Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

H «Shayetet 13» του Ισραηλινού Ναυτικού …Σε Αεροπόβαση στη ν. Κύπρο!

Η μεγαλύτερη χερσαία άσκηση μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και των Ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ  όπου θα  επιχειρήσει  και η Περίφημη H Shayetet 13 του Ισραηλινού Ναυτικού θα εκτελεστεί τις επόμενες ημέρες στα Βουνά της Κύπρου!


Η Άσκηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες σε αρκετές περιοχές του  Όρους Τροόδους, σύμφωνα με πληροφορίες

Η άσκηση, μέρος της αμυντικής συνεργασίας που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο χωρών, θα επικεντρωθεί κυρίως σε σενάρια κατοχής και απελευθέρωσης χωριών και στρατηγικών επιβίωσης.


Η παρουσία Ισραηλινών Kομάντων  της Shayetet 13 αναμένεται να είναι εντυπωσιακή, καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά που ένας τόσο μεγάλος αριθμός Ισραηλινών  Κομάντος θα δράσουν εκτός    του Κράτους του Ισραήλ !
Είχαν ασκηθεί και στην Κρήτη με Ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων της Ελλάδος …Αλλά όχι σε τόσο μεγάλης έκτασης Άσκηση!

Ο σύμβουλος του υπουργού Άμυνας Μάρω Θεοδότου δεν θέλησε  να επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες της κοινής στρατιωτικής άσκησης σε ερώτηση που του έγινε σήμερα …

Οι ασκήσεις αυτής της εβδομάδας ακολουθούν μια τριήμερη κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, η οποία έλαβε χώρα μεταξύ 20 και 22 Μαρτίου, στο πλαίσιο της συμφωνίας για στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
Η άσκηση «Onisilos-Gideon»  που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή πληροφοριών πτήσεων της Λευκωσίας και ενσωμάτωσε επίσης ένα μεγάλο τμήμα της επικράτειας.

Υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός προσωπικού της Εθνικής Φρουράς καθώς και πολλά ισραηλινά αεροσκάφη αεροπορικής δύναμης, τα οποία δοκιμάστηκαν στην κυπριακή αεροπορική άμυνα.
  Η Άσκηση «Ονισίλος-Γεδεών»  ήταν  εφέτος ο μεγαλύτερος  σε αριθμό από το 2014 όταν οι δύο χώρες συμφώνησαν να διεξάγουν κοινές ασκήσεις.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: