Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Μπαράζ πολεμικών δηλώσεων από την τουρκική αντιπολίτευση εν αναμονή θανάτου του Ρ.Τ.Ερντογάν δείχνουν τι μας έρχεται

Στο φως στρατιωτικοί χάρτες ΗΠΑ-Ρωσίας για Αιγαίο
Τι απεικονίζουν

Δύο στρατιωτικοί χάρτες, οι οποίοι σύμφωνα με τα διεθνή αμυντικά στάνταρ είναι οι πιο λεπτομερείς και  είχαν εκδοθεί από την γεωγραφική στρατιωτική υπηρεσία  ΗΠΑ-Ρωσία , τοποθετούν ξεκάθαρα τις βραχονησίδες Ιμια αλλά και τα υπόλοιπα  17 νησιά στην ελληνική εθνική επικράτεια ενώ αναφέρονται στις Βραχονησίδες των Ίμια με το ελληνικό όνομα τους.

Ο λόγος βέβαια είναι ότι οι χάρτες αυτοί βασίζονται σε ιταλικούς χάρτες της δεκαετίας του 1910 όταν η ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων ανήκε στην Ιταλία. Τα Δωδεκάνησα ενσωματώθηκαν στην ελληνική επικράτεια το 1948 με την συνθήκη των Παρισίων μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Συγκεκριμένα, ο χάρτης του ρωσικού ναυτικού με αριθμό 32208 και κλίμακα 1:275.000, που εκδόθηκε το 1974, αποτελεί πραγματικά ιστορικό ντοκουμέντο.
 
 
Είναι αποκαλυπτικός, γιατί διακρίνεται το κεντρικό υποβρύχιο καλώδιο που έχουν ποντίσει οι Τούρκοι ανατολικότερα των Ιμίων να διέρχεται εντός της ζώνης των τριών μιλίων από τις ακτές της Μικράς Ασίας.

Αναφέρουν μάλιστα τα Ιμια με το ελληνικό τους όνομα. Σημειώνεται πως όλα τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των τριών μιλίων από τις τουρκικές ακτές είναι ελληνικά.

Στον δε αμερικανικό χάρτη που εκδόθηκε το 1950, δύο χρόνια μετά την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα, τα Ιμια αναφέρονται με την ελληνική ονομασία τους «Νήσοι Λίμνια».
 
Κάτω μάλιστα από την ονομασία αναγράφεται η λέξη «Greece», σε αντίθεση με την κοντινή τουρκική βραχονησίδα «Cavus», που στον χάρτη τη συνοδεύει η λέξη «Turkey».
 
Ο εν λόγω χάρτης έχει αριθμό 54418 και κλίμακα 1:45.000. Επισημαίνεται ότι οι ναυτικοί χάρτες τελούν υπό την αιγίδα του Διεθνούς Υδρογραφικού Οργανισμού, που εδρεύει στο Μονακό και έχει 65 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων την Ελλάδα και την Τουρκία.

Η κατάληψη των Δωδεκανήσων (συμπεριλαμβανομένων των Ιμίων)  από τους Ιταλούς το 1912 αναπτέρωσε τις ελπίδες των κατοίκων τους ότι σύντομα τα νησιά θα ενταχθούν στον εθνικό κορμό. Πράγματι, με τη συνθήκη των Σεβρών (10 Αυγούστου 1920) τα Δωδεκάνησα παραχωρούνταν στην Ελλάδα, με εξαίρεση τη Ρόδο, που θα παρέμενε για ένα διάστημα υπό ιταλική διοίκηση.
 
Όμως, η ατυχής έκβαση της μικρασιατικής εκστρατείας έδωσε την ευκαιρία στους Ιταλούς να υπαναχωρήσουν και με την άνοδο του Μουσολίνι προσπάθησαν να τα «αλώσουν» . Μετά τη συνθηκολόγηση των Ιταλών (1943), κύριοι των Δωδεκανήσων έγιναν οι Γερμανοί και μετά την παράδοση της Χιτλερικής Γερμανίας (Μάιος 1945), η Μεγάλη Βρετανία.

Οι στρατιωτικοί χάρτες   αποδεικνύουν εδώ και τόσα χρόνια ότι όλα τα νησιά του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων μαζί και τα Ίμια αλλά και τα  υπόλοιπα 17 νησιά στο Αιγαίο  είναι  φυσικά  ελληνικά «μέχρι το κόκαλο» , αποκαλύπτοντας τον ύποπτο και ανήθικο ρόλο των ΗΠΑ στην κρίση των Ιμίων…αλλά και στην στάση τους μέχρι τώρα στις τουρκικές προκλήσεις που επιδιώκουν κατάληψη ελληνικών νήσων.

Από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα ο τουρκικός τύπος δημοσιεύει προκλητικές δηλώσεις Τούρκων υπουργών που μιλούν για «τουρκικά νησιά» υπό ελληνική κατοχή, διότι μετά  τα Ίμια «τους άνοιξε η όρεξη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ρεπουμπλικανικού κόμματος (CHP) στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αποκάλεσε προχτές τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν  «πατριώτη του καναπέ».

Ουσιαστικά ο Κιλιτσντάρογλου κάλεσε τον Ερντογάν σε πόλεμο κατά της Ελλάδας προκειμένου να περιέλθουν στην Τουρκία ξανά τα νησιά που υποτίθεται έχει «αρπάξει» η Ελλάδα.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μιλάει για «πατριωτισμό» όταν έχει επιτρέψει τα νησιά του Αιγαίου να έχουν «καταληφθεί» από την Ελλάδα και να μην τα διεκδικεί. «Αυτό είναι πατριωτισμός του καναπέ», είπε ο Κιλιτσντάρογλου στον Ερντογάν.

Αιτία για τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία ήταν ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους Τούρκους νομάρχες όπου καταφέρθηκε εναντίον τον τέως ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και την «υποχείρια στάση» που επεδείκνυε απέναντι στις ΗΠΑ.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Άμεση ήταν η απάντηση του επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος έστειλε το εξής μήνυμα στον Πρόεδρο της Τουρκίας:

«Ο κ. Ερντογάν χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τον αείμνηστο Μπουλέντ Ετζεβίτ.
Κατά μία έννοια αμφισβήτησε τον πατριωτισμό του.
Αν θέλεις εσύ να μάθεις για τον πατριωτισμό του Ετζεβίτ, μάθε ότι ο αείμνηστος Ετζεβίτ ήταν εκείνος που έγραψε τον πατριωτισμό της Τουρκίας στον Πενταδάκτυλο της Κύπρου.

Ή στα χώματα του Αφιόν. Ο πατριωτισμός του ήταν πραγματικός πατριωτισμός. Ό,τι είπε έγινε. Και τώρα θέλω να ρωτήσω τον κ. Ερντογάν. Περνιέσαι μήπως εσύ για πατριώτης; Για κοίτα προς τα νησιά του Αιγαίου, στα ελληνικά νησιά.

Τα νησιά μας στο Αιγαίο έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα.
Ποιος είναι ο δικός σου πατριωτισμός, κύριε, μας λες;
Ένας πατριώτης του καναπέ είσαι!
Γιατί δεν παίρνεις τα νησιά;

Στα νησιά, που τόσο στα αμερικανικά όσο και στα αγγλικά έγγραφα φαίνεται ότι ανήκουν στην Τουρκία, τώρα κυματίζει η ελληνική σημαία. Θέλω μια απάντηση γι’ αυτό από τον Ερντογάν!

Μη συγκρίνεσαι με τον Ετζεβίτ. Ας τον αναπαύσει ο Αλλάχ. Ο Ετζεβίτ ήταν ένας ηγέτης που υπηρέτησε αυτή τη χώρα. Πώς εσύ συγκρίνεσαι μαζί του;»

«Το  Αγαθονήσι είναι τουρκικό νησί» υποστηρίζει όμως και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ και παράλληλα επιτίθεται στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας .

Η  πρόκληση , από υψηλότατο κυβερνητικό στέλεχος, ήρθε μετά  τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εθνικής Άμυνας Φικρί Ισίκ, ότι «δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα» ελληνικής κυριαρχίας… στο Αγαθονήσι.

Η Άγκυρα αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών μας με διαφόρους τρόπους και ταυτόχρονα καλλιεργεί την πολεμική ρητορική.

Όλα αυτά γίνονται με τις ΗΠΑ  να παίζει τον ρόλο του «επιτήδειου μεσολαβητή», ενώ στο παρελθόν φέρεται να  έχει  πάρει σαφή θέση υπέρ της ελληνικότητας των Βραχονησίδων.

Όλες , το τονίζουμε αυτό με μεγάλα γράμματα , οι ελληνικές  κυβερνήσεις ανεξαρτήτως κομμάτων  δεν φρόντισαν να βρουν όλα αυτά τα απαραίτητα στοιχεία και να στοιχειοθετήσουν νομικά το θέμα , και να το «μεταφέρουν» είτε σε διεθνείς οργανισμούς είτε στις εκάστοτε πολιτικές ελίτ σε Μόσχα και Ουάσιγκτον, ζητώντας σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες .

Με λίγα λόγια αναμένουμε , λες και είμαστε στην εποχή της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου να «επέμβουν» οι μεγάλες δυνάμεις χωρίς εμείς οι ίδιοι στηρίζουμε σθεναρά και απαρέγκλιτα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Κανείς δεν πρόκειται να μας δώσει δίκιο ή να μας σώσει εάν δεν σώσουμε μόνοι μας τον ίδιο μας τον εαυτό…κανείς……μόνο ο Θεός που δίνει «φώτιση» .



Η κυβέρνηση Σημίτη φρόντισε να «γκριζάρει» την περιοχή των Ιμίων με τους χειρισμούς της τον Ιανουάριο του 1996, ενώ η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Κύπριος ΥΠΕΞ της περιόδου 2003, εμπόδισε την κατοχύρωση ΑΟΖ στο Καστελόριζο, στη συμφωνία που υπήρξε μεταξύ Λευκωσίας και Καΐρου για την οριοθέτηση των ΑΟΖ τους.

Η Σούδα, για παράδειγμα, είναι ένα μεγάλο «όπλο» στα χέρια της Ελλάδας προκειμένου να αναγκάσει τις ΗΠΑ να τηρήσουν θετική στάση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο έναντι των αξιώσεων της Τουρκίας, ενώ διαχρονικά οι σχέσεις της χώρας μας με τη Ρωσία ήταν καλές, αλλά…

Οι ρωσικοί και αμερικανικοί χάρτες υπάρχουν εκεί σε δημόσια θέα εδώ και τόσα χρόνια από το 1996 και δεν βρέθηκε ελληνική ηγεσία να τους « πετάξει στα μούτρα του Ερντογάν και των υπολοίπων» , οι οποίοι αποθρασύνθηκαν και ζητούν άλλα 17 νησιά τα οποία «λένε» τους ανήκουν.

Για αυτόν τον λόγο ακριβώς ο Ερντογάν έχει κινήσει πλειάδα νομικών και άλλων συμβούλων για να αναθεωρήσει την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, ενώ δεν αναγνωρίζει την Συνθήκη των Παρισίων του 1947 και βεβαίως αυτή του Δικαίου της Θάλασσας.

«Κάλιο αργά παρά πότε», που λέει και ο θυμόσοφος λαός, εδώ και τώρα να συλλέξουμε όλα τα νομικά στοιχεία που είναι συντριπτικά υπέρ της Ελλάδος και να τα πάμε σε Βρυξέλλες ( έδρα ΕΕ-και ΝΑΤΟ), Μόσχα, Ουάσιγκτον  και να απαιτήσουμε σεβασμό των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: