Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤO! Τα παίζει όλα για όλα ο Ερντογάν: Τούρκοι κομάντος της δύναμης Bordo Bereli ετοιμάζονται να μπουν στην Αφρίν

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΓΕΕΔ ΠΗΓΕ  ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΜΙΤ 

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Στρατιωτική δράση κατά των κουρδικών δυνάμεων σε επιλεγμένους στόχους θα έχουμε  στην Αφριν  από την τουρκική δύναμη κομάντος BordoBereli,σύμφωνα με το σύνολο του τουρκικού τύπου .

Η Άγκυρα δεν αναβάλλει την επιχείρηση στο Άφριν, παρά τις νέες δηλώσεις των ΗΠΑ ότι δεν θα συγκροτήσουν συνοριακή δύναμη στα σύνορα της Τουρκίας.

«Εμείς, παρ’ όλες τις δηλώσεις, δεν ικανοποιηθήκαμε», δήλωσε πριν λίγο ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης, τα υπόλοιπα μηχανοκίνητα στρατεύματα θα λάβουν θέση υποστηρικτική με βολές όπλων καμπύλης τροχιάς ενώ μόνο τα άρματα μάχης θα κινηθούν με εμπροσθοφυλακή τους Τούρκους καταδρομείς  .



Η μονάδα κρούσης της εκστρατείας κατά της πόλης Αφριν  θα είναι οι τουρκικές Ειδικές Δυνάμεις.

Προφανώς οι Τούρκοι κομάντος θα εξουδετερώσουν επιλεγμένα σημεία και στην συνεχεία θα καταδείξουν στόχους στην τουρκική πολεμική αεροπορία , ενώ και οι υπόλοιπες δυνάμεις , θα ενεργούν βάσει επιτόπιων πληροφοριών της δύναμης Bordo Bereli.


 
Την ίδια στιγμή σήμερα ο Τούρκος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός . Χούλουι Ακάρ, και ο επικεφαλής της ΜΙΤ  Χακάν  Φιντάν, βρίσκονται στη Ρωσία για συνομιλίες για την .. Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων  APA.

Ο Akar θα  συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Valery Gerasimov.

Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν θέματα περιφερειακής ασφάλειας, και τα τελευταία γεγονότα στη Συρία , υπό το πρίσμα όμως της αναμενόμενης επίθεσης των τουρκικών δυνάμεων .



Η χερσαία επίθεση στην πόλη αυτή προετοιμάζεται διεξοδικά εδώ και  μια εβδομάδα ενώ η απόφαση για την εισβολή των Τούρκων κομάντος πάρθηκε κατά το χθεσινό συμβούλιο εθνικής ασφαλείας στην Τουρκία υπό την παρουσία του Ερντογάν .


«Πέρα από την εξασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων μας, με απώτερο στόχο την ασφαλή ζωής αλλά και περιουσία των πολιτών μας και των κατοίκων της περιοχής, σε πρώτη φάση, υπογραμμίστηκε η αποφασιστικότητα για την άμεση λήψη πρωτοβουλιών για την εξουδετέρωση των απειλών που στρέφονται από τα δυτικά εδάφη της Συρίας (προς τα εδάφη της Τουρκίας)».


 
Με αυτά τα λόγια, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας παρουσίασε την αποφασιστικότητα της Άγκυρας για μια νέα στρατιωτική περιπέτεια στη Συρία και συγκεκριμένα στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.
 
Από την άλλη πλευρά ενώ συνεχίζονται οι διπλωματικές πρωτοβουλίες, συνεχίζεται και η μεταφορά στρατιωτικών και θωρακισμένων μονάδων στα σύνορα με την Συρία.

Η τουρκική Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων, ενεργώντας άμεσα υπό τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, ολοκλήρωσε επίσης την προετοιμασία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε το προσωπικό των ειδικών δυνάμεων για την Αφριν  ήταν αποτελεσματικές στην προετοιμασία των σχεδίων λειτουργίας.

Οι προετοιμασίες διαμορφώθηκαν ανάλογα με τις ανάγκες των ειδικών δυνάμεων. Για τον λόγο αυτόν  αποφασίσθηκε να  χρησιμοποιηθούν κατά βάσει  τουρκικά άρματα  τύπου MA63 και Leopard 2 Α4 .

Όταν αρχίσει η επίθεση  οι πρώτοι «εισβολείς» θα είναι τα Bordo Bereli , ενώ ο τομέας θα είναι υπό την καθοδήγηση των ειδικών δυνάμεων.

Ο λόγος αφορά τις πληροφορίες για δράση Κούρδων με εκατοντάδες αντιαρματικά οι οποίοι αναμένουν να χτυπήσουν τα τουρκικά άρματα.

Τα διδάγματα της σχετικά πρόσφατης επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» έγιναν σίγουρα  μάθημα στο τούρκικο γενικό επιτελείο , το οποίο δεν πρόκειται να στείλει τα τεθωρακισμένα του μέσα σε μια πόλη ως « πρόβατα για σφαγή».




Την ίδια στιγμή  οι Κούρδοι αναμένοντας την τουρκική διασυνοριακή επιχείρηση εναντίον τους έχουν προετοιμαστεί με την δημιουργία  χαρακωμάτων.
Άλλες πληροφορίες φέρουν και την πιθανή παρουσία αμερικανικών δυνάμεων εντός της πόλης, κάτι που περιπλέκει ακόμα πιο πολύ την όλη κατάσταση για αυτό και έχουμε έντονο διπλωματικό παρασκήνιο τις τελευταίες ώρες.

Αξιωματούχοι της ένοπλης δύναμης  PYD δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι η  «Αφριν δεν θα είναι μόνη της».
Οι εξελίξεις τρέχουν και όλα πλέον είναι ανοικτά .

Δεν υπάρχουν σχόλια: