Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Ομοβροντίες φωτιάς στην Αφρίν: Η Τουρκία ρίχνει ότι έχει εναντίον των Κούρδων

Με οθωμανικά εμβατήρια πάνε προς σφαγή
Βίντεο
Του Βασίλη Καπούλα
Ηχούν δυνατά τα κανόνια του πολέμου, Η Τουρκία ρίχνει ότι έχει και δεν έχει πάνω στους Κούρδους. Πριν λίγο ανακοίνωσε πως έπληξε 108 από τους 113 στόχους στο Αφρίν ενώ ήδη έοχυν μεταφερθεί 5000 στρατιώτες του FSA σε Kilis και Hatay για να επιτεθούν στην Αφρίν από βόρεια και δυτικά. Ολοι με οθωμανικά εμβατήρια μετακινούνται σε φάλαγγες λαμβάνοντας θέσεις μάχης σε θέσεις «κλειδιά» γύρω από την Αφρίν. 


Ταυτόχρονα προειδοποιούν τους πολίτες να μείνουν μακριά από τους μαχητές των PKK-YPG. Οι Κούρδοι των ΗΠΑ SDF έβγαλαν ανακοίνωση στην οποία απαιτούν την άμεση παύση των βομβαρδισμών αλλά θα υπάρξουν βαριές συνέπειες για την Τουρκία.

Υπάρχει έκτακτη επικοινωνία των Υπουργών Εξωτερικών Τουρκίας-ΗΠΑ ενώ το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τους πρέσβεις Ρωσίας-Ιράν και ενημέρωση.
Τουρκικά συστήματα εγχώριας κατασκευής εκτοξευτών ρουκετών T-122 Sakarya σφυροκοπούν τους Κούρδους.
 
Το σύστημα διαθέτει μη κατευθυνόμενα βλήματα των 122 χιλιοστών με τον χειρισμό του συστήματος να γίνεται με υδραυλικό σύστημα.
Διαθέτει προηγμένο σύστημα ελέγχου πυρός που υπολογίζει αυτόματα τις παραμέτρους βολής για πυραύλους που μπορούν να φέρουν διαφορετική κεφαλή, έχοντας δυνατότητα ταυτόχρονης αποθήκευσης 20 συντεταγμένων διαφορετικών στόχων.

Η εκτόξευση μπορεί να γίνει με ομοβροντία ή για καθέναν πύραυλο όποτε αποφασίσει ο χρήστης, μπορώντας να εκτοξεύσει 80 πυραύλους σε λιγότερο από 80 δευτερόλεπτα.
Η αναβαθμισμένα έκδοση του συστήματος ενσωματώνει ένα σύστημα γερανού που βοηθά στην πλήρη φόρτωση του T-122 εντός μόλις πέντε λεπτών. Σε ένα μπαράζ λιγότερο των 15 λεπτών μπορεί να καεί ολοσχερώς μία έκταση άνω του ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου σε απόσταση 27 χλμ.
Δείτε Βίντεο από τις μάχες
Ρωσία: Ναι αποχωρήσαμε
Επίσημα πλέον, οι Ρώσοι στρατιώτες και τα μέλη της στρατιωτικής αστυνομίας που στάθμευαν στο Αφρίν της Συρίας αποχώρησαν από την περιοχή, μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων είπε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Κάτι που το είχε αποκαλύψει εξαρχής το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.
Σύμφωνα με το υπουργείο, μια μονάδα του ρωσικού Κέντρου για τη συμφιλίωση των αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία μεταφέρθηκε από το Αφρίν στο Ταλ Άτζαρ ώστε να μην υπάρξουν απώλειες ή τραυματισμοί μεταξύ των Ρώσων στρατιωτών.

Η Μόσχα εξέφρασε ανησυχίες για την εμπλοκή της Άγκυρας στη Συρία και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Το υπουργείο Εξωτερικών, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι η Ρωσία εμμένει στη σταθερή θέση της για την εξεύρεση μιας λύσης στο πρόβλημα της συριακής κρίσης που θα βασίζεται στη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Η Ρωσία θα στηρίξει τη Συρία με διπλωματικά μέσα και θα ζητήσει από τα Ηνωμένα Έθνη να σταματήσει η Τουρκία τη στρατιωτική επιχείρησή της στο Αφρίν, δήλωσε ένας ρώσος βουλευτής, μέλος της Επιτροπής Ασφάλειας του ρωσικού κοινοβουλίου, στο πρακτορείο RIA.

“Δεν είναι μόνο η Συρία που θα ζητήσει να σταματήσει αυτή η επιχείρηση. Η Ρωσία θα στηρίξει το αίτημα και θα παράσχει στη Συρία διπλωματική βοήθεια”, είπε ο Φραντς Κλίντσεβιτς.

Επιχείρηση «Κλαδί Ελιάς
Επιχείρηση «Κλαδί Ελιάς» ονόμασε ο Ερντογάν την εισβολή στην Αφρίν της Συρίας.
Επέλεξε ένα δέντρο που συμβολίζει την ειρήνη. Την Ελιά. Και από αυτή ονόμασε μια πολεμική επιχείρηση.

Η επιχείρηση «Κλαδί Ελιάς» ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (20.01.2018). Το επιβεβαίωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας. Το είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο ίδιος ο Ερντογάν με ομιλία η οποία μεταδιδόταν από την τηλεόραση.

Η επιχείρηση γίνεται για να «προστατεύουμε τα σύνορά μας, να εξαλείψουμε τις τρομοκρατικές ομάδες και να σώσουμε τα αδέρφια μας από την καταπίεση» ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο του Στρατού.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας ξεκίνησαν μια αεροπορική επιχείρηση για να καταστρέψουν στοιχεία» των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) είπε, εξάλλου,= σε μια ομιλία του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε καταφύγια και κρησφύγετα που χρησιμοποιούν τα μέλη τριών οργανώσεων, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), του κουρδικού συριακού κόμματος PYD και των YPG, υποστηρίζοντας ότι έβαλαν εναντίον τουρκικών θέσεων εντός της Τουρκίας.

«Για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια των συνόρων μας και της περιοχής, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας στις 17.00 (16.00 ώρα Ελλάδας) της 20ής Ιανουαρίου εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK, PYD, YPG και IS (Ισλαμικό Κράτος)» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γενικού επιτελείου.
Δείτε τι μεταδίδουν οι Τούρκοι






















 

Δεν υπάρχουν σχόλια: