Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιβιβάστηκε σε τουρκικό αλιευτικό που ψαρεύει παράνομα σε ελληνικά ύδατα, επιβραβεύοντας έτσι την παράνομη τουρκική δραστηριότητα και στέλνοντας μήνυμα για αναβάθμιση της προκλητικότητας της Άγκυρας στο Αιγαίο.



 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν παρουσιάστηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και έχουν δοθεί από Έλληνα ψαρά.



Είναι αποκαλυπτικές της προπαγάνδας που κάνει η Τουρκία και του «ντοπαρίσματος» της κοινής γνώμης κατά της Ελλάδας, με στόχο την πρόκληση ενός «θερμού επεισοδίου» που θα επιτρέψει στον Ερντογάν αν απεγκλοβιστεί από την κόλαση στο Αφρίν.



Αυτές λοιπόν οι φωτογραφίες δείχνουν το Τούρκο πρόεδρο να έχει επιβιβαστεί σε τουρκικό αλιευτικό, ένα απ΄ αυτά που εμπλέκονται σε “ναυμαχίες” με ελληνικά σκάφη στα Ίμια, αλλά και σε άλλες περιοχές του Αιγαίου όπου οι Τούρκοι ψαράδες αυθαίρετα εμφανίζονται για να ψαρέψουν.



Πολλά απ΄ αυτά τα αλιευτικά σκάφη βεβαίως, δεν είναι μόνο ψαράδικα. Κάνουν κι άλλες δουλειές όπως φαίνεται… Χρησιμοποιούνται από την Τουρκία για να προκαλούν ένταση και να προκαλούν επεισόδια, “μετρώντας” αντιδράσεις. Οι παρεμβάσεις των σκαφών της τουρκικής Ακτοφυλακής και του Ναυτικού έρχονται πετά από κλήσεις των ψαράδων.