Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Ξεκίνησε ο διαμελισμός της χώρας!

Παρέδωσαν την Μακεδονία για να λάβουν «ασφάλεια» σε Αιγαίο-Κύπρο και λύση στο χρέος
Πόσο την κοστολόγησαν

Μετά την χτεσινή τηλεοπτική παράσταση στην Πρέσπα και την υπογραφή της συμφωνίας για την Μακεδονία μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους Σκοπιανούς , υπάρχει πλέον ακόμα πιο έντονη η αίσθηση ότι είμασταν θεατές σε ένα πραγματικά «σκηνοθετημένο έργο», παρουσία αξιωματούχων του ΟΗΕ , της ΕΕ κά .

Ομιλούμε για ένα « παιχνίδι» που αφορά την υπογραφή από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ μιας συμφωνίας που δεν υπέγραφε κανένας Έλληνας πολιτικός εδώ και 27 χρόνια επίσημα, και τις πιέσεις ΗΠΑ-Γερμανίας προς αυτήν την κατεύθυνση για το δικό τους συμφέρον αποκλειστικά και μόνο , και όχι της Ελλάδος.

Ένα στοιχείο που συνέτεινε προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και οι δηλώσεις του .

«Είναι προς το συμφέρον μας να διαιωνίζεται; Ναι ή όχι; Είναι προς το συμφέρον του τόπου να διαιωνίζεται; Είναι στάση εθνική, πατριωτική σε μια περίοδο μάλιστα που οι προκλήσεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο είναι τεράστιες για τη χώρα;

Σε μια περίοδο που αναπόσπαστα η έγνοια μας, το διπλωματικό μας κεφάλαιο πρέπει να στοχοπροσηλωθεί στην Κύπρο και στο Αιγαίο.

Είναι προς το συμφέρον μας να κρατάμε με δική μας ευθύνη πια ανοιχτό ένα αχρείαστο μέτωπο στην εξωτερική μας πολιτική; Είναι πατριωτισμός αυτό; Αν το πιστεύετε, πείτε το στον ελληνικό λαό.

Πολλά σενάρια και περισσότερες φημολογίες συνεχίζουν να υπερίπτανται του «ονοματολογικού» των Σκοπίων, ενός ζητήματος που τυπικά έχει παγώσει, αν δεν οδεύει προς οριστικό ναυάγιο…», δήλωσε σε ένα απόσπασμα ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας στην ομιλία του στην βουλή.

O ίδιος ο κ. Τσίπρας εμπλέκει εμμέσως πλην σαφώς την ονομασία των Σκοπίων και ένα άλυτο πρόβλημα τόσων χρόνων, με τις τουρκικές απειλές στο Αιγαίο και την Κύπρο , σε μια προσπάθεια ανούσιου εντυπωσιασμού και όχι μόνο.

Αλλά και Γερμανικά ΜΜΕ γράφουν αυτό ακριβώς: Ότι έγινε ανταλλαγή με Αιγαίο-Κύπρο.

«Οι Έλληνες αισθάνονται κάθε εβδομάδα πώς αλλάζει η στρατηγική κατάσταση στο Αιγαίο. Από τότε που ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν εκμεταλλεύεται τον εθνικισμό για να κινητοποιήσει τους εκλογείς του, οι σχέσεις με την Ελλάδα επιδεινώνονται.

Η Τουρκία απαιτεί την έκδοση οκτώ στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016. Οι Τούρκοι απήγαγαν –για να έχουν διαπραγματευτικό χαρτί– δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
Κάθε μέρα τουρκικά μαχητικά υπερίπτανται θορυβωδώς πάνω από ελληνικά τουριστικά νησιά. Στην Ελλάδα, υπάρχουν φόβοι για την κατάληψη μικρότερων νησιών από την Τουρκία. Ήδη το 1996 έγινε ένας “σχεδόν πόλεμος” στο Αιγαίο. Ο Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, η οποία καθορίζει τα σύνορα.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να χρειαστεί εν ανάγκη τη βοήθεια των συμμάχων της»

Προχθες ο Βασίλης Κικίλιας, τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι το κόμμα «δεν δέχεται, με αντάλλαγμα το χρέος, να προχωρήσει το ονοματολογικό…».

Το «Μπλούμπεργκ» αναφέρει πως θα λάβουν αυτό για το οποίο προχώρησαν στην άθλια συναλλαγή.

Και αυτό θα είναι προεξόφληση ομολόγων και δανείων που λήγουν μέχρι και το 2024 και επιμήκυνση των λήξεων των πρώτων δανείων που έλαβε η Ελλάδα.

Έδωσαν τη Μακεδονία για να πάρουν, σύμφωνα με το πρακτορείο, ένα αποθεματικό ασφαλείας περί τα 20 δισ. ευρώ, εκθέσεις βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και πρόωρη αποπληρωμή, που θα προβλέπει την εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ, ύψους 10,4 δισ. ευρώ, προεξόφληση των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης ύψους, 12,8 δισ. ευρώ, και επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων ύψους 53 δισ. ευρώ, που ελήφθησαν από το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης.

Όλος ο σκοπιανός και ξένος τύπος γράφουν με μεγάλα γράμματα για την έναρξη των διαδικασιών εισόδου της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ , από τον φόβο της ρωσικής «μπότας» που ακούγεται στα Βαλκάνια εδώ και μερικά χρόνια.

Πρόκειται σαφώς για το σύνδρομο της «ναυμαχίας του Ναβαρίνου» το 1828, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κυριολεξία κατά λάθος (καθάριζε ένας Τούρκος το πυροβόλο και αυτό εκπυρσοκρότησε), και η οποία διακατέχει την ελληνική κοινωνία από τότε, καθορίζοντας την ελληνική εξωτερική πολιτική αναζήτησης πάντα κάποιου προστάτη .

Παντού και πάντα σημασία έχει το δόγμα σε μια κρατική οντότητα , κάτι που δεν είχαμε ποτέ ως κράτος μετά το 1832. Βαδίζουμε πάντα με γνώμονα τον κατ’ μηχανής » θεό» και τις συγκυρίες, και για αυτό πληρώνουμε τα λάθη που πληρώνουμε.

« Ξεχώρισε από παλιά το Ελληνικό έθνος από τους βαρβάρους όντας πιο ικανό και περισσότερο απαλλαγμένο από την ηλιθιότητα»…είχε πει κάποτε Αριστοτέλης , το ζήτημα είναι τι έγινε στην συνέχεια και φθάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα.

Πηγή: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: