Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Ρίμινι: Η μοναδική βολή «7» – VIDEO

3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Ρίμινι: Η μοναδική βολή υπ’ αριθμόν 7 δείχνει το αξιόμαχο των στελεχών που υπηρετούν στον Έβρο


Έβρος, Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη
Την περασμένη Πέμπτη 10 Απριλίου κάτι μοναδικό σημειώθηκε στον Έβρο. Η 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Ρίμινι εκτέλεσε επιχειρησιακή βολή σε συνδυασμό με βολή μάχης ταχείας αντίδρασης.

Η βολή είναι περισσότερο γνωστή στους στρατιωτικούς ως βολή υπ’ αριθμόν «7» και εκτελέστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Πεδίο Βολής Νεοχωρίου παρουσία του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση.

Αυτή η βολή, την οποία παρουσιάζει σήμερα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το Armyvoice.gr, ξεφεύγει από τα έως σήμερα κατεστημένα.

Μέχρι τώρα το προσωπικό έκανε βολή από τα 200 με 300  μέτρα. Πήγαιναν στήνονταν, γινόταν η βολή και έφευγαν.

Η νέα βολή υπ’ αριθμόν 7 συνδυάζει όλες τις βολές με εμπόδια, εκ του ορθίου, γονυπετώς, περνούν μέσα από συρματοπλέγματα, βάλλουν οι όλμοι, βάλλουν αντιαρματικά, συμμετέχει το Μ113 με τα πολυβόλα, οργανώνεται σε αυτό το πλαίσιο κάποια μικρή άσκηση πχ εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος.
Σε αυτή την άσκηση υπάρχει διαρκής κίνηση.
Περνούν μέσα από εμπόδια, τούνελ κλπ για να μπορέσουν να καταλήξουν στην βολή.

Είναι πράγματι μια βολή με αυξημένο δείκτη δυσκολίας.

Ο έμπειρος στρατιωτικός που παρατηρεί τη βολή μπορεί αμέσως να διακρίνει ότι πρόκειται για άλλο υψηλότερο από τα συνηθισμένα, επίπεδο.
 
Η ιδέα της βολής ανήκει στον σημερινό αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Καμπά. Παλαιότερα τέτοιες βολές έκαναν μόνο ειδικά εκπαιδευμένοι καταδρομείς.

Ο σημερινός Αρχηγός ΓΕΣ την καθιέρωσε όμως στο Δ’ Σώμα Στρατού, όπου διετέλεσε διοικητής.

Ζήτησε από τον σημερινό διοικητή του Δ’ Σώματος και τους στρατηγούς των δυο Μεραρχιών, της 16ης Μεραρχίας με έδρα το Διδυμότειχο και της 12ης Μεραρχίας με έδρα την Αλεξανδρούπολη, να προχωρήσουν.

Και έτσι και έγινε. Η βολή εκτελέστηκε από την 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Ρίμινι υπό τον ταξίαρχο Μπουντλιάκη Γρηγόριο. 

Η βολή πλέον γίνεται από όλα τα στελέχη, αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα τις επιχειρησιακές δυνατότητες του μεγαλύτερου και πιο μάχιμου σχηματισμού της ελληνικής επικράτειας.

Δείτε το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ video που εξασφάλισε το Armyvoice.gr


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: