Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Συνεχίζονται οι προκλήσεις Αγκυρας: Νέα παρενόχληση κατά του ελικοπτέρου του ΠτΔ, υπερπτήσεις στους Φούρνους

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις από την Αγκυρα, καθώς κατά τη μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στη Νήσο Παναγιά, υπήρξε νέα παρενόχληση από την τουρκική πλευρά, που διεμήνυσε στο ελικόπτερο ότι πετά σε τουρκικό ενάριο χώρο.


Οι Ελληνες πιλότοι αγνόησαν το προκλητικό μήνυμα του Τούρκου χειριστή και συνέχισαν ομαλά την πτήση τους.

Νωρίτερα, στις 10:00, ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-4 εισήλθε στο FIR Αθηνών μεταξύ Ν. Λέσβου-Ν. Λήμνου και εκτέλεσε υπερπτήση στις 10:23 στις νήσους Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Φούρνων.

Τα μαχητικά πέταξαν σε ύψος 8.900 ποδών και στη συνέχεια εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 10:27 μεταξύ Σάμου και Κω.

Σημειώνεται ότι η ενέργεια αυτή από την πλευρά της Τουρκίας πραγματοποιείται ενώ πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος θα βρίσκεται σήμερα στη νήσο Παναγιά του συμπλέγματος των Οινουσσών, τη Λήμνο και τον Αγιο Ευστράτιο.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες τα ελικόπτερα τύπου Σινούκ και Χιούι, που μετέφεραν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο και τη συνοδεία του από τη Ρόδο στη Σύμη, στο Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και στη Χίο δέχθηκαν τουρκική παρενόχληση μέσω ασυρμάτου.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι, κατά τη διάρκεια της πτήσης των Σινούκ, οι Τούρκοι μετέδιδαν μηνύματα σχετικά με «αποστρατιωτικοποιημένη» περιοχή, στην οποία τα συγκεκριμένα ελικόπτερα δεν επιτρέπεται να πετούν.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: