Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ: Nοίκιασε το βαν του θανάτου που σκότωσε 13 ανθρώπους (ΦΩΤΟ)

Αυτός είναι ο άνδρας που προκάλεσε το μακελειό στη Βαρκελώνη.
Σύμφωνα με την El Pais ο Ντρις Ουκαμπίρ μαροκινής καταγωγής φέρεται να είναι ο άνθρωπος που νοίκιασε το βαν που σκόρπισε τον θάνατο.


Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης συνελλήφθη ακόμα ένας ύποπτος που όπως φαίνεται είχε συνεργαστεί με τον Ουκαμπίρ για την επίθεση και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τοπικά μέσα, είχε ταμπουρωθεί μαζί του σε τούρκικο εστιατόριο κρατώντας ομήρους. Ωστόσο η αστυνομία, περί τις 21:30 (ώρα Ελλάδος) διέψευσε αυτές τις αναφορές. Πιο συγκεκριμένα, η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας ταμπουρωμένος σε εστιατόριο» και «κανένας όμηρος»!

Εξάλλου, τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για ακόμα δύο υπόπτους που έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας.
Ο Ντρις Ουκαμπίρ και είναι κάτοικος του Ριπόλ, στη Χιρόνα. Ο ύποπτος κατάγεται από τη Μασσαλία, σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook, και έχει ποινικό μητρώο.

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το δεύτερο φορτηγάκι που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν οι δράστες για τη διαφυγή τους εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην κοινότητα Βικ της Καταλονίας.
Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή, κοντά σε ένα φαστ-φουντ, και ελέγχουν το όχημα.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι οι δράστες είχαν νοικιάσει το δεύτερο φορτηγάκι για να διαφύγουν με αυτό μετά την επίθεση.

Εντωμεταξύ, όπως αναφέρουν τα ισπανικά μέσα υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μετά από καταδίωξη ενός λευκού Φορντ Φόκους,που δεν σταματησε σε σήμα ελέγχου. Η El Pais μάλιστα αναφέρει, ότι το όχημα επιχειρώντας να περάσει το μπλόκο, τραυμάτισε δύο αστυνομικούς.

VARKELONI
varkeloni_tromokratis
τρομοκρατης2
τρομοκρατης5
τρομοκρατης3
τρομοκρατης4
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ: Τι λέει το προξενείο της Ελλάδας
varkeloni
Ελληνική οικογένεια φέρεται να βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τη γραμματεία του πρόξενου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, Φερνάντο Τούτο Χομέδες, σε επικοινωνία που είχε με το enikos.gr, δήλωσε ότι ανάμεσα στους τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στη Ράμπλας, βρίσκεται και ελληνική οικογένεια, χωρίς να αναφέρει αρχικά πόσα μέλη έχουν τραυματιστεί.

Λίγη ώρα αργότερα, και σύμφωνα με επικοινωνία που είχε το enikos.gr, με το Γενικό Ελληνικό Προξενείο της Βαρκελώνης,φέρεται να είναι σε κρίσημη κατάσταση τρία από τα τέσσερα μέλη της ελληνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με αυτή τη πληροφορία, πρόκειται για μία τετραμελή ελληνική οικογένεια, όπου εκτός από τον Πατέρα, η σύζυγός του, η οποία δεν είναι ελληνικής καταγωγής, και τα δύο τους παιδιά είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Αργότερα το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τον τραυματισμό μίας Ελληνίδας πολίτη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΦΡΙΚΗ – Τα θύματα των τρομοκρατών πεθαίνουν αβοήθητα στο δρόμο
βαρκελώνη
Σκληρά βίντεο με νεκρούς και τραυματίες ανεβαίνουν στο twitter, λίγα λεπτά μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη,
όταν ένα βανάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στη Ράμπλας, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης.
ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ – Από την επίθεση στη Βαρκελώνη με νεκρούς και τραυματίες
Δεκάδες είναι οι άνθρωποι που κείτονται στο έδαφος αιμόφυρτοι, άλλοι δεν κουνιούνται, ενώ άλλοι ζητούν βοήθεια. Στις φρικιαστικές αυτές εικόνες είναι αμέτρητα τα άτομα που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο, φίλοι ή περαστικοί προσπαθούν ανήμποροι να τους βοηθήσουν.
Η κάμερα του χρήστη του twitter περιφέρεται στο δρόμο και δείχνει τουλάχιστον πέντε ανθρώπους στο έδαφος, χωρίς σημάδια ζωής και, μεταξύ αυτών, φαίνεται να υπάρχει και ένα παιδί.

βαρκελώνη4
βαρκελώνη3
βαρκελώνη2
βαρκελώνη1

images

Δεν υπάρχουν σχόλια: