεγονός ότι οι εμπνευστές και δημιουργοί  αυτής της εκστρατείας Ρωσοφοβίας χρησιμοποιώντας σκληρές προκλήσεις και παραποιήσεις μαρτυρούν ότι χάνουν τον αγώνα ιδεών και αξιών στη διεθνή πολιτική», τόνισε στο σχόλιο η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Όποιος νομίζει ότι η Μόσχα θα καθίσει με «σταυρωμένα χέρια» στα Βαλκάνια στα οποία κατοικούν τόσοι Ορθόδοξοι αλλά και Σλάβοι είναι πολύ -πολύ  γελασμένος.

Πολύ σύντομα οι Ρώσοι θα περάσουν  από τα λόγια στα έργα, πάρα πολύ σύντομα .

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: