Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Τουρκικές αεροπορικές «επιδρομές» για πρώτη φορά σήμερα παραμονή της Παναγίας στο Αιγαίο!

Μαζικές εισόδους τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) είχαμε σήμερα στο Αιγαίο.


Τέσσερα ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, για πρώτη φορά 14 Αυγούστου, παραμονή της Παναγίας, παραβιάζοντας χονδροειδώς τα, αμερικανικής έμπνευσης, Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, (ΜΟΕ), μπήκαν στο Αιγαίο, προκαλώντας κινητοποίηση της ελληνικής αεράμυνας. 

Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη στα readiness έλαβαν εντολή απογείωσης μετά τον εντοπισμό των μαχητικών της ΤΗΚ και έσπευσαν στα σημεία εισόδου των τουρκικών αεροσκαφών στα 10 ν.μ. από τις ακτές των  νησιών.

Τα ελληνικά μαχητικά σηκώθηκαν από Καστέλι, Σκύρο και Λήμνο, τις προωθημένες, δηλαδή, Σμηναρχίες Μάχης και έσπευσαν στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο, όπου κατευθύνθηκαν τα τουρκικά αεροσκάφη.

Είχαμε 9 παραβιάσεις και 5 παραβάσεις των κανόνων του FIR, ενώ η κινητοποίηση δεν είχε τελειώσει μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Ανάλογη κινητοποίηση είχαν και οι ελληνικού σταθμοί πυραυλικής αεράμυνας μακρού βεληνεκούς σε Σκύρο και λεκανοπέδιο Αττικής.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στο Αιγαίο, λόγω εποχής υπήρχαν δεκάδες πολιτικά αεροσκάφη που εκτελούσαν τόσο τακτικές πτήσεις, όσο και τσάρτερ, κάτι που ουδόλως έκαμψε την βούληση της Άγκυρας να προκαλέσει μείζονα προβλήματα ασφάλειας στην πολιτική αεροπορία.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: