Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Καταστροφή στην Λέσβο: Eγκλωβισμένοι πολίτες σε σπίτια που κατέρρευσαν και τραυματίες! (βίντεο- σοκ από τα συντρίμμια)

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια σπιτιού στη Βρίσα Λέσβου, σύμφωνα με tweet της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις 19:20 το απόγευμα της Δευτέρας.

Μία άλλη γυναίκα παραμένει εγκλωβισμένη, δίχως να δίνει σημεία ζωής, σύμφωνα με πληροφορίες.
Νωρίτερα, τα σωστικά συνεργεία που πλησίασαν στο χωριό με μεγάλη δυσκολία, αφού έχει αποκοπεί ο δρόμος προς το χωριό, προσπαθούσαν εναγωνίως να βρουν σημάδια ζωής.
Ο σύζυγος της γυναίκας διεκομίσθη από το κέντρο υγείας Πολιχνίτου με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, η υπεύθυνη του κέντρου υγείας.  Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Στο κέντρο υγείας Πολιχνίτου έχουν μεταφερθεί 10 άτομα, κυρίως με θλαστικά τραύματα.
Το χωριό εκκενώνεται με αστικά κτελ ενώ ο στρατός στήνει σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου . Την ίδια ώρα ο Δήμος Λέσβου ανοίγει δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στην τουριστική περιοχή των Βατερών προκειμένου να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σεισμοπαθείς της Βρίσας.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Πολύ μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στο χωριό Βρίσα της Λέσβου. Αυτή την ώρα δυνάμεις της Πυροσβεστικής σπεύδουν στο χωριό Βρίσα, όπου μία γυναίκα έχει εγκλωβιστεί μέσα σε σπίτι που κατέρρευσε.    
Νεώτερος απολογισμός κάνει λόγο για δέκα τραυματίες στο νησί. Με κατάγματα είναι ο πιο σοβαρά τραυματισμένος. Η εγκλωβισμένη γυναίκα στη Βρίσα είναι, κατά πληροφορίες, η σύζυγος του άνδρα ο οποίος, με τα υπάρχοντα στοιχεία, θεωρείται ο πιο σοβαρά τραυματίας
Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο χωριό Μελίντα, στα νότια του νησιού. Μεγάλες ζημιές και στο δρόμο που ενώνει το Πλωμάρι με την Μυτιλήνη. Σπίτια έχουν καταρρεύσει σε Πλωμάρι και Βρίσα, όπου έχει γκρεμιστεί το γεφύρι στην είσοδο του χωριού και η πρόσβαση για τα σωστικά συνεργεία είναι πολύ δύσκολη. 
Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί και στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου στο Πλωμάρι.
Στο λιμάνι του Πλωμαρίου ο πυθμένας του λιμανιού αναταράχθηκε τόσο πολύ που έχει δημιουργηθεί βούρκος.
Στο Πλωμάρι μετά τον σεισμό δημιουργήθηκε μικρό τσουνάμι και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες βάρκες βγήκαν στη στεριά.
Δείτε τί συμβαίνει αυτή την ώρα στη Λέσβο σε ζωντανή μετάδοση ΕΔΩ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Μεγάλες ζημιές έχει προκαλέσει ο σεισμός των 6,1 Ρίχτε στο Βόρειο Αιγαίο. Σύμφωνα με πληροφορίες στο χωριό Βρίσα Λέσβου υπάρχουν τουλάχιστον δύο εγκλωβισμένοι σε σπίτια που κατέρρευσαν.
Αυτή την ώρα δυνάμεις της Πυροσβεστικής σπεύδουν στο χωριό Βρίσα όπου μία γυναίκα έχει εγκλωβιστεί μέσα σε σπίτι που κατέρρευσε.    
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει πολλά σπίτια του οικισμού, με τους πολίτες να αναφέρουν στην πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού ότι υπάρχουν τραυματίες στην περιοχή.
Αυτή τη στιγμή στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις του σώματος για να διαπιστώσουν το μέγεθος της καταστροφής.
Τέσσερις τραυματίες είναι που έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής. Δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο χωριό Βρίσα, ένας στο Λισβόρι και ένας στη Σκάλα Πολιχνίτου.
Οι τραυματίες μεταφέρονται στο κέντρο Υγείας Πολιχνίτου αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.
«Το μισό χωριό έχει μεγάλες ζημιές και πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει». Αυτό ανέφερε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Έκτακτων Αναγκών του Δήμου Λέσβου, Νίκος Καρασάββας, ο οποίος μεταβαίνει στη σεισμόπληκτη Βρίσα.
Τέλος, μαζί με την ομάδα της ΕΜΑΚ που μεταβαίνει αυτή την ώρα στην Μυτιλήνη με το Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού θα είναι και ένας εκπαιδευμένος σκύλος για τις έρευνες μέσα στα χαλάσματα.
Δείτε βίντεο από την στιγμή του σεισμού.

Στο λιμάνι του Πλωμαρίου ο πυθμένας του λιμανιού αναταράχτηκε τόσο πολύ που έχει δημιουργηθεί βούρκος.
Στο Πλωμάρι μετά τον σεισμό δημιουργήθηκε μικρό τσουνάμι και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες βάρκες βγήκαν στη στεριά.
Δεν υπάρχουν σχόλια: