Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Καταιγιστικές εξελίξεις – Η Άγκυρα απειλεί το Γιερεβάν

Κατηγορεί τους Αρμένιους οτι εκπαιδεύουν Κούρδους 
Φόβοι για επιθετικές κινήσεις 
Στο παιχνίδι και η Μόσχα

Καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε από την αντίθετη πλευρά της Συρίας προς την  πλευρά των συνόρων Τουρκίας και Αρμενίας,  αλλά και όσο αφορά την Ελλάδα  με νέα δεδομένα που πιέζουν ακόμα πιο πολύ για την δημιουργία του αποκαλούμενου «ορθόδοξου άξονα» κατά των Τούρκων .
 
Η Άγκυρα αλλάζει το δόγμα της και ξεκινά τον …πόλεμο σε τρία μέτωπα ταυτόχρονα ( Συρία-Αιγαίο-Κύπρο και Αρμενία) , έχοντας και την συνδρομή των Αζέρων .

Εφόσον θα έχουμε «εμπλοκή» και στην περιοχή αυτή τότε «θίγονται» και τα ρωσικά συμφέροντα μιας και η Μόσχα διαθέτει  στρατιωτική βάση στο Γκιούμρι , κοντά στο Ερεβάν και θέτει σε κίνδυνο την περιοχή του Καυκάσου με τους χιλιάδες Τσετσένους αυτονομιστές. 

Η Τουρκία κατηγορεί την Αρμενία ότι διαθέτει στρατόπεδα εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ…βάζοντας την χώρα στο στόχαστρο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. 

Τούρκοι και Αζέροι ισχυρίζονται ότι στα  στρατόπεδα  αυτά του PKK στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχουν εκπαιδευτεί  750 μέλη του PKK.
 



Το κρατικό  ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν ( το οποίο αναδημοσιεύει ο τουρκικός τύπος), ανέφερε ότι » οι τρομοκράτες του PKK που διαφεύγουν από τον τουρκικό στρατό  πηγαίνουν στην Αρμενία…και προετοιμάζονται για νέα κτύπημα κατά της Τουρκίας.
 
«Μετά τις εκτεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων εκατοντάδες Κούρδοι   του ΡΚΚ ξεφεύγουν από την Τουρκία και μεταβαίνουν μαζικά στην Αρμενία», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με  έκθεση  των μυστικών υπηρεσιών του Αζερμπαϊτζάν και άρθρο στην αρμένικη εφημερίδα  Zhamanak Reporter,  οι Τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις έχουν «σπρώξει» εκατοντάδες μέλη  μέλη του ΡΚΚ, στην Αρμενία με σκοπό  να ξεφύγουν.

Μόνο που δεν πρόκειται για Κούρδους, αλλά για Έλληνες, Λαζούς κά που πολεμούν τους Τούρκους όπως έκαναν και οι παππούδες τους  και οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο στο αρμενικό έδαφος.




Ενώ η Ελλάδα έχει μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο λόγω των 8 Τούρκων αξιωματικών ,  η Άγκυρα στοχεύει ταυτόχρονα τώρα και στην Αρμενία κατηγορώντας την χώρα ότι διαθέτει βάσεις για τους Κούρδους στην χώρα..με απειλητικό τόνο μάλιστα.

Συγκεκριμένα ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι οι Κουρδικές τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν έδρα σε στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος του κατεχόμενου από την Αρμερνία  Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Μάλιστα οι τουρκικές αρχές έχουν επιστήσει  την προσοχή τους σε αυτά τα στρατόπεδα , στα οποία όπως αναφέρουν  εκπαιδεύονται εκατοντάδες μέλη του PKK από τον αρμενικό στρατό.

Η Τουρκία μετά την Ελλάδα και  την Συρία,  βάζει τώρα στο κάδρο των στόχων  της κάθε πτυχή των σχέσεων Αρμενίας-PKK, και των Κούρδων ανταρτών που βρήκαν καταφύγιο στην Αρμενία , η οποία τους παρέχει εκπαίδευση και πληροφορίες .

«Η Αρμενία έχει καταλάβει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ όπου χρησιμοποιεί το έδαφος της σε συνεργασία με το ΡΚΚ. Οι υποστηρικτές του ΡΚΚ που έρχονται  από τη Συρία και το Ιράκ και έχουν αναπτυχθεί σε αυτές τις περιοχές.

Ιδιωτικά  ή όχι τα στρατόπεδα του ΡΚΚ στην Αρμενία αποτελούν απειλή για την Τουρκία. Επιπλέον, η Αρμενία, παρέχει στέγαση στους μαχητές του ΡΚΚ, πολεμική εκπαίδευση ενώ τους παρέχει αφειδώς  πληροφορίες μέσω δικτύου  πληροφοριών. Η ουσία είναι ότι τα εν λόγω στρατόπεδα χρησιμοποιούνται εναντίον της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν», ανέφερε Τούρκος αξιωματούχος και συγκεκριμένα ο διευθυντής του τουρκικού ινστιτούτου «Μεγάλη Μέση Ανατολή Ali Hajizadeh.


Όλα μα όλα βαδίζουν σύμφωνα με το τουρκικό σχέδιο της αναβίωσης της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας από το οποίο κινδυνεύει και η Ρωσία με τους χιλιάδες Τάταρους στην Κριμαία  , την οποία σημειωτέον δεν έχει αναγνωρίσει ως ρωσικό έδαφος ο Ερντογάν. 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έχει εκδηλωθεί με το «μεγάλο»  σχέδιο του για επανένωση όλων των «τουρκικών λαών» , όταν κατά την έναρξη της  στρατιωτική επιχείρησης κατά της Αφρίν  ανακοίνωσε το γνωστό τουρκικό μιλιταριστικό  μύθο που συμβολίζει την παγκόσμια κυριαρχία και την ενοποίηση όλων των τουρκικών λαών.

«Εμείς κατευθυνόμαστε προς το Kizil Elma», δήλωσε ο Ερντογάν σε ένα ακροατήριο στο παλάτι της Άγκυρας, αναφερόμενος στο «Κόκκινο Μήλο», ενώ οι Τούρκοι  εθνικιστές στην Άγκυρα επιδιώκουν να κατακτούν νέα εδάφη για  να φέρουν όλους τους τουρκικούς λαούς κάτω από μια σημαία .

Σύμφωνα με τον ορισμό της Τουρκικής Γλώσσας, το «Kizil Elma»  σήμαινε  την κατάκτηση των πόλεων της Κωνσταντινούπολης , της Βιέννης και της Ρώμης για τους Οθωμανούς, οι οποίοι  κατέκτησαν την πρώτη το 1453 ενώ  έκαναν  ανεπιτυχή πολιορκία δύο φορές στη δεύτερη πριν αιώνες. Μιλάμε για την παγκόσμια κυριαρχία του παντουρκισμού.  

Ο Ερντογάν ανέφερε την ιδέα της κατάκτησης και ενοποίησης όλων των Τούρκων  , που προήλθε από τον αρχαίο τουρκικό μύθο του «Εργκένεκον».



Τα σχέδια του όμως αυτά δεν ξέφυγαν της προσοχής χωρών όπως η Κίνα, η οποία έχει μια μεγάλη πληγή στο Ανατολικό Τουρκεστάν,  προαιώνια κοιτίδα των Τούρκων , και έστειλε ειδοποίηση στην Άγκυρα μέσω επίσημων διαύλων να μην προχωρήσει παραπέρα η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία.

Τώρα μπορούμε να κατανοήσουμε πολύ εύκολα τι ακριβώς ετοιμάζει το ισλαμικό κόμμα του ΑΚΡ για την ελληνική Δυτική Θράκη , την Νότια Βουλγαρία , ενώ Τούρκοι και Αλβανοί ετοιμάζουν την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.

Έρχονται σίγουρα νέες αποκαλύψεις που οδηγούν στο σενάριο ανάφλεξης παντού γύρω από τα σύνορα της σημερινής Τουρκίας , βάσει σχεδίου για επεκτείνουν οι Τούρκοι » τα σύνορα της καρδιάς τους»  . 







 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: