Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Αποκλειστικά στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Αυτό είναι το «τέρας» Su-57 - Δωρεάν τεύχος ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ

Σε ένα τεύχος-αφιέρωμα στην Αεροπορία, η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ κυκλοφορεί με μια μεγάλη αποκλειστικότητα: Έναν πλήρη φάκελο για το Su-57, το "τέρας" των 79.000 λιβρών ώσης, το υπερμαχητικό 5ης γενιάς της ρωσικής Αεροπορίας, το οποίο θα αρχίσει να εντάσσεται στο οπλοστάσιο της από το 2020.


Μαζί με την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ κυκλοφορεί εντελώς δωρεάν ο ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ, ένα συλλεκτικό τεύχος του περιοδικού που άλλαξε την πορεία του ελληνικού Τύπου σε ότι αφορά την ιστορική έρευνα των ένοπλων συγκρούσεων.

Το Su-57 διαδέχεται τις εκδόσεις του T-50 και η ποικιλία όπλων αέρος-εδάφους, αέρος-αέρος και αέρος-επιφανείας σε συνδυασμό με το είδος και τα χαρακτηριστικά των αισθητήρων "υπόσχονται" ένα μαχητικό που όμοιό του δεν έχει πετάξει ποτέ μέχρι σήμερα. 

Θα είναι το μαχητικό με την μεγαλύτερη ισχύ που έχει κινήσει ποτέ μέχρι τότε, ένα μαχητικό αεροσκάφος: Δύο κινητήρες των 39.500 λιβρών ώσης ο καθένας!

Θα μπορεί να διατηρεί συνεχή υπερηχητική ταχύτητα 1,6-1,6 Mach χωρίς μετάκαυση!  

Σχεδιασμένα να εκτελεί μόνο του ή ανά δυάδες ή το πολύ τετράδες, στρατηγικές αποστολές κρούσης ή καταστροφής εναέριων απειλών σε ακτίνα 2.000 χλμ. από την βάση του, το "νέο" μαχητικό Su-57, αλλάζει τα πάντα σε ότι αφορά την εναέρια μάχη.


ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Σε εποχές κρίσιμες ακόμα και για το μέλλον του ελληνισμού η ΠΑ καλείται για ακόμα μια φορά να δείξει στον από ανατολάς εχθρό που ακούει στο όνομα Τουρκία την δύναμη της και να εγγυηθεί την ελληνική επικράτεια όσο «μακριά» και αν αυτή βρίσκεται προάγοντας τα εθνικά συμφέροντα τόσο στο χερσαίο όσο και στον θαλάσσιο χώρο.
Μια ΠΑ όμως που αντιμετωπίζει τον χειρότερο εχθρό: Την δημοσιονομική κατάρρευση και την δημοσιονομική κατοχή της χώρας η οποία ακόμα και στην περίπτωση που ξεπεραστεί με κάποιο τρόπο δεν επιτρέπει (πλην της περίπτωσης παροχής δωρεάν μαχητικών) να αναζητηθεί λύση νέου αεροσκάφους πέραν των μεταχειρισμένων μαχητικών. Η "έρευνα αγοράς" που πραγματοποίησε το ΓΕΑ καταδεικνύει τις πιθανές λύσεις.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ F-35
Ελληνικό πυραυλικό «φράγμα πυρός» στο Αν.Αιγαίο: Το παρόν και το μέλλον Η ελληνική αντιαεροπορική Άμυνα στο Αν. Αιγαίο είναι εξοπλισμένη  με δύο διαφορετικά αντιαεροπορικά συστήματα μικρής εμβέλειας SA-8B «Gecko Mod-1», Skyguard (Λήμνος) και άμυνας σημείου ASRAD-Hellas.
Σε δεύτερο επίπεδο η άμυνα διαρθρώνεται  από δύο πυροβολαρχίες Patriot οι οποίες καλύπτουν κυρίως το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Ακολούθως υπάρχουν οι μονάδες των εκσυγχρονισμένων πυραύλων MIM-23L/M I-HAWK Phase III και των πυροβολαρχιών Patriot που προστατεύουν τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και τις βιομηχανικές περιοχές τους.

ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΟΠΛΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΣΤΟΧΟΥ - "Εξολοθρευτές" ειδικών αποστολών
Αεροπορίες επιπέδου ελληνικής και δεδομένης της απειλής που αντιμετωπίζει, αλλά και της οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζει η χώρα, μπορούν να βρουν διεξόδους ειδικά σε ότι αφορά τις αποστολές κρύσης σε σε όπλα τα οποία χάρη σε ένα αρκετά μεγάλο βαθμό αυτοματισμού μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομη καθοδήγηση προς το στόχο και να εξαπολύονται μαζικά.
Η έρευνα της "Σ" αποκαλύπτει ποια είναι αυτά τα όπλα.

«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» PAVEWAY- Η επανάσταση στον χώρο των όπλων αέρος-εδάφους.
Οι βόμβες με συλλογή κατεύθυνσης λέιζερ, Paveway αποτελούν σήμερα ένα από τα πιο αξιόπιστα όπλα για προσβολές στόχων εδάφους. Η ακρίβεια των πληγμάτων που επιτυγχάνουν έφερε πραγματική επανάσταση στο πεδίο της μάχης από τα πρώτα κιόλας χρόνια της επιχειρησιακής τους χρησιμοποίησης.

Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
Ο "ΠΗΓΑΣΟΣ Ι & ΙΙ" ήταν μόνο η αρχή. Η εμφάνιση των Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAV) και αεροχημάτων μάχης (UCAV) στο εναέριο πεδίο της μάχης αποτελεί ένα μέλλον το οποίο θα αποτελέσει και το μέλλον της ΠΑ.
Δυόμιση χρόνια περίπου πριν την ανατολή της νέας δεκαετίας τα UAV και UCAV φαίνεται πως θα πρωταγωνιστήσουν στο μελλοντικό ελληνοτουρκικό πεδίο της μάχης.

RIAT 2017
Τα F-4E της ΠΑ «έκλεψαν» την παράσταση. Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ.
To Royal Air Tatoo (RIAT εν συντομία) είναι το μεγαλύτερο αεροπορικό σόου για στρατιωτικά αεροσκάφη που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην στην αεροπορική βάση Fairford στην Βρετανία.
Φέτος το Air Show πραγματοποιήθηκε μεταξύ 14 και 16 Ιουλίου και σε αυτό πήραν μέρος δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη μεταξύ αυτών και δύο F-4E AUP της ΠΑ.

ΙΣΡΑΗΛ
«Καταιγίδα» στο Όρος του Ναού: Έρχεται νέα ιντιφάντα;
Και εκεί που το διεθνές ενδιαφέρον για την  Μέση Ανατολή είχε εστιασθεί στην διαφαινόμενη ολοκληρωτική ήττα και κατάρρευση του ISIS  (απελευθέρωση της Μοσούλης, πολιορκία της Ράκα), όπως και στις πολιτικές εξελίξεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της εναντίον του Κατάρ, να που ξαφνικά(;) έχουμε επικίνδυνες εξελίξεις στην Ιερουσαλήμ, μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με θανάτους εκατέρωθεν, με μήλο της έριδος το Όρος του Ναού (κατά τους Ισραηλινούς), ή το Haram al Sharif (Χαράμ αλ Σαρίφ κατά τους Παλαιστινίους και όλους τους Μουσουλμάνους).

Κραν Μοντανά
Το δραματικό παρασκήνιο των συνομιλιών για το κυπριακό
Το έντονο διπλωματικό παρασκήνιο που εξελίχθηκε στις διαπραγματεύσεις για τη λύση του κυπριακού στο Κράν Μοντανά της Ελβετίας έρχεται στο φως με νεότερα στοιχεία. Ο κρίσιμος ρόλος που έπαιξε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζίάς ήταν καθοριστικός καθ΄όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων  που παραλίγο να οδηγήσουν στο τέλος της κυπριακής Δημοκρατίας  ήταν απόλυτα καθοριστικός και αποφασιστικός. Το μεγάλο ερώτημα βέβαια που τίθεται τώρα είναι ποιες θα είναι οι μελλοντικές κινήσεις της Τουρκίας ιδιαίτερα στο πλαίσιο των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ.

ΑΘΗΝΑ 1943
Οι μεγάλες αντικατοχικές διαδηλώσεις
Η διαδήλωση της 22ας Ιουλίου του 1943 αποτέλεσε μια από τις πιο μεγαλειώδεις και μεγαλύτερες που πραγματοποιήθηκαν στην κατοχική Αθήνα. Δεν ήταν όμως η μόνη.
Η συγκεκριμένη χρονιά σημαδεύτηκε από διαδηλώσεις με αρχή τη διαδήλωση του Φεβρουαρίου του 1943  όταν η κηδεία του ποιητή Κωστή Παλαμά εξελίχθηκε σε ένα  μεγάλο και αυθόρμητο συλλαλητήριο κατά των κατοχικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: