Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Πολεμική Αεροπορία σε συνθήκες “πολέμου”! Πόσο θ΄ αντέξει;

Τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα για το κοινωνικό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας προκαλούν δέος! Θα ΄πρεπε να προκαλούν και μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση για δύο λόγους:


•Ο πρώτος έχει να κάνει με την παραδοχή μέσω αριθμών,των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν σε θέματα περίθαλψης όλοι οι κάτοικοι της περιφέρειας και ειδικά τα νησιά του Αιγαίου.

Μπορεί η η διάλυση των όποιων υγειονομικών δομών να ολοκληρώθηκε τη περίοδο 2013-14, ωστόσο εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε τα κενά που προκλήθηκαν από το υποτιθέμενο συμμάζεμα – περί διαλύσεως επρόκειτο- στην Υγεία με τον ίδιο τρόπο: με πτήσεις C-130 και ελικοπτέρων για τη μεταφορά περιστατικών πολλά από τα οποία  θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στα νησιά αν λειτουργούσε στοιχειωδώς ένα κέντρο υγείας!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΠΑ που δημοσιεύονται αναλυτικά παρακάτω κάθε μέρα του Ιουλίου η ΠΑ είχε τουλάχιστον 3 αεροδιακομιδές!!! Αν ο αριθμός αυτός συνδυαστεί με τα ποσοστά διαθεσιμότητας καταλήγουμε στη δεύτερη ανησυχία που θα πρέπει να ΄χει η κυβέρνηση.

•Πόσο μπορεί να αντέξει η ΠΑ που από τη μια έχει το βάρος της αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων και από την άλλη το βάρος της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης μεγάλου μέρους πολιτών;
Πόσο;

Τα αριθμητικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους και δείχνουν το τιτάνιο έργο που καλείται να βγάλει εις πέρας η Πολεμική Αεροπορία.

Τα στατιστικά στοιχεία για τον Ιούλιο:

1. Αεροδιακομιδές
Εκτελέστηκαν 91 αποστολές Αεροδιακομιδών με αεροσκάφη C-130, C-27J, ΕΜΒ-209, LEG-484 και GV καθώς και ελικόπτερα Super Puma, ΑΒ-205, ΑΒ-212, συμπληρώνοντας 232,8 ώρες πτήσης, μεταφέροντας 149 ασθενείς.
Από αυτές, 1 αποστολή ήταν μεταφοράς μοσχευμάτων στο εσωτερικό.

2. Έρευνα-Διάσωση
Εκτελέστηκαν 13 αποστολές Έρευνας – Διάσωσης με αεροσκάφη C-130 και ελικόπτερα Super Puma και AΒ-205, συμπληρώνοντας 22,3 ώρες πτήσης με αποτέλεσμα τη διάσωση 60 ατόμων σε συνεργασία και με άλλους φορείς (ΛΣ, ΕΚΑΒ, Ιδιωτικά πλοία κ.ά).

3. Αεροπυρόσβεση – Επιτήρηση – Υποστήριξη
Για την κατάσβεση πυρκαγιών, επιτήρηση και υποστήριξη αποστολών αεροπυρόσβεσης, σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της ΠΑ CL-215, CL-415 και PZL, εκτέλεσαν 394 εξόδους συμπληρώνοντας 781,8 ώρες πτήσης.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: