Επιτακτική ανάγκη να διεξαχθούν εκλογές άμεσα διότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και η χώρα εισέρχεται σε περίοδο αστάθειας. Μετά το ανθρωποκυνηγητό σε στελέχη των ΑΝ.ΕΛ χτες στα Χανιά, σήμερα η Ε.Κουντουρά ακύρωσε συναντήσεις για λόγους ασφαλείας ενώ ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σ.Κοντονής, μίλησε για φασίστες και χιτλερικούς που αποδοκιμάζουν….Ακόμη ένας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά από σφοδρές αποδοκιμασίες.
 
«Οι προδότες θα τιμωρηθούν, είναι ανεπιθυμητοι» . Μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την μετονομασία των Σκοπίων σε «Βόρεια Μακεδονία» οι Σαρακατσαναίοι δεν δέχονται τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα Περτουλιώτικα λιβάδια. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων Γιώργος Μουτσιάνας είναι ξεκάθαρος στις θέσεις του.

Νωρίτερα, ο Σταύρος Κοντονής αναχωρώντας από το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών για να επισκεφθεί το Ειρηνοδικείο, άκουσε τα… εξ αμάξης και πριν λίγο απάντησε:

«Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες, ούτε με τους χιτλερικούς. Ορισμένοι από αυτούς ήταν σήμερα στα Γιαννιτσά». Αυτό δήλωσε ο υπ. Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε σήμερα από πολίτες στα Γιαννιτσά που τον αποκάλεσαν «προδότη», μετά την συμφωνία με τα Σκόπια.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι «είχαν έλθει εκεί για να εκφράσουν με αυτόν τον τραμπούκικο τρόπο που ξέρουν την αντίθεσή τους. Λίγοι ήταν, λίγοι θα μείνουν και θα ελαχιστοποιούνται, διότι η συμμορία της Χρυσής Αυγής, έχει καταλάβει ο κόσμος και τι είναι και τι επιδιώκει».
 
 
Σε σχέση με το ίδιο περιστατικό, ο κ. Κοντονής σημείωσε πως πληροφορήθηκε ότι σε μία άλλη ομάδα, «πάλι 10-15 ατόμων, υπήρξαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας», κάτι που απέδωσε στη «μεγάλη ταραχή» όπως είπε, που «βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Σε ο,τι αφορά τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, δήλωσε:

«Ήταν μία συμφωνία απολύτως θετική για τη χώρα. Διασφαλίζονται τα εθνικά δίκαια και κλείνουν πληγές ετών, οι οποίες θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν σοβαρά προβλήματα στο μέλλον».

«Πλέον η βόρεια γειτονική χώρα συνομολογεί ότι δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και δη της Μακεδονικής δυναστείας», ενώ αναφέρθηκε και σε δύο ζητήματα, την εθνότητα και τη γλώσσα, για τα οποία, όπως τόνισε, «υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση».
 
Για το θέμα της εθνότητας, για το οποίο, όπως σημείωσε ο υπουργός, «η αντιπολίτευση σε πολλούς τόνους κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το εκχώρησε στη γειτονική χώρα», εξήγησε πως «στη συμφωνία δεν αναφέρεται ούτε μία φορά», αντίθετα, «αναφέρεται η ιθαγένεια, στην οποία προσετέθη και θα αναφέρεται στα διαβατήρια των βόρειων γειτόνων μας η ένδειξη πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας , δίπλα στο μακεδονική ιθαγένεια, επομένως κι εδώ είχαμε μία βελτίωση από την υφιστάμενη κατάσταση».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της γλώσσας, είπε:

«Στο, δε, θέμα της γλώσσας, το οποίο είχε λυθεί, είτε γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς -και μπορώ να το καταλάβω και να το συμμεριστώ- είτε γιατί γίνανε λάθη από το 1977 στο πλαίσιο του ΟΗΕ, στη συμφωνία διαλαμβάνεται ότι η γλώσσα αυτή είναι σλαβική».

Ο κ. Κοντονής σημείωσε πως όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι με τη συμφωνία «κλείνει μία πληγή και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία» και σημείωσε πως «ιδίως γι’ αυτούς που μας λέγανε ότι «μένουμε Ευρώπη» είναι ιδιαίτερο πρόβλημα το να μην ακούνε και να μην αντιλαμβάνονται όλη αυτή την επιχειρηματολογία και τους επαίνους που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση και από το εξωτερικό και από το εσωτερικό».

Τέλος, ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε, ανεύθυνη τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ονοματολογικό, καθώς, όπως είπε, «είχε διεκδικήσει όταν ήταν στη θέση της διαπραγμάτευσης πολύ λιγότερα από αυτά που πέτυχε η κυβέρνηση».

Τα γιούχα στα Γιαννιτσά

Αποδοκιμασίες και φωνές για προδότες δέχθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, τη στιγμή που αποχωρούσαν από το κτίριο όπου στεγάζονται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο των Γιαννιτσών.

Τα γιουχαρίσματα τα δέχθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή τους στην Εισαγγελία.
Τη στιγμή που αποχωρούσαν, κόσμος που ήταν σε εκείνο το σημείο άρχισε να τους γιουχάρει και να τους αποκαλεί «προδότες».

Στο βίντεο διακρίνεται η κυρία Τζάκρη να φεύγει με σκυμμένο κεφάλι.

Λάρισα: Αποδοκίμασαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπαδόπουλο – Τον έδιωξαν

Ανέβηκε στο βήμα, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρώσει αυτά που ήθελε να πει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο ημερίδας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που έγινε χθες Δευτέρα σε ξενοδοχείο της Λάρισας.

Οι στιγμές έντασης στο ξενοδοχείο Imperial της Λάρισας ξεκίνησαν όταν ανέβηκε στο βήμα να μιλήσει ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος.

Αν και η εκδήλωση αφορούσε τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Παπαδόπουλος τα άκουσε για τα καλά, αρχικά για την συμφωνία και την ονομασία των Σκοπίων «Βόρεια Μακεδονία», ενώ στη συνέχεια υπήρξαν και φωνές εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής για κτηνοτρόφους και αγρότες.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν από τον Νίκο Παπαδόπουλο να πάρει πίσω την υπογραφή του, εννοώντας την στήριξή του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την διαδικασία της περασμένης εβδομάδας στη Βουλή.

Το αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει ενοχλημένος από το βήμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον περιφεριάρχη ρίχνει τις ευθύνες ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ
Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας «βάζει στο κάδρο» τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό μετά τη λεκτική επίθεση που δέχθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ αναφορά γίνεται και στην παρουσία στελεχών της Περιφερειακής Αρχής σε κινητοποιήσεις κατά της συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Πληθαίνουν δυστυχώς και στη Λάρισα τα δημόσια κρούσματα ακραίων πρακτικών και έξαλλων συμπεριφορών, με αφορμή το απαράδεκτο κλίμα πατριδοκαπηλίας μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, για το όνομα του γειτονικού κράτους.

Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των πρακτικών φαίνεται να είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, πρωτοκλασάτα στελέχη της οποίας πρωταγωνιστούν σε αυτά!

Μόλις χθες στο πλαίσιο ημερίδας για τη νέα ΚΑΠ, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια και παρουσία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος, αναγκάστηκε να διακόψει την παρέμβασή του και να αποχωρήσει μετά από πλήθος λεκτικών προπηλακισμών και αισχρών ύβρεων από μερίδα του ακρωτηρίου.

Τις προηγούμενες μέρες επίσης πρωτοκλασάτα στελέχη της Περιφερειακής αρχής πρωτοστάτησαν στη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για το Μακεδονικό υποστηρίζοντας τις ακραίες και ανιστόρητες θέσεις των διοργανωτών του.

Ο δε χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, εικονίζεται σε βίντεο που υπάρχει στο διαδίκτυο εντός λεωφορείου που κινείται προς το χθεσινό συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στη Λαμία, όπου κάποιοι από τους επιβάτες «αναζητούν εταιρεία δολοφόνων που θα εκτελέσει στα 5 μέτρα» όσους υπέγραψαν τη συμφωνία με την Κυβέρνηση Ζάεφ.

Την ίδια στιγμή, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, έχοντας χάσει την παροιμιώδη ψυχραιμία του, επιμένει να επιτίθεται λεκτικά εναντίον του Περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, πετώντας με τέχνη την μπάλα στη εξέδρα, κάθε φορά που ο Γιώργος Σταμπουλής ασκεί κριτική στα έργα και τις ημέρες της Περιφερειακής Αρχής.

Αναρωτιόμαστε πού αποσκοπεί στην πραγματικότητα ο κύριος Αγοραστός και οι επιτελείς του;

Επιθυμεί μήπως να καταστεί ο κινητήριος μοχλός του ακραίου εμφυλιοπολεμικού κλίματος που πριμοδοτεί με τις πρακτικές της η Αξιωματική αντιπολίτευση, ο κομματικός του φορέας δηλαδή, σε επίπεδο Θεσσαλίας;

Θα απαντήσει κάποια στιγμή στον φυσιολογικό προβληματισμό κάθε υγιούς σκεπτόμενου, δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη ή θα εξακολουθήσει να κρύβεται πίσω από τα στελέχη της Περιφερειακής αρχής;»

Κουντουρά: Κατευθυνόμενοι και ακραίοι όσοι διαμαρτυρήθηκαν στα γραφεία των ΑΝΕΛ στα Χάνια

«Κατευθυνόμενους και ακραίους» χαρακτήρισε όσους διαμαρτυρήθηκαν χθες το απόγευμα, έξω από τα γραφεία των ΑΝΕΛ στα Χανιά, όπου έδωσε το παρών, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κρήτη.

Η κ. Κουντουρά σε συνέντευξή της στο Ράδιο Κρήτη εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση εναντίον της ΝΔ για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε εναντίον της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, χαρακτηρίζοντάς τη «θλιβερή, απελπισμένη και υποκριτική κίνηση, με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας».

Η Υπουργός εκτίμησε ότι γίνεται μία τεράστια προσπάθεια να βληθούν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» αλλά και η μεγάλη επιτυχία της συγκυβέρνησης, ότι δηλαδή, η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια τον προσεχή Αύγουστο.

Ερωτηθείσα για τη στάση του κόμματός της όταν η συμφωνία με τα Σκόπια έρθει στη Βουλή, η κ. Κουντουρά απάντησε χαρακτηριστικά: πως εμείς θα την καταψηφίσουμε τη συμφωνία. Πόσες φορές πρέπει να το πούμε; Η θέση μας είναι ξεκάθαρη».

Η κ. Κουντουρά χαρακτήρισε σημαντικές τις τουριστικές επενδύσεις που γίνονται στην Κρήτη, λέγοντας ότι το νησί, έχει για πρώτη φορά, σημαντικές ευκαιρίες για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο αναφέρει το ekriti.gr

Ακυρώθηκαν συναντήσεις της Κουντουρά στην Κρήτη, για λόγους ασφαλείας

Την ίδια ώρα ακυρώθηκε, για λόγους ασφαλείας, η συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Μαστοράκη, υπό το φόβο επεισοδίων, όμοιων με αυτά που σημειώθηκαν χθες στα Χανιά.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης της υπουργού, η συνάντηση με το δήμαρχο Χερσονήσου επρόκειτο να γίνει αμέσως μετά το ραντεβού με τον δήμαρχο Ηρακλείου, στις 12.30 το μεσημέρι, ωστόσο σύμφωνα με το Cretalive.gr, με πρωτοβουλία της ίδιας ακυρώθηκαν και οι δύο συναντήσεις.

Πηγές του υπουργείου Τουρισμού, ωστόσο, διέψευδαν ότι το πρόγραμμα ακυρώθηκε, σημειώνοντας ότι ολοκληρώθηκε κανονικά.

Οι Σαρακατσαναίοι κήρυξαν «ανεπιθύμητους» τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο αντάμωμά τους

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την μετονομασία των Σκοπίων σε «Βόρεια Μακεδονία» οι Σαρακατσαναίοι δεν δέχονται τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα Περτουλιώτικα λιβάδια.
Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων Γιώργος Μουτσιάνας είναι ξεκάθαρος στις θέσεις του.

Το 38ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 22-23-24 Ιουνίου στο Περτούλι Τρικάλων και αναμένονται και φέτος χιλιάδες εξ αυτών, από κάθε άκρη της χώρας.




Τι έγινε χτες