Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Βίντεο-σοκ: Ο τουρκικός Στρατός σφάζει αμάχους και ισοπεδώνει τουρκικές πόλεις και κανείς δεν αντιδρά...

Η νοτιοανατολική Τουρκία κυριολεκτικά φλέγεται από την κουρδική εξέγερση, πόλεις ισοπεδώνονται (δείτε τα βίντεο ντοκουμέντα από την πόλη Cizre) και κανείς, ούτε η ΕΕ, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε κανείς έχει εκδώσει έστω "μισή ανακοίνωση" για την γενοκτονία των Κούρδων της Τουρκίας που έχουν εξεγερθεί και πολεμάνε πλέον όχι στα βουνά, αλλά μέσα στις πόλεις.


Σε 23 διαμερίσματα, 8 νομών της νοτιο-ανατολικής και ανατολικής Τουρκίας που ζουν περίπου 3,2 εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες  – ως επί το πλείστον Κούρδοι – σε περιοχές πλησίον των συνόρων με το Ιράκ και την Συρία, εκτοπίστηκαν περίπου 400,000 κάτοικοι από τις εστίες τους, ενώ οι νεκροί από τις συγκρούσεις ξεπερνούν τους 550 αμάχους, 400 στρατιώτες και αστυνομικούς και 2000 αντάρτες, ενώ αγνοείται η τύχη περίπου 100 αμάχων και 12 στρατιωτών.

Ο τουρκικός Στρατός απομονώνει κάθε πόλη που εξεγείρεται από την υπόλοιπη επικράτεια και, εν συνεχεία, επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας και όποιος τολμήσει να παραβιάσει την απαγόρευση κυκλοφορίας πυροβολείται εν ψυχρώ από ακροβολιστές. 


Απαγορεύεται ακόμα και η τέλεση κηδειών ενόσω διαρκούν οι επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων για την εξουδετέρωση των ένοπλων εστιών.

Οι ένοπλες δυνάμεις εκπορθούν ένα προς ένα τα οδοφράγματα που έχουν υψώσει πρόχειρα εντός των πόλεων οι μαχητές του YDG-H, η ένοπλη οργάνωση ριζοσπαστικοποιημένων Κούρδων νεαρών εν πολλοίς αυτονομημένη από το PKK, με την χρήση τόσο των ειδικών δυνάμεων όσο και τεθωρακισμένων οχημάτων.

Φυσικά, η χρήση βαρέων όπλων εντός των κατοικημένων περιοχών προκαλεί εκτεταμένες υλικές ζημιές και παράπλευρες απώλειες στις τάξεις του άμαχου πληθυσμού που έχει εγκλωβιστεί στις αποκλεισμένες πόλεις.

Ορισμένες πόλεις – προπύργια του PKK στην νοτιο-ανατολική και ανατολική Τουρκία (π.χ. Cizre, Silopi, Diyarbakir, Nusaybin) έχουν ήδη μετατραπεί σε σωρούς ερειπίων λόγω της σφοδρότητας των συγκρούσεων.

Οι σφοδρές συγκρούσεις εντός των πόλεων της νοτιο-ανατολικής Τουρκίας αποδεικνύουν πως πλέον ο πόλεμος στο τουρκικό Κουρδιστάν έχει εισέλθει σε μια νέα φάση.

Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι το 2012, ο πόλεμος πλέον διεξάγεται ως επί το πλείστον στις πόλεις και όχι στα ορεινά του Κουρδιστάν και δεν σταματά μετά τις πρώτες χιονοπτώσεις στα ορεινά τον Νοέμβριο αλλά συνεχίζει με αμείωτη ένταση εντός του χειμώνα.

Τον πόλεμο πλέον δεν τον διεξάγουν οι «επαγγελματίες» αντάρτες του PKK αλλά οι ριζοσπαστικοποιημένοι (ως επί το πλείστον ανήλικοι) νεαροί του YDG-H – οι οποίοι εν πολλοίς δρουν ανεξάρτητα από τις εντολές του PKK.

Μέχρι πρότινος η εξόριστη ηγεσία του PKK στο όρος Κανδήλι του βορείου Ιράκ και ο έγκλειστος ηγέτης και ιδρυτής του PKK, Οτσαλάν, συνιστούσαν τους κύριους δρώντες της σύγκρουσης· τώρα πλέον προστέθηκε και το – εν πολλοίς αυτόνομο – YDG-H.

Σε αντίθεση με το ΡΚΚ και το ΗDΡ, το YDG-H αντιτίθεται σφοδρά στην όποια ειρηνευτική διαδικασία εάν πρώτα δεν εγγυηθεί η Άγκυρα την αυτονομία.
Δείτε την έκταση της καταστροφής και της σφαγής στην πόλη Cizre, για την οποία δεν μιλά κανείς:

:


Πέρσι τέτοια εποχή ο τουρκικός Στρατός έκαψε ζωντανούς πάνω από 100 ανθρώπους που ήταν παγιδευμένοι στα υπόγεια.

Το βίντεο δείχνει την καταστροφή, τα μπάζα, και τα γκρεμισμένα κτίρια.




Οι Τούρκοι στρατιώτες ανοίγουν πυρ σε αμάχους ενώ εκείνοι κουνάνε λευκές σημαίες.
Το δραματικό αυτό βίντεο δείχνει τους ανθρώπους να πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες και το αίμα να κυλάει στο έδαφος. 




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: