Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Στο PRONEWS που κυκλοφορεί: Η προσέγγιση ΗΠΑ σε Κ.Καραμανλή ως game changer...

Oι σχέσεις του Κ.Καραμανλή με τις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν φτάσει στο ναδίρ μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών της Vodafone που είχε στήσει η αμερικανική πρεσβεία, την ακύρωση της option των 10 μαχητικών F-16 Advanced ως αντίποινα από την πλευρά της τότε ελληνικής κυβέρνησης και βέβαια την συμφωνία του South Stream και του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη με την Ρωσία.


Στο PRONEWS που κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή σε όλη την Ελλάδα, δωρεάν με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, θα βρείτε ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ για την προσπάθεια επαναπροσέγγισης των ΗΠΑ με τον Κ.Καραμανλή το οποίο θα ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Οι τότε επαφές του Κ.Καραμανλή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν εκτιμήθηκε ότι  θα άλλαζαν ριζικά όλα τα γεωπολιτικά δεδομένα της περιοχής για πρώτη φορά μετά τον Β'ΠΠ, καθώς έβλεπαν ότι η Ελλάδα θα άλλαζε ολόκληρη της μεταπολεμική γεωστρατηγική ισορροπία με αυτές τις συμφωνίες.

Ηρθε έπειτα η σχεδίαση της απόπειρας δολοφονίας του Κ.Καραμανλή και η αποτροπή της από την ρωσική "ειδική" ομάδα αντιπαρακολούθησης που είχε στείλει ο Β.Πούτιν για να προστατέψει τις συνομιλίες του με τον Ελληνα πρωθυπουργό που στην πορεία της ανάκρισης φάνηκε να περιπλέκεται με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, άρα... ΗΠΑ και από εκεί πίσω.

Η ίδια η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή "χρεώθηκε" στις ΗΠΑ το 2009.

Σήμερα ένας δραστήριος και ιδιαίτερα ευφυής Αμερικανός πρεσβευτής, βετεράνος της ουκρανικής κρίσης του 2014, ο Τζέφρι Πάιατ, επιχειρεί με οδηγίες από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αποκαταστήσει την σχέση ΗΠΑ και Κ.Καραμανλή. Στόχος: Να παίξει ο Μακεδόνας πολιτικός το ρόλο-καταλύτη που δεν μπορεί να παίξει κανείς άλλος Ελληνας πολιτικός.

Επίσης στο PRONEWS μπορείτε να διαβάσετε ακόμα: 
-Βαλκάνια: Η έκρηξη του αλβανικού εθνικισμού

-Γιατί η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι κρίσιμης σημασίας και για την Ελλάδα 
-Αφιέρωμα: Μεταναστευτικό/προσφυγικό - Ποια είναι η ΜΚΟ ERCI που έχει κοινό ιδιοκτήτη με την εταιρεία μισθοφόρων ASPIDA

-H Παναγία των χριστιανών και η Μαρία των μουσουλμάνων
-Μικρασιατική Εκστρατεία 1922: Η μάχη του Αλή Βεράν 

-Travel: Σκιάθος- Μασσαλία
Και δεκάδες άλλα αποκλειστικά ρεπορτάζ.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: