Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

«Κύριε Πρωθυπουργέ, πάρτε μαζί σας τους αμερικανικούς χάρτες για τα ΙΜΙΑ»

Κύριε Πρωθυπουργέ, στις 17 Οκτωβρίου θα επισκεφθείτε την Ουάσιγκτον, προσκεκλημένος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών κυρίου Τραμπ.


Ένα ταξίδι με ξεχωριστό ενδιαφέρον και με τεράστια σημασία για τη χώρα σε μια χρονική στιγμή που αφ’ ενός μεν η πατρίδα μας βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο λόγω της μακροχρόνιας λιτότητας, αφ’ ετέρου δε λόγω των όσων συμβαίνουν στο Αιγαίο στη Ν.Α. Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Για μεν τα οικονομικά προβλήματα υπάρχουν αρμοδιότεροι να σας συμβουλέψουν πως μπορεί αυτή η επίσκεψη σας να έχει συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα για τη χώρα μας, είτε αυτά αφορούν το Δημόσιο χρέος είτε τις επενδύσεις που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη ως κοινωνία, προκειμένου να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και να μπούμε σε ουσιαστική ανάπτυξη για να δημιουργηθούν μόνιμες θέσεις εργασίας και όχι αυτό που βιώνουμε τα τελευταία επτά χρόνια.
 
 
Όμως θα σταθώ στο θέμα των εθνικών μας θεμάτων και ιδιαίτερα στο Αιγαίο είτε αυτό αφορά τα θαλάσσια σύνορα μας, είτε τον Εθνικό Εναέριο χώρο μας. Δυστυχώς για την Ελλάδα η Τουρκία καθημερινά κάνει ότι θέλει τόσον στη θάλασσα με τα Πολεμικά της πλοία όσο και στον αέρα με την πολεμική της αεροπορία, αμφισβητώντας συλλήβδην τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Κύριε Πρωθυπουργέ πρέπει να πείτε καθαρά στον Πρόεδρο Τράμπ ότι οι ΗΠΑ δεν μπορεί να σιωπούν όταν για τους Τούρκους αποτελεί Casus Belli η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, δικαίωμα κατοχυρωμένο από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας ή να μην αντιδρούν στη απειλή άσκησης βίας από τη γειτονική χώρα εάν εμείς ανακηρύξουμε μονομερώς και οριοθετήσουμε την ΑΟΖ όπως άλλωστε προβλέπετε από το Δ.Δ.Θ στη περιοχή της Ν.Α Μεσογείου, αφού διατυπώνει σθεναρά τη θέση της ότι τόσο το Καστελλόριζο όσο και οι νησίδες Ρω και Στρογγύλη στερούνται δικαιώματος ΑΟΖ, θέση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Δ. Δίκαιο της θάλασσας άρθρο 121 παρ.2, και να ανέχονται την Τουρκία όταν παράνομα διεκδικεί την ευθύνη της έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο Ανατολικά του 25 Μεσημβρινού.

Αυτή η απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά της γειτονικής χώρας τα τελευταία 40 χρόνια με τις καθημερινές αμφισβητήσεις των Εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο και η ανοχή μας στο μη σεβασμό εκ μέρους της, των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που υπέγραψαν στη Βάρκιζα το 1998 οι Υπουργοί των Εξωτερικών των δύο χωρών κύριοι Παπούλιας και Γιλμάζ, αποθράσυνε στη Τουρκία και την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η άσκηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ” ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ” έστελνε κατασκοπευτικά UAV πάνω από τα πολεμικά μας σκάφη και πάνω από τα νησιά μας στα οποία ήταν σε διασπορά οι δυνάμεις της Εθνοφυλακής μαζί με τα μηχανοκίνητα μέσα.

Για μια άλλη φορά δυστυχώς στα πλαίσια του ήπιου κλήματος μεταξύ των δύο χωρών, δεν αντιδράσαμε και ολοκληρώσαμε την άσκηση σίγουρα με ένα αίσθημα αμηχανίας και δύο μεγάλα ερωτήματα;
 
1)Μέχρι πότε τελικά θα ανεχόμαστε ως χώρα αυτή την ταπεινωτική κατάσταση και
 
2)Τι κάνει τελικά ο πολιτικός κόσμος της χώρας μπροστά σ’ αυτή την προκλητικότατη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Ίσως τώρα με τον Ερντογάν η συμπεριφορά της γειτονικής χώρας να είναι ποιο θορυβώδης, όμως τίποτα δεν έχει αλλάξει επί της ουσίας σε σχέση με τα όσα συνέβαιναν με το κεμαλικό καθεστώς τις προηγούμενες δεκαετίες αφού οι στοχεύσεις της γειτονικής χώρας σε βάρος των Εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι πάντα οι ίδιες.
 
Γι’ αυτό κύριε Πρωθυπουργέ με την παρουσία σας στο Λευκό Οίκο αξιοποιείστε δύο από τους πολλούς στρατιωτικούς Αμερικανικούς χάρτες για την περιοχή μας, έναν της USAF (OPERATIONAL NAVIGATIOR CHAR)έκδοσης του 1955 που έχει χαραγμένο το FIR Αθηνών – Istanbul (Κωνσταντινούπολη) τον οποίο καθημερινά παραβιάζουν οι Τούρκοι και στον οποίο φαίνονται τόσον τα Ίμια όσον και το Καστελλόριζο με τις νησίδες Ρω και Στρογγύλη να καταγράφονται εντός των Ελληνικών χωρικών μας υδάτων.



Τον χάρτη της Υπηρεσίας Αμυντικής Χαρτογράφησης Υδρογραφικού Τοπογραφικού Κέντρου της Ουάσιγκτον έτους 1984, απαιτώντας από τον Πρόεδρο Τραμπ όσον και από τους άλλους συνομιλητές σας να κάνουν επιτέλους μια καθαρή δήλωση ότι τα Ίμια ανήκουν στην Ελλάδα, και να αναγκάσουν την Τουρκία να σεβαστεί τόσον τα θαλάσσια σύνορα μας όσον και τον Εθνικό μας εναέριο Χώρο, σύμφωνα με τους δικούς τους χάρτες.


Ο Αμερικανικός αυτός χάρτης αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο για το ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά. Ο χάρτης αυτός εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1950 δύο μόλις χρόνια μετά την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Ονομάζει τα Ίμια με την Ελληνική τους ονομασία “Νήσοι Λίμνια”.
Μάλιστα κάτω από την ονομασία και μέσα σε παρένθεση με κεφαλαία γράμματα αναγράφεται η λέξης “GREECE“ σε αντίθεση με την τουρκική βραχονησίδα CAVUS , που αναφέρει τη λέξη TYRKEY. Ο χάρτης αυτός έχει αρ. 54418 και κλίμακα 1:45.000.

Κύριε Πρωθυπουργέ στην επιχειρηματολογία σας για την Ελληνικότητα των Ιμίων δώστε επίσης στο Πρόεδρο Τραμπ και ένα στρατιωτικό Τουρκικό χάρτη έτους 1969 που δείχνει τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας και που αναγράφονται τα Ίμια με το Ελληνικό τους όνομα.


Αυτοί οι χάρτες κύριε Πρωθυπουργέ είναι ένα πολύ δυνατό όπλο στη φαρέτρα σας στις συνομιλίες που θα έχετε με τον πλανητάρχη, γιατί είναι δικοί τους και των Τούρκων για να συνειδητοποιήσουν ότι η Τουρκία στη περιοχή μας δρα με τρόπο πειρατικό κατά παράβαση κάθε εύνοιας Διεθνούς Δικαίου, θέτοντας κάθε στιγμή και κάθε ημέρα σε κίνδυνο στην ειρήνη σ’ αυτή την ευαίσθητη περιοχή.

Ο πρόεδρος Τραμπ και οι επιτελείς του πρέπει να συνειδητοποιήσουν με την παρουσία σας κύριε Πρωθυπουργέ ότι το να παραμείνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, εξυπηρετεί όλους και δεν συμφέρει κανένα ούτε βέβαια και τους Αμερικανούς, να πάρει φωτιά αυτή η θάλασσα που είναι κοιτίδα πολιτισμού 3000 χρόνια και μάλιστα μεταξύ δύο κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Κύριε Πρωθυπουργέ εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο ταξίδι σας για το καλό της Ελλάδας και του Ελληνισμού, όταν όμως επιστρέψετε με το καλό στη χώρα, οφείλετε να πάρετε άμεσα σοβαρές αποφάσεις όσον αφορά την συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Δεν επιτρέπετε να βιώσουμε ξανά το παιγνίδι που έπαιξε η Τουρκία με τις ένοπλες δυνάμεις της την ίδια χρονική περίοδο που ήταν σε εξέλιξη η άσκηση Παρμενίων.

Είναι αδιανόητο να γίνονται πτήσεις πάνω από τα Ελληνικά πολεμικά πλοία και τα νησιά στα οποία εξελισσόταν η άσκηση με τουρκικά κατασκοπευτικά UAV, να καταγράφουν την εξέλιξη της άσκησης και εμείς δυστυχώς για μια άλλη φορά ανεχθήκαμε αυτή την άκρως επικίνδυνη για τα Εθνικά μας συμφέροντα συμπεριφορά της Τουρκίας.

Ποιος αλήθεια διασφάλισε τα συμφέροντα της χώρας κύριε Πρωθυπουργέ; Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κύριος Αποστολάκης που επέμενε στη σκληρή γραμμή που με απλά λόγια σήμαινε κατάρριψη οποιουδήποτε μη επανδρωμένου μέσου πλησίαζε τον χώρο της άσκησης «όπως ήταν λογικό και σωστό να γίνει», ή αυτό που επέλεξε η πολιτική ηγεσία της χώρας να μην αντιδράσουμε για να μην οξύνει την κατάσταση με την Άγκυρα; Εδώ κύριε Πρωθυπουργέ ο Ελληνικός Λαός χρειάζεται μια σοβαρή απάντηση.

Κύριε Πρωθυπουργέ αποφασίστε επιτέλους να καταργήσετε το ΚΥΣΕΑ που δεν έχει να προσφέρει τίποτα και το οποίο δεν συνεδριάζει κάθε μήνα όπως πρόσφατα εσείς ο ίδιος είχατε δεσμευθεί.

Θεσμοθετήστε επί τέλους το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και προχωρήστε στην ίδρυση και λειτουργία του, ένα όργανο στο οποίο πολιτικοί και στρατιωτικοί, ο ένας απέναντι από τον άλλο θα συνεδριάζετε και θα χαράζετε τακτικές και στρατηγικές που θα διασφαλίζουν με αξιοπρέπεια και ουσία τα Εθνικά μας συμφέροντα.

Στην άσκηση Παρμενίων μπορούσε να δημιουργηθεί σοβαρή κρίση όταν τα Τουρκικά UAV πέταξαν πάνω από τα Ελληνικά πολεμικά πλοία και τα νησιά την ώρα που ήταν σε διασπορά τόσον οι δυνάμεις της Εθνοφυλακής όσον και τα μηχανοκίνητα μέσα, εάν αντιδρούσαμε όπως έπρεπε και πρότεινε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κύριος Αποστολάκης καταρρίπτοντας ένα UAV.

Στα πλαίσια της λειτουργίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ξέροντας πλέον που το πάει η γειτονική χώρα, επειδή θα είχε προβλεφθεί και αυτό το προκλητικό σενάριο στη συμπεριφορά της, σίγουρα η αντίδραση μας θα ήταν η πρέπουσα και θα είχε συλλογικό χαρακτήρα αφού θα ήταν προϊόν ανάλυσης πολιτικών και στρατιωτικών δεδομένων.

Κύριε Πρωθυπουργέ, οι πολιτικές του κατευνασμού που και εσείς έχετε επιλέξει έχουν αποδειχθεί ιστορικά επιζήμιες για τα Εθνικά μας συμφέροντα και σήμερα που αλλάζουν τα πάντα στη γειτονιά μας πρέπει να ανασκουμπωθούμε και ο πολιτικός κόσμος της χώρας να χαράξει Εθνική στρατηγική εάν θέλουμε να λεγόμαστε και να είμαστε σοβαρό κράτος γιατί όταν η Μέση Ανατολή και η Ν.Α Μεσόγειος ηρεμήσει, πρέπει να βρει τη χώρα μας στη καλύτερη δυνατή θέση.

Σ’ ένα κόσμο που αλλάζει, δεν αρκεί μόνον η σωστή διπλωματία χρειάζεται συνδυαστικά και η στρατιωτική διπλωματία που με απλά λόγια σημαίνει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Παίξτε δυνατά τον άσσο της βάσης της Σούδας, οι Αμερικανοί αυτοί την ώρα μας έχουν απόλυτη ανάγκη. Μην αρκεστείτε στις καλές κουβέντες και μάλιστα στις γενικόλογες.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας τα χρόνια των Μνημονίων πλήρωσαν ακριβά τη νύφη με τις τεράστιες περικοπές στα εξοπλιστικά προγράμματα γι’ αυτό παζαρέψετε δυνατά και σωστά τη βάση της Σούδας. Από αυτή τη συνάντηση πρέπει να προκύψουν πολλά πράγματα σε επίπεδο εξοπλισμών ώστε να μειωθεί η ανισορροπία δυνάμεων ιδιαίτερα στον αέρα προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει παράγοντας σταθερότητας στο Αιγαίο και Ν.Α Μεσόγειο.

Γι’ αυτό κύριε Πρωθυπουργέ στην επίσκεψη σας στις ΗΠΑ αξιοποιείστε όλα τα όπλα που έχετε στη φαρέτρα σας, Αμερικανικούς χάρτες του Αιγαίου, τη βάση της Σούδας, τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική αξία της χώρας μας, είναι ευνοϊκή η συγκυρία για τον Ελληνισμό, γιατί τα καμώματα του Ερντογάν σας δίνουν αυτή τη μοναδική δυνατότητα.

Ο αείμνηστος Κύπριος ηγέτης Τάσος Παπαδόπουλος δίδαξε πως όταν έχεις σχέδιο και στόχους ανεξάρτητα του πόσο μικρός είσαι, μπορεί να κάνεις μεγάλα πράγματα.
Γράφει ο Δημήτρης Διακομιχάλης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ Κάλυμνος 13/10/2017
Πηγή: mignatiou.com
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: