Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ HURRIET: ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Με πύραυλο αέρος – αέρος Sidewinder θα χτυπούσαν οι πραξικοπηματίες το βράδυ της 15ης Ιουλίου το αεροσκάφος του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, επικαλούμενη τις καταθέσεις των πιλότων.


Σύμφωνα με την τούρκικη εφημερίδα, οι πιλότοι ανέφεραν στην κατάθεσή τους πως όταν ακριβώς τα μεσάνυχτα τα δύο πολεμικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τη βάση «Ακιντζί» στην Άγκυρα, εξοπλισμένα μόνο με πυραύλους αέρος – αέρος, οι οποίοι χτυπούν αεροσκάφη, δεν γνώριζαν ποιος είναι ο στόχος.

Στις 00.17 πήραν εντολή από τον ασύρματο να χτυπήσουν “ένα μεγάλο αεροσκάφος που έχει το σήμα της τουρκικής προεδρίας”.
Και ενώ πορεύθηκαν προς την κατεύθυνση που τους δόθηκε, λίγο αργότερα πήραν νέα διαταγή να επιστρέψουν στη βάση τους.

Σύμφωνα με τη Χουριέτ, όταν οι πιλότοι πήραν τη διαταγή να επιστρέψουν, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε βγει ζωντανά στο CNN Turk στις 00.24 και μιλούσε μέσω Face Time στη δημοσιογράφο Χαντέ Φιράτ, καλώντας τον λαό να αντισταθεί. Στη συνέχεια, ο Τούρκος Πρόεδρος ξεκίνησε από το αεροδρόμιο Ντάλαμαν στις 1.44 και έφτασε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης στις 3.20.

Η εκτίμηση είναι ότι όταν τα δύο F16 απογειώθηκαν στις 00.00 με στόχο να εμποδίσουν το προεδρικό αεροσκάφος, είχαν λάθος πληροφορία ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είχε απογειωθεί από το Ντάλαμαν. Μόλις είδαν ότι τελικά συνδέθηκε στον αέρα, τους κάλεσαν να επιστρέψουν στη βάση τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, όταν ο εισαγγελέας ρώτησε τους πιλότους εάν η διαταγή που πήραν ήταν σύμφωνη με τους κανόνες, η απάντηση που έδωσαν ήταν πως οι ίδιοι εκτελούν μόνο διαταγές.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα γιατί όταν κλήθηκαν να κάνουν χαμηλή πτήση πάνω από το προεδρικό ο ένας πιλότος είπε στον ασύρματο “το παράνομο παλάτι” αναφερόμενος στο προεδρικό, ο πιλότος απάντησε: “από ενθουσιασμό”.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: