Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Καθυστερεί η απογείωση του C-130 από τη Κύπρο λόγω βλάβης- To πρωί της Τετάρτης τα νεότερα (upd)

Το C-130 βρίσκεται ήδη στην Κύπρο και η διαδικασία επιβίβασης των πυροσβεστών συνεχίζεται όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. 


Η αποστολή αναμένεται να αναχωρήσει σε λίγα λεπτά καθώς βρίσκεται εδώ και κάποια λεπτά στο δίαυλο απογείωσης. 

Υπάρχει μικρή καθυστέρηση στην απογείωση καθώς ενώ όλα ήταν έτοιμα για την αναχώρηση του C-130, οι απαιτούμενοι διαδικαστικοί έλεγχοι κατέδειξαν συγκεκριμένη μηχανική βλάβη.

Δεν είναι κάτι σοβαρό, ωστόσο θα πρέπει να επιδιορθωθεί και μετά να απογειωθεί η βοήθεια της Κύπρου προς την Ελλάδα. Έγιναν ήδη διπλοί και τριπλοί έλεγχοι στο αεροσκάφος και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.  

Η σκέψη μας στον δοκιμαζόμενο από τις πυρκαγιές ελληνικό λαό. Εύχομαι να τελειώσει σύντομα ο εφιάλτης. Στην μάχη και η Κυπρος.
 
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα, στόχος είναι η παροχή βοήθειας για την κατάσβεση πυρκαγιών ανάλογα με το που θα αναθέσουν οι ελληνικές αρχές καθήκοντα στους πυροσβέστες μας, κάτι που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.

Δεν υπάρχει χρονικό πλαίσιο για την παραμονή των πυροσβεστών που θα μεταβούν στην Ελλάδα, θα παραμείνουν όσο χρειαστεί η συνεισφορά τους και σε περίπτωση που χρειαστεί αντικατάστασή τους, τότε οι Υπηρεσίες θα πράξουν αναλόγως.

Σημαντικό στοιχείο προς αναφορά είναι ότι τα 60 άτομα που θα μεταβούν στην Ελλάδα (20 από Πυροσβεστική Υπηρεσία, 20 από Πολιτική Άμυνα και 20 δασοπυροσβέστες), δεν αναμένεται να επηρεάσουν το σχεδιασμό για την Πυρασφάλεια στην Κύπρο, που βρίσκεται σε πλήρη εγγρήγορση μια και ο Άυγουστος είναι μήνας υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές.
ΠΗΓΗ sigmalive
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: