Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Όταν τα Ελληνόπουλα στη Λέσβο δεν έχουν δάσκαλο, την ίδια ώρα ανοίγουν τα σχολεία της ΒΙΑΛ για τους «προσωρινούς».

Το ενδεχόμενο ένταξης των 384 “προσφυγόπουλων” της ΒΙ.ΑΛ. σε απογευματινά τμήματα στα σχολεία του νησιού, διερευνά το Υπουργείο Παιδείας που έστειλε στο νησί κλιμάκιο του τομέα εκπαίδευσης των “προσφύγων” με σκοπό να συνομιλήσει με τους διευθυντές εκπαίδευσης αλλά και τους διευθυντές των σχολείων στα οποία λειτουργούν Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (Ζ.Ε.Π.).


«Σήμερα συναντήσαμε όλους τους διευθυντές δημοτικών, γυμνασίων, γενικών λυκείων και ΕΠ.ΑΛ. που έχουν δεχθεί στις τάξεις τους πρόσφυγες.

Για τα παιδιά της ΒΙ.ΑΛ. υπάρχουν σκέψεις για το πώς μπορούμε να τα εντάξουμε σε απογευματινά τμήματα, εάν προχωρήσει ένα τέτοιο σενάριο και γι’ αυτό διερευνούμε το έδαφος.
Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να έχει αποφασιστεί», ανέφεραν τα στελέχη του Υπουργείο στην κάμερα του «π».
Όπως επεσήμαναν, ο αριθμός των προσφύγων που φοιτούν στα σχολεία συνεχώς μεταβάλλεται αφού άλλοι έρχονται και άλλοι φεύγουν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 1ου Γυμνασίου όπου το τμήμα ξεκίνησε με 14 “προσφυγόπουλα “και πλέον έχουν μείνει μόλις 4.
«Κάποια από αυτά συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα ενώ κάποια από αυτά τα παιδιά βρίσκονται ήδη σε χώρες του εξωτερικού», ανέφεραν…  
Στον αντίποδα, υπό κατάληψη τελεί από σήμερα το Δημοτικό Σχολείο Μανταμάδου, εξαιτίας της απουσίας εκπαιδευτικού από την Ε’ Τάξη.

Όπως αναφέρει το LesvosNews.gr, η δασκάλα της Ε’ Τάξης εδώ και αρκετές ημέρες δεν προσέρχεται στο σχολείο και οι μαθητές «μοιράζονται» σε άλλες τάξεις και δασκάλους, προκειμένου να κάνουν τα μαθήματά τους.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, οι γονείς των μαθητών ρώτησαν το διευθυντή του σχολείου για ποιο λόγο η δασκάλα απουσιάζει από τις υποχρεώσεις της και ο ίδιος τους απάντησε ότι έχει πάρει άδεια άνευ αποδοχών.

Ωστόσο οι γονείς των παιδιών επικοινώνησαν με την Α’ Βάθμια Εκπαίδευση, από όπου οι υπεύθυνοι τους δήλωσαν άγνοια για το θέμα και ότι δεν έχει ζητηθεί καμία άδεια εκ μέρους της δασκάλας.

Έτσι οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών μπροστά σε αυτή την κατάσταση, προχώρησαν από σήμερα Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, σε συμβολική κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Μανταμάδου.

Σε ανακοίνωσή τους οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών αναφέρουν: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ Κατάληψη επ’ αόριστον στο Δημοτικό σχολείο Μανταμάδου.

Το Δημοτικό σχολείο Μανταμάδου από τις 15/01/2018 τελεί υπό κατάληψη εως ότου σταλεί δασκάλα που θα καλύψει την κενή θέση, που έχει προκύψει στην Ε’ Δημοτικού.

Η απόφαση πάρθηκε με ομοφωνία από την Γενική Συνέλευση του σώματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Νηπιαγωγείου Μανταμάδου. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση επίλυση του θέματος. ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ... 


 www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: