Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς τζιχαντιστή σε σουπερμάρκετ στην Γαλλία - Κρατάει ομήρους (upd)

Ανανέωση (14:30) 
Ο δράστης, Μαροκινός γύρω στα 30, σύμφωνα με την Parisien, εισέβαλε οπλισμένος με μαχαίρια, όπλο και χειροβομβίδες στο σουπερμάρκετ και ακούστηκαν πυροβολισμοί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ένοπλος φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος(Αλαχού Ακμπάρ) , θα σας σκοτώσω όλους» και δήλωσε «στρατιώτης του ISIS».


Οι πληροφορίες αναφορικά με τα θύματα είναι συγκεχυμένες.
Η εφημερίδα Le Figaro μεταδίδει ότι σκοτώθηκε ένας υπάλληλος του καταστήματος -ο κρεοπώλης σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ-, ενώ το Europe 1 αναφέρει ότι σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό υπάρχουν δύο νεκροί και περίπου δέκα τραυματίες
----------------------------------------------------------------
Ένοπλος τζιχαντιστής κρατά ομήρους μέσα σε σούπερ μάρκετ στα νότια της Γαλλίας, στην πόλη Καρκασσόν, ενώ πριν την ομηρία προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία και ήδη φέρεται να έχει σκοτωθεί ένας άνθρωπος

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα τοπικά μέσα οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.  Ο δράστης φέρεται να είναι τζιχαντιστής. 

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ο ένοπλος οποίος φέρεται να έχει και χειροβομβίδες, φώναξε ο Αλλάχ είναι μεγάλος, ανέφερε ότι δηλώνει πίστη στο ISIS, ενώ έχει πιάσει αρκετούς ομήρους. Πληροφορίες της Depeche αναφέρουν ότι σκοτώθηκε ο κρεοπώλης του σουπερμάρκετ.

Υπάρχουν πληροφορίες και για έναν ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού. Στο σημείο έχουν σπεύσει τουλάχιστον 50 αστυνομικοί και άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, τρία ελικόπτερα και πολλά ασθενοφόρα.

O πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ έκανε λόγο για «σοβαρή κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: