Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ακουμπά την κανονιοφόρο «Νικηφόρος»

Επί σειρά ημερών και εν όψει της επετείου του επεισοδίου στα Υμια, στο τέλος Ιανουαρίου του 1996, η τουρκική πλευρά κλιμακώνει τις προκλήσεις της στην περιοχή.


Χθες, πάντως, εξαιτίας των τουρκικών παλικαρισμών, λίγο έλειψε να προκληθεί «ατύχημα», όταν τουρκική ακταιωρός, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, έπεσε πάνω σε ελληνική κανονιοφόρο.

Εδώ και εβδομάδες, είτε με διοχέτευση ψευδών ειδήσεων για ανύπαρκτα ελληνο-τουρκικά επεισόδια κοντά στα Υμια είτε με επιθετικές δηλώσεις πολιτικών της γείτονος, καλλιεργείται κλίμα έντασης. 

Αυτό το «σκηνικό» συνοδεύεται με βίντεο περί αυξημένης παρουσίας σκαφών του τουρκικού Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή, προκειμένου, δήθεν, να «προστατεύσουν» τους Τούρκους ψαράδες.




Χθες, ωστόσο, εξαιτίας τουρκικής αδεξιότητας, λίγο έλειψε να συμβεί αυτό για το οποίο η Αθήνα προειδοποιεί εδώ και πολύ καιρό: ένα «ατύχημα».

Ειδικότερα, τουρκική ακταιωρός ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού, στην ευρύτερη περιοχή των Υμίων.

Το τουρκικό σκάφος έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα να «αγγίξει» το ελληνικό πλοίο. Κύκλοι του ΓΕΕΘΑ ανέφεραν ότι δεν έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές στο «Νικηφόρος», το οποίο συνέχισε κανονικά την περιπολία του, ενώ η Τουρκική ακταιωρός αποχώρησε.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

www.eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: