Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

“Η δυστυχία να είσαι Έλληνας το 2019”! Άρθρο του Κωνσταντίνου Φράγκου

(Η Χώρα εισέρχεται παραπαίουσα και ρακένδυτη οικονομικά, κοινωνικά και αμυντικά στο 2019).

Άρθρο του Κων. Φράγκου
Ι. Αντί προλόγου
  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΑΕ κ. Πάκης Παυλόπουλος σε τελετές, λιτανείες ή πανηγυρισμούς απευθυνόμενος προς τους προκλητικούς κι επιθετικούς γείτονές μας επαναλαμβάνει :
Πρέπει να αντιληφθούν οι γείτονές μας ότι επιθυμούμε Ειρήνη και ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι σύνορα της Ε.Ε.  Επί πλέον ότι οι Ελληνικές ΑΟΖ είναι μέρος της ΕΕ, επίσης.
Συγκινητικό, όντως. Η ΕΕ το ξέρει;
  • Οι λύκοι αδιαφορούν αν τα πρόβατα διακηρύσσουν ότι είναι  χορτοφάγα και επιζητούν φιλικές σχέσεις.
  • Ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος, στα διαλείμματα των ταξιδιών του με το χλιδάτο GULF – STREAM σε διάφορες εκθέσεις, απευθύνει προειδοποιήσεις προς Τούρκους προβάλλοντας την Ελληνική αποτρεπτική δυνατότητα.  Ενίοτε εκτοξεύει και απειλητικές ρουκέτες.
  • Ο Πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας σπανίως αναφέρεται στο θέμα.  Επαφίεται στις επιθετικές δηλώσεις του Παναγιώτατου κ. Άνθιμου που συμπληρώνει το ντουέτο.
Και οι τρεις πολιτικοί ελάχιστα έχουν πράξει για ενίσχυση της Άμυνας ενώ η Αντιπολίτευση κυρίως η Αξιωματική, σφυρίζει αδιάφορα.
  • Ο κ. Τ. Ερντογάν και οι πολεμοχαρείς και αρπαχτικοί συνεργάτες του προσμετρούν τα ελληνικά έπεα – πτέροντα ή λατινιστί verba et voces praetereaque nihil (λέξεις και λόγια και τίποτα άλλο) ξεσπούν σε ακράτητα γέλια ξέροντας την πραγματικότητα και την Ελληνική αδράνεια.  Ψάχνουν την ευκαιρία.
Επίμετρο
Κι οι Αλεξανδρινοί έτρεχαν στη γιορτή κι’ ενθουσιάζονταν, κι επευφημούσαν μ’ όλο, γοητευμένοι από το θέαμα, ήξεραν βέβαια, τι αξίζουν αυτά….
Τι κούφια λόγια ήσανε αυτές οι αγυρτείες…
Κων. Καβάφης (Αλεξανδρινοί βασιλείς -1912)
ΙΙ. Και η πραγματικότητα
Κίβδηλοι και αγαθοφανέες οι λόγω μεν άπαντα, έργω δε ουδέν έρδοντες.
Δημόκριτος
  • Η Ελλάδα από το 2005 και μετά αφοπλίζεται μονομερώς.
Στρατηγός Κων. Γκίνης
Επίτιμος Α/ΓΕΣ (10.12.18)
  • Τελευταία οι 100 παραβιάσεις – παραβάσεις του εθνικού εναερίου χώρου ημερησίως είναι σύνηθες φαινόμενο.
  • Η υπάρχουσα ανισορροπία (δηλ. η μεγάλη διαφορά δυναμικού) ενθαρρύνει τον άρπαγα είτε να δοκιμάσει να νικήσει με μία σύντομη μάχη (ίσως μια πρώτη αιφνιδιαστική επίθεση) είτε να πιστεύει πως θα κερδίσει τρομοκρατώντας τον αμυνόμενο, αντί πολεμώντας τον, με αποτέλεσμα να προκαλεί αστάθεια, σίγουρη κρίση και πιθανότητα σύγκρουσης.  Απαιτείται λήψη άμεσων μέτρων.
Ναύαρχος ΠΝ Κοσμάς Χρηστίδης
Επίτιμος Α/ΓΕΝ (10.12.18)
  • Το Διεθνές Δίκαιο και οι Διεθνείς συνθήκες είναι ασφαλώς με το μέρος μας αλλά δεν αρκούν για την αναχαίτιση της Τουρκικής απειλής.  Είναι η δύναμη και ισχύς που διαθέτουμε, σε όλες τις μορφές τους, τις οποίες πρέπει να ενισχύσουμε, ιδιαίτερα στον αέρα και τη θάλασσα, ώστε να συγκροτούν μία ικανοποιητική αποτροπή.
Σήμερα, ανεξάρτητα από τον εκσυγχρονισμό των F-16 των οποίων η εξέλιξη καρκινοβατεί, πρέπει να ίπτανται να είναι αξιόλογα, ΟΛΑ τα αεροπορικά μας μέσα με τον εξοπλισμό τους.
Ευάγγελος Γεωργούσης, Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α., Επίτιμος Διοικητής ΔΑΕ (10.12.18)
  • Αν χρειασθεί να πολεμήσουμε ουδείς έτερος θα συμπολεμήσει μ’ εμάς.
Ναύαρχος Ευ. Αποστολάκης
Α/ΓΕΕΘΑ (20.12.18)
  • Ένα κράτος για να επιβιώσει και να ζει ελεύθερο πρέπει να είναι το ίδιο ισχυρό όσο οι γείτονες του.
Θουκυδίδης
  • Οι Έλληνες όπως αντιμετωπίζουμε σήμερα την άμυνα μας, βρισκόμαστε σε συλλογική αναζήτηση της ιστορικής ευθανασίας.
Π. Κονδύλης (θεωρία Πολέμου)
  • Από όλα τα σφάλματα ένα και μόνο είναι ατιμωτικό : Η απραξία.
Στρατάρχης Φος
  • Οι Στρατιωτικές δαπάνες της Τουρκίας αυξήθηκαν το 2017 κοντά 46% και άγγιξαν τα 18,2 δις € (ινστ. SIRRI, Στοκχόλμη).
(ΣΣ Οι Ελληνικές μειώθηκαν, ακόμη περισσότερο από το αρχικό 60%.  Ας είναι καλά η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και ο Σύλλογος Φιλελλήνων του Τορόντο).
  • Η Τουρκική πολεμική βιομηχανία μεγαλουργεί, δημιουργεί και εξάγει ενώ η Ελληνική βρίσκεται υπό κατάρρευση.  Οι πολιτικοί συνεχίζουν να διορίζουν στις διοικήσεις τους κομματικούς λεγεωνάριους.  Συσσωρευμένα χρέη ΕΑΒ 1,5 δις €, ΕΑΣ 544 εκ. €, ΕΛΒΟ έβαλε λουκέτο.
  • Κατά την διετία 16-18 δεν διετέθησαν ούτε τα στοιχειώδη για την συντήρηση των μέσων.  Συνεχίζεται η εγκληματική αδράνεια των Κυβερνήσεων Καραμανλή, Παπανδρέου, Αντωνομπένηδων.  Μόνο τους ενδιαφέρον είναι η τρυφή και η απόλαυση της εξουσίας.
  • Τα Επιτελεία αγωνιούν για την συντήρηση, διαθεσιμότητα και αξιοποίηση του υπάρχοντος υλικού πράγμα που δυσχερέστατα επιτυγχάνεται λόγω μη διάθεσης πιστώσεων.
  • Ο πολυδιαφημισμένος εκσυγχρονισμός των μαχητικών F-16 που τώρα καρκινοβατεί, έπρεπε να έχει αρχίσει την δεκαετία του 2000. Ουδείς όμως ενδιαφερόταν παρά τις συνεχείς παραστάσεις του ΓΕΑ.  Το ίδιο και ο εκσυγχρονισμός φρεγατών ΜΕΚΟ.  Όχι μόνο δεν ενδιαφερόταν για το υλικό αλλά για ψηφοθηρικούς λόγους, μείωναν την θητεία (Μεϊμαράκης) με αποτέλεσμα μονάδες των πρόσω να έχουν ελλιπή στελέχωση.
Χαρακτηριστικό κραυγαλέο παράδειγμα της εγκληματικής αδιαφορίας τους είναι ότι τα πανάκριβα αλλά καλά άρματα LEO II (κόστος 1,9 δις €) που αγοράσθηκαν το 2003 τα διατήρησαν χωρίς πυρομαχικά, άοπλα, για τα πανηγύρια, μέχρι το 2011! (Γιάννος – Μεϊμαράκης – Βενιζέλος).  Άρνηση Βενιζέλου, χωρίς να το αιτιολογήσει, εκσυγχρονισμού Ε/Π APACHE, ενός φοβερού οπλικού συστήματος, πολλαπλασιαστή ισχύος.  Ακραίος δωσιλογισμός!
  • Πέραν αυτών η κομματική κλίκα που κυριάρχησε επί Αντωνομπένηδων επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να διαλύσει τον Στρατό αποστρατεύοντας, μέσα σε 2 χρόνια, άνευ λόγων και αιτίας τέσσερεις άξιους Αρχηγούς ΓΕΣ που δεν «συνεμορφούντο προς τας υποδείξεις…»
  • Η ανεπαρκής και κοντόφθαλμη πολιτική ελίτ που μας κυβερνάει τα τελευταία χρόνια άφησε τον πληθυσμό της Χώρας να καταρρεύσει.  Μειώθηκε κατά 100.000 το διάστημα 2016 – 2018 και εξακολουθεί να μειώνεται.  Η Χώρα γερνάει σε ταχείς ρυθμούς ενώ η Πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα.  Οι θάνατοι έχουν υπερβεί κατά πολύ τις γεννήσεις ενώ η «συντεχνία» για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι τα προνόμια της.  Ο πληθυσμός της γείτονάς καλπάζει προς τα άνω.  Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, οι Έλληνες, θα είμαστε κατά 2 εκ. ολιγότεροι το 2050.  Αν η μείωση του πληθυσμού συνεχισθεί με τους ίδιους ρυθμούς το 2150 στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει ούτε ένας Έλληνας.  Η Χώρα θα κατοικείται από άλλους λαούς.  Γύρω στο 2080 ο Πρόεδρος της Χώρας θα είναι Αλβανός, Αφγανός ή Πακιστανός.  Η Βουλγαρία και η Σερβία αντιληφθείσες τον κίνδυνο, έχουν οργανώσει Υπουργεία Δημογραφικής Πολιτικής ενώ εδώ μοιράζονται Υπουργεία σε ασημαντότητες με νεφελώδες έργο.
  • Οι περικοπές των πιστώσεων έχουν μειώσει δραματικά όχι μόνο της αποτρεπτικές δυνατότητες της Χώρας αλλά και τις δραστηριότητες των διπλωματικών και προξενικών Αρχών.
  • Οι Έλληνες, σήμερα είναι θύματα τεράστιας ανασφάλειας. Απειλούνται και τρομοκρατούνται από το οργανωμένο έγκλημα.  Οι τρομοκράτες, κακοποιοί, αναρχικοί, μπαχαλάκηδες, είναι εντελώς ανεξέλεγκτοι προκαλώντας εσωτερικό ρήγμα.  Ένα τεράστιο δυναμικό της Αστυνομίας διατίθεται ως ασφάλεια (γράφετε οικιακές υπηρεσίες) σε ασήμαντους πολιτικούς, ψωραλέες celebrities, προσωπικότητες που δεν τις γνωρίζει και η μάνα τους.  Προ μηνός απεκάλυψα ότι το Υπουργείο Δημόσιας…. Ανασφάλειας είχε διαθέσει 4 αστυνομικούς σε ένα ασήμαντο πολιτικό της Θεσσαλονίκης.
  • Οι πολιτικές μερίδες της Χώρας, κόμματα – υποκόμματα – ομαδούλες είναι διχασμένα, ως προς τα εθνικά θέματα, και το μόνο που τις νοιάζει είναι η Εξουσία.
ΙΙΙ. Η αριθμητική της ανικανότητας και ανεπάρκειας των Ελλήνων πολιτικών που χειρίσθηκαν την κρίση.

Το παράδειγμα των χωρών που βρέθηκαν το 2010, μαζί με την Ελλάδα, σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής είναι εξαιρετικά, χαρακτηριστικό.
  • Πορτογαλία, σταθερά φτωχότερη από την Ελλάδα σε όλη την μεταπολεμική περίοδο, είναι σήμερα τέσσερις (4) θέσεις ψηλότερα από εμάς, στην 36η θέση/παγκόσμιας κατάταξης (ΔΝΤ) ΕΛΛΑΔΑ 40η, (18.367€) Πορτογαλία 36η (21.158 €).
  • Κύπρος πιο ψηλά από την Πορτογαλία, 32η στην κατάταξη, παγκοσμίως (25.380 €).  Κι αυτή, λόγω σύνεσης και ικανότητας των ηγητόρων της απελευθερώθηκε ταχέως.
  • Ιρλανδία η χώρα φαινόμενο.  Όχι μόνο βγήκε ταχύτατα από την επιτήρηση αλλά, στη συνέχεια προχώρησε σε εξωπραγματικούς ρυθμούς  ανάπτυξης και κατέλαβε την 5η θέση σε όλο τον κόσμο με ατομικό εισόδημα 68.710$.  Και να φαντασθεί κανείς ότι το 1980 η απόσταση που μας χώρισε από την Ιρλανδία ήταν μόλις 347€ ενώ σήμερα ξεπερνά τις 50.000€ (!!!)
Την ίδια χρονιά Πορτογαλία, Ισπανία έτρεχαν, πολύ πίσω, από την Ελλάδα.  Χώρες δυστυχισμένες και βραδυπορούσες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Σλοβενία, η Τσεχία, η Εσθονία μας έχουν ξεπεράσει προ πολλού!

Σημειωτέων ότι οι τρεις, συντροφικές, στην κρίση Χώρες ξεμπέρδεψαν επιτυχώς εντός 4 ετών!
Εμείς ούτε σε 8!  Είμαστε ακόμη επί ξύλου κρεμάμενοι.  Κλειστές αγορές πέντε μήνες μετά το «τέλος» του μνημονίου!

Μετά από τα παραπάνω υπάρχει κάποιος που ν’ αμφιβάλλει ότι αυτή η θλιβερή διαχείριση της κρίσεως, η παράδοση, άνευ όρων στους δανειστές δεν οφείλεται παρά μόνο σε συνδυασμό ανικανότητας, ανεπάρκειας, διαφθοράς και έλλειψης παντός πατριωτικού ψήγματος ή σε πρόθεση εξυπηρετήσεως της σπείρας των δανειστών των πολιτικών μας;  Η φατρία του εσωτερικού προχώρησε ακόμη περισσότερο στον εμπαιγμό μας.  

Ανέθεσε την διαπραγμάτευση στους αυτουργούς, σ’ αυτούς που διέπραξαν τα εγκλήματα που μας οδήγησαν στην κρίση.  Επειδή η εικόνα λέει πολλά περισσότερα από χιλιάδες λέξεις θα παραθέσω τέσσερα (4) σκίτσα κορυφαίων δημιουργών που δίδουν εναργή εικόνα της τραγικής πορείας της Χώρας.

Το πρώτο είναι του μεγάλου Γάλλου George Wolinski στο περίφημο σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo (O GW δολοφονήθηκε αγρίως από τους Τζιχαντιστές προ 4ετιας).

Σατιρίζει την εποχή που ο κ. Σημίτης (2000) μας έχωσε από το «παράθυρο» στην ONE, χωρίς να υπάρξουν οι προϋποθέσεις, πληρώνοντας ρήτρα 1 δις στην GOLDMAN – SUCKS.  Μας έριξε στο λάκκο με τα φίδια χωρίς να μας εφοδιάσει με αντίδοτα.  

Ακολούθησαν πανηγυρισμοί (Σημίτης, Γιάννος, Χριστοδουλάκης, Στουρνάρας) που μας έταξαν παραδείσους.  Έσπευσαν να μας παραδώσουν, ανέτοιμους, στα ευρωπαϊκά τρωκτικά για να αρχίσουν να μας απομυζούν.  Κι εγώ, γιατί να το κρύψω άλλωστε, πανηγύρισα παραπλανηθείς.  

Οι πακτωλοί χρημάτων που είχαν δοθεί για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, πριν εισαχθεί, είχαν λεηλατηθεί από τα κομματικά παράσιτα και το λοιπό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο.
Ιδού πως είδαν οι Ευρωπαίοι, τότε την είσοδο μας στην ΟΝΕ.
    
Οι τρεις που ακολουθούν είναι των κορυφαίων σκιτσογράφων μας κ. Κ. Μητροπούλου, Στάθη Σταυρόπουλου και Ηλία Μακρή που αναφέρονται στην αθλιότητα που οι Έλληνες πολιτικοί διαπραγματεύονταν.  Απολαύστε τες.
Σημειώστε ότι οι ίδιοι ουτιδανοί σπεύδουν να μας ξανασώσουν.  Χύνουν υποκριτικά δάκρυα πόνου για την κατάντια της Χώρας, την αδιαφάνεια και την εξατμισμένη άμυνα και εξαπολύοντας μύδρους κατά των κεφαλών των ασφαλώς, συμμετεχόντων στην ευθύνη, Τσιπροκαμμένων ενώ αυτοί έπραξαν τρισχειρότερα.
Παραθέτω τρία μόνο σχόλια (από τις δεκάδες που έχω στη διάθεση μου) επί του θέματος.
  • Τα εθνοσωτήρια μνημόνια κατέληξαν σε πλήθος ανέργων, ρεκόρ συρρίκνωσης του εθνικού πλούτου, απώλεια εθνικής κυριαρχίας, τεράστιο εθνικό χρέος.  Όταν δεν τιμωρούμε πολιτικά τους «εθνοσωτήρες» της κίβδηλης συντεχνίας αφαιρούμε κάτω από τα πόδια των επερχόμενων γενεών κάθε βάση δικαιοσύνης, ευημερίας. (Ζέτα Ζήκου Π 24/8/18).
  • Σε όλες τις άλλες χώρες το πολιτικό προσωπικό είχε το κουράγιο και τον πατριωτισμό ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα με αίσθηση ευθύνης και τα κατάφερε… Κ. Καλλίτσης (Καθ. 20-08-18)
  • Κανείς δεν βοήθησε τους Έλληνες πολίτες στη διαπραγμάτευση.  Οι δανειστές, βοήθησαν, κυρίως, εαυτούς FRANKFURTER RANDSCHAU (20-8-18).
IV. Ποιοι μας έφεραν σ’ αυτό το χάλι
Κακόν άρχεσθαι υπό χερίονος (τουθ όπερ, μεθερμηνευόμενο νέο ελληνιστί με το γλωσσάρι του αείμνηστου συμπατριώτη μου Βαγγέλη Γιαννόπουλου: είναι φοβερό να σε κυβερνούν ντενεκέδες ξεγάνωτοι).  Δημόκριτος

Αν αφήσουμε πίσω τα μεταχουντικά χρόνια της καταλήστευσης του κράτους και των πολιτών και έρθουμε στο 2010 θα διαπιστώσουμε εύκολα ότι το Ελληνικό κατεστημένο εξουσίας έδωσε τον νυν, υπέρ πάντων, αγώνα του και τον κέρδισε με ηττημένη την Ελληνική κοινωνία, τον Έλληνα πολίτη κυρίως τον μικροαστό… Με μία συνεχή ανελέητη μάχη, διαφύλαξε τα συμφέροντα του μέχρι κεραίας και το χρεωκοπημένο μοντέλο.  

Δεν νοιάσθηκε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, να περιορίσει, έστω επ’ ολίγο, τα προνόμια του, την πελατειακή αγυρτεία και το παρασιτικό σύστημα που θα έκαναν την οικονομία βιώσιμη και θα μείωναν τον δικό του ρόλο. 

Ο κορυφαίος δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης είχε ονομάσει την πολιτική πλέμπα ως κλεπτομανή συντεχνία και ο έτερος, εξίσου σπουδαίος, Τάσος Παπαδόπουλος τους χαρακτήρισε μαύρα κοράκια.  Διεθνώς κυκλοφόρησε το σλόγκαν : Είδε ο Μαφιόζος Σικελός τον Έλληνα πολιτικό και φοβήθηκε.

Τα μνημόνια που διαχειρίστηκαν οδήγησαν στη περαιτέρω οικονομική χρεωκοπία, την εθνική ταπείνωση, την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και στο θρίαμβο της διαπλεκόμενης πολιτικοοικονομικής ελίτ.  Είχε προηγηθεί, βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, η εισβολή και καταλήστευση των πόρων από όλους τους πολιτικούς που διαχειρίστηκαν τα οικονομικά του Κράτους από το 1980 και μετά.  

Με ελάχιστες εξαιρέσεις υπήρξαν δωσίλογοι, άρπαγες, ακόρεστοι δωρολήπτες καλυπτόμενοι από την ασυνειδησία τους και την έλλειψη Νέμεσης αλλά και αλληλοσυγκάλυψη.  (Ιδετε ΝΟΜΟ ΟΜΕRTA Πάγκαλου) αλλά και την χυδαία νομοθεσία που συγκάλυπτε την διαφθορά την οποία μάχονται και σήμερα, να την διατηρήσουν.  

Παρατηρούμε δε, το εμετικό φαινόμενο δωσίλογων πολιτικών που αντί να ζητήσουν συγνώμη και ν’ αποσυρθούν, αυθαδιάζουν, επαίρονται και δηλώνουν την πρόθεση τους να «ξανασώσουν» τη Χώρα.  

Και ο Λαός των Λωτοφάγων και των Μουνούχων κατά Βάρναλη, να τους ανεχόμαστε. Τους βλέπουμε να φοράνε προσωπίδες αθωότητας και πατριωτισμού και να οργανώνουν συμπόσια, ν’ αλλάζουν ονομασίες στα «μαγαζιά» τους και τους χαμογελάμε αντί να τους κυνηγάμε με γιούχα.  

Είπαμε, αν είχαν ίχνη φιλότιμου και τσίπας έπρεπε να έχουν κάνει πλαστική αλλαγή φάτσας (όπως ευφυώς τους υπέδειξε η σκληρή πένα της, δημοσιογράφου κ. Ζ. Ζήκου) και να έχουν αναχωρήσει για την Βραζιλία. 
V. Ιδού πως μπαίνουμε στο 2019
Αίσιον και ευτυχές το νέον Έτος!
Πάρτε μαζί σας νερό,
Το μέλλον έχει πολλή ξηρασία.
Μιχ. Κατσαρός (κατά Σαδδουκαίων)
  • Καλώς τηνε την συμφορά αν είναι μοναχή της, μην έλθει με τους φίλους της κι όλους τους συγγενείς της. Λαϊκή Παροιμία
  • Τελευταία θέση ανάμεσα σε 31 χώρες, σε σχέση με την αξιοπιστία μέσων ενημέρωσης (πιο κάτω από Κολομβία, Σενεγάλη, Τυνησία) εξασφαλίζει η Ελλάδα (New Research Center).  (Συμπέρασμα : Μην εμπιστεύεσθε τα παπαγαλάκια).
  • Το δημόσιο χάνει ετησίως 800 εκ € από το λαθρεμπόριο καυσίμων.  Η Πολιτεία δεν μπορεί ή δεν θέλει να το καταπολεμήσει.  Απουσία ελέγχου αισθητή (Κ 14.10.18).
  • Φόροι 972 εκ € δεν εισπράχθηκαν τον Οκτώβριο.  Έχει στεγνώσει ο πολίτης.
  • Τίτλοι τέλους στην ιστορική Χαλυβουργική.  Προηγήθηκαν τα Ναυπηγεία, η ΕΛΒΟ.  Τα ΕΑΣ τρεκλίζουν.  Εκποιούνται τ’ ακίνητα των, άλλοτε μεγαλοπρεπών, Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
  • Πρωταθλήτρια ΕΕ η Ελλάδα στην ανεργία (Ελλάδα 18,6, Ισπανία 14,6).
  • Τα δεδομένα Νοεμβρίου οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει επιδείνωση των επιχειρηματικών προσδοκιών (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών).
  • Επτά στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι είμαστε ακόμη μέσα στη βαθιά ύφεση (Μέτρηση NIELSEN).
  • Συντελεστής φορολογικών επιχειρήσεων : Ιρλανδία 12,1 Ελλάδα 29%
  • Χρέη Ελλήνων σε Ασφαλιστικά Ταμεία 34,35 δις €.
  • 4,5 εκ. Έλληνες χρωστούν στην Εφορία.  Αν προσθέσουμε τα χρέη καρτών, ΔΕΗ κλπ. η κατάσταση είναι αβυσσαλέα.
  • Το ταξίδι προς Ιθάκη των Ελλήνων δεν ξεκίνησε ποτέ και οι Έλληνες υπέστησαν τεράστιες θυσίες.  Επιβίωσε το παλιό, πελατειακό σύστημα.  Καμμιά βιώσιμη μεταρρύθμιση δεν έγινε.  Neve Zucher Zeitung (16 Δεκ. 18)
  • Δημόσιο χρέος.  Χαίρε ύψος δυσθεώρητο 322,568 δις € 45% του ΑΕΠ.  Το 2ο υψηλότερο στον κόσμο (Eurostat 20/7/18)
  • Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στο κόστος στέγασης (Έκθεση Παγκοσμίου Τράπεζας)
  • Μισθός εργαζομένων σε ιδιωτικό τομέα δεν υπερβαίνει τα 500 € για το 22% των εργαζομένων (Στους μετακλητούς του Δημοσίου δόθηκε αύξηση 16%).
  • 20% του εμπορίου καπνικών προϊόντων είναι θέμα λαθρεμπόρων.  Απώλεια 200 εκατ. € από φόρους.  Ελάχιστα ενοχλούνται.
  • Οι 500.000 των νέων που αυτοεξορίστηκαν μαρτυρά την φτώχεια και την χρεωκοπία της Χώρας. Κώστας Γαβράς
  • Στην παγκόσμια  ανταγωνιστικότητα, μεταξύ 135 χωρών, η Ελλάδα καμαρώνει στην 57ηθέση (2017 54η) – Αξιολόγηση Global Competiveness Report.
  • Αντί να προβούν, όπως είχαν υποσχεθεί, στον περιορισμό ή κατάργηση του αίσχους των Γενικών Γραμματέων (θεσμός μη υφιστάμενης σε άλλα κράτη) ανεκάλυψαν την ανάγκη διορισμών και αναπληρωματικών.  Λόγω «φόρτου εργασίας».  Η ΝΔ που είχε καταγγείλει το «μέτρο» τώρα που φλερτάρει την Εξουσία καταρτίζει λίστες Γ. Αναπληρωτών για να βολέψει τους δικούς της!  Εμμονή στα ιδεώδη.
  • Ο Δείκτης αποδοτικότητας της Δημόσιας Διοίκησης για 30 χώρες φέρουν την Ελλάδα σε μία θέση μπροστά από τον…πάτο.
  • Χιλιάδες Ελλήνων δεν κάνουν αποδεκτές κληρονομιές γονέων και παππούδων λόγω εφορίας και ΕΝΦΙΑ.  Η ληστρική πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων κόβει τους συναισθηματικούς δεσμούς της νέας γενιάς με το λίκνο της.  Το μικρό σπιτάκι στο χωριό ή στην πόλη.
  • Στην άθλια και διεφθαρμένη αυτή Χώρα ο τζίρος για φακελάκια, ξεπερνά το 1,7δις € ετησίως.
  • Τα σύνορα είναι διάτρητα.  Χιλιάδες ανεξέλεγκτοι εισέρχονται ετησίως.  Είναι λαθρομετανάστες, είναι πρόσφυγες, είναι τζιχαντιστές, είναι πεμπτοφαλαγγίτες, σταλμένοι από τους απέναντι, ποιος ξέρει…
  • Η χώρα συνεχίζει να βυθίζεται στον ιλιγγιώδη στρόβιλο της ιστορικής εξαφάνισης εφόσον συνεχίζει να κυριαρχεί η αναιδέστερη από τις δικτατορίες : Το πελατειακό Κράτος (Χρ. Γιαναράς Κ. 13/01/19).
  • Έχουν περάσει χρόνια κι’ ακόμη δεν μπορούνε οι πολιτικοί μεταξύ μας να συμφωνήσουνε σε μία κοινή αφήγηση για το πώς φθάσαμε στην καταστροφή.  Αρνούμεθα την αυτοκριτική… Το κόμμα (ΝΔ) που παρέδωσε το εξωφρενικό έλλειμα των 100 δις € που μας οδήγησε στο μνημόνιο σήμερα ετοιμάζεται να αναλάβει την Εξουσία χωρίς την παραμικρή συνείδηση ευθύνης. (Γ. Παπακωνσταντίνου, ΝΕΑ 13/01/19), Ο πρώτος ΥΠΟΙΚ. του μνημονίου.  Αστήρ του Γιωργάκη).
  • Πέραν από την καταλήστευση των εισοδημάτων των πολιτών, στραγγαλισμού της μεσαίας τάξης, οι άθλιοι υποχρέωσαν τους Έλληνες να προβούν σε εκποιήσεις χρυσαφικών, πολυτίμων αντικειμένων, ασημικών κάθε νοικοκυριού.  Βέρες γιαγιάς και παππού, δώρα, μικροκοσμήματα μάνας, αντικείμενα αναμνήσεων με συναισθηματικές αξίες πουλήθηκαν μπιρ-παρά.
  • Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο ανακοίνωσε ότι σε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε δημόσια έργα διαφόρων κρατών διαπίστωσε ότι στα Ελληνικά οδικά έργα Ολυμπία Οδός – Τρίπολη, Καλαμάτα – Κορίνθος – Πάτρα, παρατηρήθηκαν : καθυστέρηση περάτωσης 4 ετών, πρόχειρη προετοιμασία, φουσκωμένες τιμές : Εδώ κι’ ενταύθα κανένας δεν το άκουσε…
  • 10 δις € για μία σιδηροδρομική γραμμή 500 χιλ.  Ακόμη και από χρυσό να ήταν φτιαγμένες οι ράγες του σιδηροδρόμου Αθήνα – Θεσσαλονίκης, θα είχαν κοστίσει πολύ λιγότερα σε ένα άλλο κράτος.  Και το έργο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί… (Καθ. 18/12/18).
  • ΝΔ και Πασοκ χρωστάνε στις Τράπεζες 250εκ. €.  Ποιος τα «τσιμπολόγησε»;  Προσπαθούν να πνίξουν το σκάνδαλο αλλά οδηγούν τον πολίτη που χρωστάει 10.000 € σε πλειστηριασμό του σπιτιού του.
  • Ο σκληρός πυρήνας της διαπλοκής κατάφερε ν’ αποτρέψει, να πνίξει, την δημοσιοποίηση στοιχείων κόστους των ΟΑ.
  • Μια από τις τελευταίες θέσεις στη λίστα χώρων με κριτήρια του κατώτατο μισθό βρίσκεται η Ελλάδα (W.E.F.)…. Ελλάδα, Βραζιλία, Αργεντινή, Ρωσία.
  • Χιλιάδες συμπολίτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους μη δυνάμενοι να συντηρήσουν το στοιχειώδες αυτό μέσο κίνησης.
  • Η Ελλάδα είναι η μόνη Χώρα στον κόσμο που συντηρεί την Παραπαιδεία.  Ένα άλλο αίσχος που οι πολιτικοί μας το παραβλέπουν.
  • Η Ελλάδα είναι πρώτη στις παράνομες χωματερές στην Ευρώπη προς δόξα των ΟΤΑ, παρακλαδιών της Κεντρικής Εξουσίας.
  • Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (και στο βάθος ολίγος Καραμανλής) όχι μόνο επικύρωσε δεκάδες άθλιους μνημονιακούς Νόμους των προηγουμένων ασυνείδητων και δωσιλογικών Κυβερνήσεων (Γιωργάκη, Αντωνομπένηδων) αλλά φόρτωσε στις πλάτες νέα (συνέχιση διορισμών μετακλητών, κατά μάζες αλλά και άλλων αργόμισθων).  Το χείριστο : Διατήρησε τον ΕΝΦΙΑ, που είχε υποσχεθεί ότι θα τον καταργήσει δηλ. ένα φασιστικό, απάνθρωπο μέτρο των Αντωνομπένηδων που σήμερα εμφανίζονται ως σωτήρες.   
Σεπτέμβριος 2015 ….Μετακλητοί 957
Σεπτέμβριος 2018            ‘’          2495
Δήλωση κ. Α. Τσίπρα στην Αυγή (Οκτ. 14): Κομματικά στελέχη υπηρετούν ως μετακλητοί υπάλληλοι σε καίριες θέσεις ευθύνης, αντί δημοσίων λειτουργιών, στην Κρατική Μηχανή.  Αυτό θα σταματήσει…. Χα, χα….
  • Ακίνητα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας (Λευκός Πύργος, Κνωσός, Σπιναλόγκα, ΛΑΕΔ..) διεκδικεί η ΕΤΑΔ για να εκποιήσει σε περίπτωση ανάγκης…. Μην μείνει τίποτα…
VI. Μία μυστική Σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο
Κάπου στις αρχές Νοεμβρίου η ΑΕ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πάκης Παυλόπουλος συγκάλεσε, με άκρα μυστικότητα, σύσκεψη, των Αρχηγών κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο.  Παρών, φυσικά και ο κ. Π. Καμμένος και ως ΥΕΘΑ αλλά και Αρχηγός Κόμματος.  Θέμα : που βρισκόμαστε, από αμυντικής άποψης, σε σχέση με την αυξανόμενη απειλή της Τουρκίας.
Ο κ. Πρόεδρος, έλαβε τον λόγο, ειπών, grosso modo, τα εξής:

Δεν θα κομίσω γλαύκα αν αναφέρω ότι η κατάσταση της Χώρας και της αποτροπής δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ευχάριστη και εγγυώμενη την ασφάλεια της. Ενημερώθηκα, λεπτομερώς, από τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ τον οποίο εκάλεσα να μου εκθέσει καθαρά και λεπτομερώς όλη την αλήθεια.  Η κατάσταση είναι κρίσιμη και οι ελλείψεις τεράστιες.  Με διαβεβαίωσε όμως ότι οι ΕΔ είναι έτοιμες, αν κληθούν, να πολεμήσουν.  Πρέπει να τις εξοπλίσουμε για να το κάνουν.  Φθάνουν, όμως οι φανφάρες και τα παχιά λόγια.

Για την κατάσταση αυτή φέρουμε απόλυτη ευθύνη εμείς οι πολιτικοί που διαχειριστήκαμε τα κοινά κατά τον πλέον απαράδεκτο τρόπο και την άμυνα επιπόλαια και ασυνείδητα.  Γονατίσαμε τους πολίτες, κλείσαμε μαγαζιά, σπρώξαμε επιχειρήσεις σε χρεωκοπία, αναγκάσαμε σε αυτοεξορία 500.000 νέους, ως επί το πολύ επιστήμονες, πολλούς άλλους σπρώξαμε στην ανεργία και καταφέραμε να αποκτήσουμε τον τίτλο του άρπαγα, ακόρεστου, βουλημικού στην καταβρόχθιση του δημοσίου χρήματος και το σπουδαιότερο: Αφήσαμε την Άμυνα στο έλεος της αδιαφορίας. 

Σημειώνω ότι κατά την περίοδο της Κρίσης, των μεγάλων θυσιών των πολιτών, ΟΥΔΕΜΙΑ, ναι ΟΥΔΕΜΙΑ, υπέστημεν οικονομική ζημία  Ουδενός προνομίου στερηθήκαμε, μόνη μας φροντίδα ήταν η προστασία των συμφερόντων μας.
Δει τον άρχοντα παυόμενο της Αρχής μη πλουσιότερον αλλά ενδοξότερον γέγονεν.
Βίων (Στοβαίου Ανθολόγιον)
Αφήνουμε, επίσης, στην τύχη τον ένα άλλο οπωσδήποτε κρισιμότατο πρόβλημα.  Την υπογεννητικότητα που απειλεί τη Χώρα με εξαφάνιση. 
Απαιτείται, λοιπόν ένας εθνικός συναγερμός με τον πολιτικό κόσμο μπροστάρη για να προλάβουμε το κακό.
Πρέπει, λοιπόν να συγκεντρωθούν χρήματα για την Άμυνα: Μπορεί να βρεθούν.

Αρχίζω από τον εαυτόν μου : Λαμβάνω ως ετήσια αποζημίωση το θηριώδες ποσό των 373.000 € μεγαλύτερο από πολλούς Ευρωπαίους συναδέλφους μου.  Ουδεμία περικοπή υπέστην την στιγμή που οι μισθοί και Αξιωματικών, των χειριστών μαχητικών Α/Φ και Ε/Π περικόπησαν άνω του 50%.  Νομίζω ότι ούτε σε σας έγινε κάποια περικοπή.  Κατόπιν τούτου περιορίζω την αποζημίωση μου σε 60.000 € τον χρόνο.  

Είναι υπεραρκετά δεδομένου ότι δεν ξοδεύω ούτε 1 € το μήνα.  Είναι όλα πληρωμένα από το κράτος.  Έχω και τη βουλευτική μου σύνταξη.  Είναι απαράδεκτο και προκλητικό, τέτοιες εποχές, να αποχωρεί ΠτΔ με «προίκα» εκατομμυρίων, όμως αυτό συνέβη στους προκατόχους μου.   Θα παρακαλέσω και τους τ. προέδρους να περιορίσουν την παχυλή σύνταξη τους στο ήμισυ.  Δεν ήρθαμε εδώ για να πλουτίσουμε.  

Αυτό αντιβαίνει στην στοιχειώδη ηθική και στο αίσθημα περί Δικαίου.  Η αποζημίωση του Προέδρου πρέπει να είναι συμβολική.  Παρακαλώ τον κ. Πρωθυπουργό να λάβει τα δέοντα μέτρα για εαυτόν, Υπουργούς, Ανώτατους Λειτουργούς και προχωρώ με άλλα συναφή θέματα και ελπίζω, με την βοήθεια σας, να τα επιλύσουμε. 

 Έχουμε γίνει ρεντίκολο των σκυλιών, διεθνώς, που ενώ είμαστε μια πάμφτωχη και χρεωκοπημένη Χώρα, έχουμε 300 «λουσάτους» βουλευτές, ενώ στον πληθυσμό μας αντιστοιχούν μόνο 170.  Παρακαλώ για την άμεση προώθηση σχετικού Νόμου, 180 το πολύ.  Επίσης μια λεγεώνα Υπουργών και Αναπληρωτών με στόλο πολυτελών MERCEDES και εκατοντάδες «συμβούλους» ενώ η Γαλλία μόνο 17, όπως επίσης η Τουρκία 17 (!!)

Επίσης εικόνα Κεντροαφρικανικής Χώρας προδίδει το νούμερο των διατιθέμενων «συνεργατών» των βουλευτών.  4 ή 5 βοηθοί και συνεργάτες είναι πολυτέλεια.   Ένας είναι υπεραρκετός.  Στη Δανία, όπως πληροφορούμαι, το Κράτος πληρώνει ένα υπάλληλο ανά δύο βουλευτές.  Εδώ βέβαια, υπάρχει το πελατειακό και ρουσφετολογικό σύστημα που απαιτεί πολλούς για να λειτουργήσει.  

Τι να πω, επίσης, για την διάθεση κρατικού οχήματος, πολυτελείας στους βουλευτές, παγκόσμιο φαινόμενο που μας γελοιοποιεί.  Να καταργηθεί, πάραυτα.  Να αρθρώσω κάτι που θα σας ενοχλήσει ιδιαίτερα;  Που ακούσατε μια ψωραλέα Χώρα να διαθέτει ένα πολυέξοδο κανάλι της Βουλής;  Παρακαλώ να καταργηθεί.  Τα υπάρχοντα κρατικά κανάλια μπορεί να εξυπηρετούν άνετα τα της Βουλής. 

Δεν θα αναφερθώ στις χλιδάτες παροχές σε τ. προέδρους της Βουλής, στη χρηματοδότηση Ινστιτούτων τ. Πρωθυπουργών κα.  Ποιος λόγος, σε τέτοιες δύσκολες εποχές να νοικιάζουμε πολυτελή διαμερίσματα στο Σύνταγμα για να στεγάζουν τους τ. προέδρους με πληθώρα υπαλλήλων;  Αυτά, τέλος.

Δεν κρύβω ότι έχω επηρεασθεί από την πρόεδρο της Κροατίας κ. Κολίντα Γκάμπορ-Κιτάροβιτς που παραιτήθηκε του μισθού της και κατάργησε τα πολυτελή αεροσκάφη καθώς και από τον πρόσφατα ορκισθέντα, πρόεδρο της Βραζιλίας κ. Μανουέλ Λόπεζ ο οποίος περιόρισε την  αποζημίωσή του και κατάργησε τα πολυτελή κυβερνητικά α/φ.  

Κάνετε και εσείς το ίδιο.  Φθάνουν πια τα ταξιδάκια με τα χλιδάτα α/φ για ψύλλου πήδημα.  
Περιττό να προσθέσω ότι πρέπει να σταματήσει πάραυτα κάθε διορισμός μετακλητών και λοιπόν αργόσχολων.  

Επίσης πριν κάνουμε διάλλειμα καφέ, θα σας θυμίσω ότι πρόσφατα από Διεθνή Οργανισμό συμπεριελήφθησαν στους πίνακες Υψηλού Επιπέδου Ερευνητών (Highly Cited Researchers) 15 Έλληνες με διεθνή επιρροή. 

 Είμαι βέβαια ανάμεσα στους 500.000 Έλληνες που τους αναγκάσαμε να ξενιτευτούν υπάρχουν κορυφαίοι, επιστημονικά και γνωστοί διεθνώς.  Σας κάνω έκκληση.  Παραμερίσθε με γενναιότητα τους διάφορους σαβούρες, υβριστές και αποτυχόντες («ψυχές μαραγκιασμένες από δημόσιες αμαρτίες» που λέει ο Σεφέρης») που ετοιμάζετε να «στολίσετε» τις λίστες Ευρωβουλής και Επικρατείας.  

Τοποθετείστε εκεί νέους ανθρώπους, με κύρος με γνώση ξένων γλωσσών κλπ.  Ανοίξτε ένα παράθυρο στα νιάτα να επανέλθουν. Τολμήστε.  Για τους αστυνομικούς – battlers που έχετε τοποθετήσει ως «ασφάλεια» σε διάφορες ασημαντότητες, άχθη αρούρης,  θα τα πούμε μετά, αρχίζοντας με το τεράστιο θέμα της υπογεννητικότητας και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας.

Και κλείνω με ένα άλλο αίσχος, προσβολή στην νοημοσύνη των πολιτών.  Τη χορήγηση συντάξεων στους βουλευτές από τη Βουλή.  Είναι ελληνικό εφεύρημα.  Έκανα έρευνα.  Καμία άλλη Βουλή δεν χορηγεί συντάξεις.  

Οι βουλευτές λαμβάνουν συντάξεις από τα Ασφαλιστικά Ταμεία τους.  Αλλά για να έχεις ασφαλιστικό Ταμείο πρέπει να εργάζεσαι πριν γίνεις βουλευτής.  Αρκετοί των ημετέρων είναι ανεπάγγελτοι, μηδέποτε εργάσθηκαν (π.χ. Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Μπακογιάννη κα).  Και γι’ αυτό πρέπει να ντρεπόμαστε…

Περιττό ν΄ αναφέρω ότι αυτή η σύσκεψη δεν έγινε ποτέ και ότι αποτελεί αποκύημα της νοσηρής φαντασίας μου.  Ο ευγενής, πολιτικός κόσμος δεν δίνει ούτε ένα παρά, περί άλλων τυρβάζει, ούτε για την Άμυνα ούτε για την υπογεννητικότητα.  Ζήτω το Έθνος!
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
SALUS POPULI ULTIMA LEX ESTO.
Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος, όμορφος τόπος με μακρά πολιτιστική παράδοση, πλουτοπαραγωγικές πηγές, έχει όμως την ατυχία να διαφεντεύεται από άθλιους πολιτικούς, στην συντριπτική πλειοψηφία, λωποδύτες και απάτριδες.
Το πολιτικό σύστημα είναι σήμερα εντελώς παρηκμασμένο.  Οι πολιτικοί αντί να είναι πρωτοπόροι στην πρόοδο και ανανέωση είναι σημαιοφόροι της παρακμής.  Είναι ένα σύνολο από
Μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες που δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα και πιθανότατο να καταρρεύσουν στην περίπτωση που βρεθούν στην ανάγκη να διεξάγουν πόλεμο.  Όπως μας λέει ο μεγάλος φιλόσοφος μας Π. Κονδύλης (Θεωρία Πολέμου)
Εμείς, οι απλοί πολίτες, πρέπει επί τέλους, να αναλάβουμε το έργο της αναγέννησης.  Γιατί, καθώς λέει ο ORWELL «Ένας Λαός που εκλέγει κλέφτες, προδότες, διεφθαρμένους και απατεώνες δεν είναι θύμα, αλλά συνεργός τους».  Η χώρα έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο παρακμής αλλά και αποθράσυνσης διεφθαρμένων πολιτικών που τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα.
Η Άμυνα, η Υπογεννητικότητα, η Υγεία, η Ασφάλεια δεν μπορεί να περιμένουν άλλο. 
Σημειώστε κάτι το εξακριβωμένο :  Η Ελλάδα ενώ έχει τον μεγαλύτερο αριθμό, ανά χίλιους κατοίκους στην Ευρώπη σε εκπαιδευτικούς, νοσηλευτικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς έχουμε την χειρότερη παιδεία, Ασφάλεια και Υγειονομική περίθαλψη.  Δοξάστε τους!
Οι Έλληνες όσο κι αν θεωρούνται από τον ευγενή πολιτικό κόσμο ως βλίτα, λωτοφάγοι ή χαχόλοι δεν θα δεχθούμε άλλη χλεύη ή χλαπάτσα που θα είναι πολύ χειρότερη των προηγηθεισών.
  • Προδοσία της Κύπρου 1974
  • Φιάσκο Ίμια 1996
  • Υπόθεση Οτσαλάν 1997
  • Κατάπτυστη συμφωνίας Μαδρίτης 1996
  • Ξεπούλημα του Κράτους (80-2010)
  • Διασυρμός με δουλικές διαπραγματεύσεις με δανειστές (τρέχουσα 10ετία).
Η σημερινή κατάσταση δεν κάνει τίποτα άλλο παρά ν’ αναπαραγάγει την αποτελμάτωση.  Είναι επικίνδυνο να συνεχισθεί.  Ρίξτε μια ματιά στις πολιτικές φυσιογνωμίες σήμερα.  Είναι οι υπόλογοι των παραπάνω.
Η συνεχιζόμενη ατιμωρησία, ένα χωλό Σύνταγμα του οποίου η αναθεώρηση τορπιλίζεται από όλους, η αποθράσυνση των υπόλογων, είναι εξοργιστικά.
Ιδού πρόσφατο σχόλιο (Καθ. 16/01/19) Αξιωματούχου της ΕΕ «Οι μεταρρυθμίσεις, κουτσά-στραβά προχώρησαν.  Πως γίνεται όμως τα πρόσωπα που ήσαν στο πυρήνα της διαπλοκής να έχουν μείνει ανέπαφα με αμείωτη ισχύ»;
Εμείς οι πολίτες πρέπει να προβληματιστούμε, να ψάξουμε οδό σωτηρίας, να πεισθούμε ότι, επί τέλους, πρέπει να κάνουμε επιλογές.  Να ξύσουμε τη μνήμη μας.  Να κάνουμε μια αθόρυβη επανάσταση.
Η αδιαφορία στο πρόβλημα είναι το χειρότερο που έχουμε να κάνουμε.  Ας επαναλάβουμε το ηρωικό «παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους», όχι με όπλα πια, αλλά με σκούπες, απορρυπαντικά, βούρτσες, ζιζανιοκτόνα…
Επίσης, να παύσουμε να είμαστε καραγκιόζηδες, αρλεκίνοι και γελοίοι, σφουγκοκωλάριοι, και να τους κανακεύουμε όπου τους συναντάμε.  Να δείχνουμε το χαμόγελο στους λίγους άξιους και να φτύνουμε τα υποκείμενα, τα σκύβαλα, τους περισσότερους.
Σκέφτηκα να τελειώσω αυτό το μακρύ κείμενο όπως το άρχισα.  Με ένα στίχο του γίγαντα Κ. Καβάφη.
ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ
Μέσα στο φόβο και στις υποψίες,
Με ταραγμένο νου και τρομαγμένα μάτια,
λιώνουμε και σχεδιάζουμε πώς να κάνουμε
για ν’ αποφύγουμε το βέβαιο του κινδύνου
που έτσι φρικτά, μας απειλεί.
Επειδή όμως έχω ακόμη μερικές ελπίδες, της τελευταίας στιγμής, προσδοκώντας ότι οι πολίτες θα αντιληφθούν την κατάσταση επιλέγω, τελικά, Κωστή Παλαμά.
Κι’ αν πέσαμε σε πέσιμο πρωτάκουστο
και σε γκρεμό κατρακυλήσαμε
που πιο βαθύ καμιά φυλή δεν είδε ως τώρα
είναι γιατί με την καιρού το πέρασμα
όμοια βαθύ ένα ανέβασμα να μελετάς
σε ύψη ουρανοφόρα.

Ψευδαίσθηση, αιθεροπερπατήματα, αυταπάτη;  Ίσως.  Καλή Χρονιά…
Υ.Γ. Το κείμενο αυτό γράφτηκε δύο ημέρες προ της αποχωρήσεως από το ΥΕΘΑ του κ. Καμμένου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: