Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

«Κραυγή» του Ερντογάν φέρνει τον Γ΄ Βαλκανικό πόλεμο εντάσσοντας Ν. Βουλγαρία και Δυτική Θράκη στην «νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία»

«Φωτιά» βάζει  σε Δυτική Θράκη και Νότια Βουλγαρία ο ασυγκράτητος Τούρκος «σουλτάνος» Ερντογάν που έχει χάσει κάθε ίχνος λογικής και θέλει να «πατήσει» πόδι ξανά στα Βαλκάνια μετά την εκδίωξη των Τούρκων το 1912-13 από μια άλλη ορθόδοξη συμμαχία που αναβιώνει μέρα με την ημέρα στην εποχή μας.

 
«Αμέτι μουχαμέτι»…για να χρησιμοποιήσουμε μια δική του έκφραση ο Τούρκος πρόεδρος στοχοποιεί Ελλάδα και Βουλγαρία εντάσσοντας τώρα μια βουλγαρική πόλη, το Kardzhali μαζί με την Δυτική Θράκη μας «στα πνευματικά όρια της νέο-οθωμανικής του αυτοκρατορίας» φέρνοντας αντίδραση από το βουλγαρικό ΥΠΕΞ, αναφέρει ο βουλγαρικός τύπος.

Για το ελληνικό δεν γίνεται λόγος για κάποια ανάλογη έστω ανακοίνωση μπροστά στις τόσες προκλήσεις από τον ίδιο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας αντέδρασε με οργή στην  δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι η βουλγαρική πόλη Καρντζαλί βρίσκεται «στα πνευματικά όρια της Τουρκίας».

Στις 11 Μαρτίου, στο τοπικό συνέδριο του κόμματος του ΑΚΡ στον Σαγγάριο , ο Ερντογάν αναφέρθηκε στους βουλγαρικής καταγωγής Τούρκους που ζουν στην χώρα .


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα στα βουλγαρικά Haberbg.net ο Ερντογάν ανέφερε:
 
 
«Από αυτό το υπέροχο μέρος προσωπικά θέλω να συγχαρώ τους αδελφούς μου στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία, τη «Μακεδονία», τη Σερβία, τη Δυτική Θράκη, την Κριμαία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Στέλνουμε τα χαιρετίσματα μας σε όλα τα θύματα και τους καταπιεσμένους αδελφούς μας στο Σεράγεβο, τα Σκόπια, στην Ξάνθη, την Κομοτηνή, το Καρντζαλί και το Μόσταρ. Μοιραζόμαστε την καρδιά μας με αυτούς τους αδελφούς των οποίων οι ψυχές και τα μάτια «κοιτούν» την Τουρκία, για εκείνους που προσεύχονται για την επιτυχία της Τουρκίας.

Κάθε φορά που το λέω, αυτές οι πόλεις βρίσκονται φυσικά στα σύνορα άλλων χωρών, αλλά αποτελούν μέρος των πνευματικών μας ορίων. Η σημασία της Τουρκίας δεν χωράει πλέον στα 780.000 χιλιόμετρα. Η μισή  καρδιά μας βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, στο Ντιγιαρμπακίρ, στην Τραπεζούντα , στην Αττάλεια, στη Σμύρνη και άλλη μισή είναι στο Χαλέπι , το Κιρκούκ, την Ιερουσαλήμ, το Σαντζάκ και την Μπουχάρα », δήλωσε ο Ερντογάν.
 
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας δημοσίευσε σήμερα σε απάντηση των δηλώσεων του Τούρκου ηγέτη  την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με αφορμή το σχόλιο του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το Καρντζιλί, το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας σημειώνει:

«Κάθε χώρα με πλούσια και μακρά ιστορία θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι τα πνευματικά και πολιτισμικά σύνορά της ξεπερνούν τα φυσικά.  Εάν η πολιτική ρητορική σε επιμέρους χώρες επιλέξει για κάποιο λόγο να επιστρέψει στο παρελθόν, μπορούμε σχεδόν πάντα να περιγράψουμε όρια διαφορετικά από τα σημερινά.

Στην πραγματικότητα, τα σημερινά κρατικά σύνορα έχουν καθιερωθεί με διεθνείς συνθήκες, αναγνωρισμένες από όλα τα κράτη και χωρίς αμφιβολία ή αναθεώρηση. Η Βουλγαρία και η Δημοκρατία της Τουρκίας, που απολαμβάνουν εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτές τις συνθήκες».

Η δήλωση του Ερντογάν μπορεί  να ανατρέψει τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ να φιλοξενήσει στη Βάρνα μια «συνάντηση ηγετών» μεταξύ του Ερντογάν και των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Donald Tusk και Jean-Claude Junker στις 26 Μαρτίου 2018.


Η νοσταλγία της Τουρκίας για την Οθωμανική Αυτοκρατορία θεωρείται από τους Βούλγαρους ειδήμονες ως ένα σχέδιο λίαν επεκτατικό  σχέδιο που αφορά την υφαρπαγή εδάφους  και όχι φυσικά πνευματικά όρια, ειδικά εάν η Τουρκία χάσει εδάφη ως αποτέλεσμα της πιθανής εμφάνισης ενός κουρδικού κράτους. Ένα τέτοιο σενάριο, χωρίς αμφιβολία, είναι εξαιρετικά εκρηκτικό, αναφέρει το βουλγαρικό άρθρο.

«Καμπάνες» βαράνε οι Βούλγαροι εδώ και μεγάλο διάστημα για τα τρομερά σχέδια ακρωτηριασμού Ελλάδας (Δυτικής Θράκης) και Βουλγαρίας (Νότια Βουλγαρία) και δημιουργίας αυτόνομου κρατιδίου της Θράκης στα πρότυπα του Κόσοβο.

Για να επιτευχθεί αυτό, θα χρησιμοποιηθεί το μουσουλμανικό εξτρεμιστικό στοιχείο και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.

Ο πρώην επικεφαλής των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών Goran Simeonov, σε άρθρο του στην βουλγαρική ειδησεογραφική πύλη Pan.bg , κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα επιδιωκόμενα τουρκικά επεκτατικά σχέδια.

Ο ίδιος αρχικά είχε επισημάνει το πλήθος των τουρκικών εορταστικών εκδηλώσεων στην Βουλγαρία με κάθε αφορμή .
«Το χριστιανικό εορταστικό μήνα Δεκέμβριο του 2016, η Βουλγαρία είχε αποτελέσει  το αντικείμενο μιας σειράς διαδοχικών «τουρκο-πανηγυριών» , τα οποία οργανώνονται και διεξάγονται από την  Τουρκία. Σκοπός τους είναι η σύσφιξη των πολιτιστικών και θρησκευτικών δεσμών με την «μαμά πατρίδα», δήλωσε προ μηνών ο ίδιος ο Βούλγαρος πρώην ανώτατος αξιωματικός των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών.

Όποιος για τον ένα ή τον άλλο λόγο, ανιχνεύσει καλύτερα την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Βουλγαρίας-Τουρκίας, θα διαπιστώσει ότι αυτές μειώνονται σταθερά και τίποτα νέο δεν έχει λάβει χώρα .

Η Τουρκία αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι παραμένει η ίδια και δεν έχει εγκαταλείψει την επιθετική πολιτική της, καθώς και τις οθωμανικές  αξιώσεις της στην Βουλγαρία.

«Ξεκινήσαμε από την ισχυρή στρατιωτική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων για να φτάσουμε στην σχεδόν υποτελή θέση του σήμερα, στην οποία καμία βουλγαρική κυβέρνηση  δεν γνωρίζει  πώς να ενεργήσει  σε αυτή την ασφυκτική τουρκική πίεση , αλλά και τις ακραίες συνθήκες που λαμβάνουν χώρα.



Ακριβώς επειδή οι κυβερνητικοί μας θεσμοί έχουν συνηθίσει να υπακούουν  μόνο στα  ευρω-ατλαντικά αφεντικά των Βρυξελλών, αλλά  αυτά τα «μεγάλα αφεντικά» δεν έχουν λάβει ακόμη την απόφασή τους  σχετικά με το μέλλον…..της Βουλγαρίας. Ένα άλλο ερώτημα είναι αν  η απόφασή τους, θα προσεγγίζει έστω και ελάχιστο το βουλγαρικό εθνικό συμφέρον!», σημειώνει ο ειδικός.

«Η Τουρκία είναι η συνέχεια της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας και με την νυν ισλαμιστική ηγεσία της θα επιδιώξει να την αναβιώσει   στο μέλλον, αφού πρώτα λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα με τους Κούρδους.

Στην συνέχεια  με επιθετικά μέτρα θα προσπαθήσει να  αποκαταστήσει την επιρροή της στα εδάφη της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», καταλήγει ο Goran Simeonov, ειδικός στις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες την ταραγμένη περίοδο του 1990.

«Μήνυμα» έστειλε πριν ένα μήνα και  ο Σέρβος υπουργός άμυνας σε όλες τις πρωτεύουσες των χωρών των Βαλκανίων, για αυτό που έρχεται με «ταχύτητα» και αφορά έναν Γ’ Βαλκανικό πόλεμο τον οποίο σιγοντάρουν πολλοί πάρα πολλοί τελικά.

Οι Αλβανοί έχουν ξεκινήσει την δημιουργία της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας» και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται συνεχώς από πολλές και κυρίως διαφορετικές πηγές .

«Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ της Αλβανίας, πΓΔΜ, Μαυροβούνιο και της περιοχή που γνωρίζουμε ως KiM. Ως εκ τούτου, η διαδικασία της δημιουργίας μιας Μεγάλης Αλβανίας πρέπει να σταματήσει οπωσδήποτε», δήλωσε ο Σέρβος υπουργός άμυνας Αλεξάνταρ Βουλίν σήμερα ρίχνοντας νέα «βόμβα» για όλα τα Βαλκάνια.

Οι Αλβανοί σε αγαστή συνεργασία με τους Τούρκους ετοιμάζονται να υλοποιήσουν αυτό τρομερό σχέδιο .

Η ορθόδοξη θρησκεία αποτελεί όμως την  τέλεια  «συγκολλητική κόλλα» που θα ενώσει τους  λαούς της περιοχής  ταχύτατα για την αντιμετώπιση του κοινού κινδύνου,  και έτσι Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία θα ενωθούν για να αντιμετωπίσουν τους «λύκους» του Ερντογάν ο οποίος πασχίζει να διαλύσει την χώρα  του μια ώρα αρχύτερα.










πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: