Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ – Eρχεται μακελειό! Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ Αμερικανών και Τουρκόφιλων

Έχει ξεφύγει εντελώς η κατάσταση!

Το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ που επιχειρεί στη βόρεια Συρία, στο πλευρό των Κούρδων, στην περιοχή της πόλης Μανμπίτζ, ήρθε αντιμέτωπο με μισθοφόρους ισλαμιστές παραστρατιωτικούς των Τούρκων με τους Αμερικανούς στρατιώτες να απαντάνε με δικά τους πυρά.
 
Σύμφωνα με επίσημες αμερικανικές πηγές, ότι οι μονάδες των ΗΠΑ, που περιπολούν στα όρια μεταξύ των εδαφών που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και οι τουρκόφιλοι μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), στην περιοχή της Μανμπίτζ, δυτικά του Ευφράτη, δέχονται συχνά πυρά από τους τουρκόφιλους και σε πολλές περιπτώσεις απαντούν με δικά τους πυρά.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι μετά την Εφρίν στόχος της είναι να καταλάβει και τη Μανμπίτζ.

Την ίδια ώρα, οι Κούρδοι πολιτοφύλακες της Συρίας (YPG) απάντησαν ότι μετά τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η Τουρκία στην επαρχία Εφρίν, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να απαντήσουν, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα έπληξε κατοικημένες περιοχές.

«Θα συντρίψουμε αυτή την επιθετικότητα, όπως συντρίψαμε άλλες επιθέσεις αυτού του είδους εναντίον των χωριών και πόλεών μας» προειδοποίησε η YPG.
 
Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες προέτρεψαν άνδρες και γυναίκες στη βόρεια Συρία να ενταχθούν στις τάξεις των δυνάμεών τους για να προστατεύσουν το Εφρίν.
 
Επιχείρηση «Κλαδί Ελιάς
Επιχείρηση «Κλαδί Ελιάς» ονόμασε ο Ερντογάν την εισβολή στην Αφρίν της Συρίας.
Επέλεξε ένα δέντρο που συμβολίζει την ειρήνη. Την Ελιά.
Και από αυτή ονόμασε μια πολεμική επιχείρηση.

 
Η επιχείρηση «Κλαδί Ελιάς» ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (20.01.2018). Το επιβεβαίωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας. Το είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο ίδιος ο Ερντογάν με ομιλία η οποία μεταδιδόταν από την τηλεόραση.
Η επιχείρηση γίνεται για να «προστατεύουμε τα σύνορά μας, να εξαλείψουμε τις τρομοκρατικές ομάδες και να σώσουμε τα αδέρφια μας από την καταπίεση» ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο του Στρατού.
«Οι ένοπλες δυνάμεις μας ξεκίνησαν μια αεροπορική επιχείρηση για να καταστρέψουν στοιχεία» των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) είπε, εξάλλου,= σε μια ομιλία του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.


Ο στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε καταφύγια και κρησφύγετα που χρησιμοποιούν τα μέλη τριών οργανώσεων, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), του κουρδικού συριακού κόμματος PYD και των YPG, υποστηρίζοντας ότι έβαλαν εναντίον τουρκικών θέσεων εντός της Τουρκίας.

«Για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια των συνόρων μας και της περιοχής, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας στις 17.00 (16.00 ώρα Ελλάδας) της 20ής Ιανουαρίου εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK, PYD, YPG και IS (Ισλαμικό Κράτος)» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γενικού επιτελείου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: