Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

«Βόμβα» από τον Κ.Χρηστίδη: «Το θέμα δεν είναι αν θα ‘χουμε κρίση με την Τουρκία αλλά πότε»

Ο επίτιμος Α/ΓΕΝ βλέπει πολεμική σύρραξη στο Καστελόριζο

Άλλος ένας ναύαρχος «χτυπά» και επί της ουσίας προαναγγέλλει «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία πιθανόν στην περιοχή του Καστελόριζου και με αφορμή τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Μετά τον Γιώργο Γιακουμάκη λοιπόν και ο επίσης επίτιμος Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χριστίδης μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, δεν έκρυψε τις ανησυχίες του για τα ελληνοτουρκικά και τόνισε πώς «το θέμα δεν είναι αν θα ΄χουμε κρίση με την Τουρκία, αλλά πότε θα την έχουμε».
 
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Τουρκία του Ερντογάν προχωρά με σχέδιο σ΄ ότι έχει να κάνει με την Ελλάδα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, το επόμενο βήμα να ΄ναι η διεξαγωγή ερευνών από την Τουρκία στη περιοχή του Καστελόριζου.

Ο ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης είπε ότι τα όσα έγιναν και γίνονται στο Αφρίν με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Τούρκων, είναι ανεξάρτητα με τα όσα μπορεί να κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο. «Το ναυτικό της Τουρκίας δεν εμπλέκεται σ΄ αυτές τις επιχειρήσεις.

Η Τουρκία έχει “χτίσει” το ναυτικό της και το προετοιμάζει χρόνια τώρα για το Αιγαίο», είπε ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ.

Ο κ. Χρηστίδης επεσήμανε ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο που δεν έχει επαρκώς συζητηθεί και εκτιμηθεί από την ελληνική πλευρά.
Την αμυντική βιομηχανία που έχει δημιουργήσει η Τουρκία.
Όχι τόσο για τα οπλικά συστήματα που παράγει, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι μπορεί να υποστηρίξει τις ένοπλες δυνάμεις της για μεγάλο χρονικό διάστημα σε επιχειρήσεις.

Τελικά, ο μόνος που δεν βλέπει «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, που όπως έχουμε επισημάνει κάποιον περίεργο ρόλο παίζει.

Τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και ο Νίκος Κοτζιάς έχουν διαβλέψει πώς η Τουρκία θα κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο και θα επιχειρήσει κρίση.

Το ερώτημα βεβαίως είναι πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα να την αντιμετωπίσει και σε τι βαθμό έχει εξασφαλίσει την στήριξη του διεθνή παράγοντα, αν και το παράδειγμα του Αφρίν με τους Κούρδους είναι ενδεικτικό των… στηρίξεων.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: