Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

13η ΔΕΕ: Οι καταδρομείς σε εντυπωσιακές στιγμές εκπαίδευσης ΒΙΝΤΕΟ

13η ΔΕΕ: Οι καταδρομείς δεν σταματούν ποτέ την εκπαίδευσή τους!
Το Αrmynow.net εξασφάλισε εικόνες από τη ρεαλιστική εκπαίδευσή τους και τις παρουσιάζει 


 
Του Ισίδωρου Γεωργίου
Το έργο που επιτελεί η 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων- Ιερός Λόχος- παρουσιάστηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ένα έργο όμως που όσοι το έχουν ζήσει ή όσοι το βιώνουν καθημερινά είτε αυτό είναι στα νησιά μας είτε στο χερσαίο τμήμα της πατρίδας μας, μπορούν να το καταλάβουν.

Το έργο που παράγεται στις μονάδες της 13ης ΔΕΕ σε συνδυασμό με την αποστολή της διοίκησης, το όραμα που υπάρχει για το μέλλον, τα πολιτιστικά στοιχεία των τοπικών κοινωνιών που ζουν τα στελέχη των μονάδων που υπάγονται στην Διοίκηση έφτασαν στο πεντάγωνο.

Το ευρύ κοινό όμως εκείνο που πρέπει να κατανοήσει είναι πως αυτοί οι άνθρωποι που υπηρετούν στις ακριτικές περιοχές, κοντά στους νησιώτες και οχι μόνο, είναι οι φρουροί Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι αυτοί που σκύβουν και φιλούν το παιδί τους την ώρα που κοιμάται, κρατούν το χέρι της γυναίκας τους την ώρα που μέσα στη νύχτα φεύγουν είτε γιατί πρέπει είτε για μια προγραμματισμένη άσκηση κατά την οποία δεν θα μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με το σπίτι του.



Το armynow.net συγκέντρωσε video που έχει στη διάθεσή του από εκπαιδευτικές δραστηριότητες μονάδων της 13ης ΔΕΕ και σας παρουσιάζει το πολυποίκιλο έργο που παράγετε πολύ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εντελώς αθόρυβα, ημέρα και νύχτα και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες κι αν επικρατούν.



Ποια είναι η 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων

Με 24ωρες ασκήσεις, 24ωρες επιφυλακές, 365 ημέρες τον χρόνο κάποιοι βρίσκονται εκεί που κανείς δεν ξέρει και πολύ περισσότερο μπορεί να προκαλέσει και δυσάρεστη έκπληξη σ’ αυτόν που θα θελήσει να “γκριζάρει” το Αιγαίο.
Η εκπαίδευση των μονάδων, οι ειδικές επιχειρήσεις τόσο σε ειρηνική περίοδο όσο και σε περιόδους κρίσεων είναι η αποστολή που φέρνει σε πέρας η 13η Διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων.



Αιχμή του δόρατος κι εκεί επικεντρώνεται το αποκλειστικό βίντεο του armynow.net αποτελούν οι αμφίβιες μοίρες που βρίσκονται διάσπαρτες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Πριν από λίγες ώρες άλλωστε και δια στόματος του ΠτΔ ακούστηκε και επίσημα πως η Ελλάδα έχει δικαίωμα να εξοπλίζει τα νησιά της όπως εκείνη θέλει, στέλνοντας ακόμη ένα μήνυμα προς εκείνους που κάνουν λόγο και θέτουν Βέτο σε συνεδριάσεις και σχέδια ασκήσεων του ΝΑΤΟ.



Κατά τις συνεχείς ασκήσεις που λαμβάνουν μέρος ανά την επικράτεια, το προσωπικό της 13ης ΔΕΕ εκπαιδεύεται με γνώμονα την αριστεία κι εδώ δεν χωρούν πολιτικές κόντρες περί αριστείας κτλ.

Στ’ αντικείμενά τους οφείλουν να είναι “σπεσιαλίστες”, άριστοι στον χειρισμό των όπλων που διαθέτουν οι μονάδες τους με συνεχή τριβή, να είναι επίσης άριστοι σ’ όλες εκείνες τις τακτικές και τεχνικές των καταδρομών, τις αεραποβατικές κινήσεις, τις αεροκίνητες και αμφίβιες επιχειρήσεις.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: