Κυριακή 29 Απριλίου 2012

"Θα αγνοήσουμε τη Κύπρο στην προεδρία της στην ΕΕ",δηλώνει ο Μπαγίς


Εάν η Κυπριακή Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει έκκληση για άνοιγμα κάποιου κεφαλαίου, τότε η Τουρκία θα ζητήσει να γίνει το άνοιγμα μετά την κυπριακή Προεδρία, σύμφωνα με τον αρμόδιο για θέματα ΕΕ της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς.




Μιλώντας χτες στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο κ. Μπαγίς είπε πως η Κυπριακή Προεδρία δεν θα επηρεάσει τις τουρκικές απόψεις, τονίζοντας ότι “θα συνεχιστούν οι σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ευρωκοινοβούλιο και τις χώρες μέλη της ΕΕ.

Δεν έχουμε κάποια σχέση με την ελληνοκυπριακή διοίκηση- όπως αποκάλεσε την ΚΔ-, και συνεπώς δεν τίθεται θέμα να αποκτήσουμε σχέση επειδή κάποιοι θα την αποκαλούν Πρόεδρο”.



Ο Τούρκος υπουργός είπε πως θέμα σχέσης μεταξύ μιας υποψήφιας για ένταξη χώρας και της προεδρίας της ΕΕ μπορεί να τεθεί μόνο στο άνοιγμα κεφαλαίων και σημείωσε πως “ήδη δεν έχει ανοίξει νέο κεφάλαιο κατά τις τρεις τελευταίες προεδρίες”.

Τέλος ο κ. Μπαγίς είπε πως στις 17 Μαΐου θα επισκεφθεί την Τουρκία ο αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης επίτροπος της ΕΕ Στέφαν Φούλε.

πηγή: ikypros 

Δεν υπάρχουν σχόλια: