Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Επίθεση Ελλήνων χάκερ σε κρίσιμο αλβανικό υπουργείο;



Βορειοηπειρωτικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι Έλληνες χάκερς εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του ιστοχώρου του αλβανικού υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας, σε αντίποινα σποραδικών επιθέσεων που δέχονται ελληνικοί ιστοχώροι από Αλβανούς χάκερς.


Η αλβανική εφημερίδα «Gazeta Shqiptare» φιλοξένησε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ για την ελληνική διαδικτυακή επίθεση αναφέροντας, ότι λόγω της σοβαρότητας του πλήγματος που είχε ως αποτέλεσμα να υποκλαπούν στοιχεία και κωδικοί του υπουργείου, η επίθεση θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως «οικονομική κατασκοπεία». 

Όπως επισημαίνεται, η Εισαγγελία των Τιράνων αναμένει την επίσημη καταγγελία του υπουργείου για να δοθεί εντολή διενέργειας ερευνών.

Όπως υποστηρίζεται όμως στα βορειοηπειρωτικά μέσα, οι επιτιθέμενοι κατόρθωσαν και απέσπασαν ολόκληρη τη βάση δεδομένων της κυβερνητικής ιστοσελίδας. 

Η ίδια ομάδα Ελλήνων χάκερ στο παρελθόν είχε επιτεθεί – πάλι με επιτυχία – στη διαδικτυακή πύλη του υπουργείου Δικαιοσύνης της γειτονικής χώρας.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι προσφάτως Αλβανοί χάκερς είχαν χτυπήσει ιστοσελίδα της οποία ο ιδιοκτήτης λεγόταν Πάνος Καμμένος, χωρίς όμως να υπάρχει η παραμικρή σχέση με τον γνωστό Έλληνα πολιτικό!

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: