Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Είναι αυτή εικόνα Πρωθυπουργού; – Αμήχανος ο Τσίπρας μπροστά στον «Σουλτάνο»

«Θερίζει» θύελλες η κυβέρνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις


H γλώσσα του σώματος δείχνει και λέει πολλά πάντα. 
Μία εικόνα που σε καμία περίπτωση δεν κολακεύει τη χώρα έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
 
Είναι αυτή εικόνα πρωθυπουργού; Εκπροσωπεί ο Α. Τσίπρας υπερήφανα τους Ελληνες πολίτες;
Τα πλάνα πριν το ξεκίνημα της συνάντησης μιλούν από μόνα τους:  

Ο Τσίπρας άλλαξε την ατζέντα για τους δυο στρατιωτικούς
Η ελληνική πλευρά χρησιμοποίησε προσεχτικές διατυπώσεις για να περιγράψει τη συνάντηση και η ροή πληροφοριών σταμάτησε στα βασικά.
 
 
«Δεν θα έλεγα ότι ήταν απ’ τις πιο εύκολες συναντήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το ραντεβού με τον Ταγίπ Ερνογάν, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, το οποίο διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως ήταν αναμενόμενο, έδωσε έμφαση στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται εδώ και 4 μήνες χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Δεν ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους, αλλά να προχωρήσει η δίκη τους. Να λειτουργήσει, δηλαδή, η δικαιοσύνη στην Τουρκία.

Για ποια δικαιοσύνη όμως στην Τουρκία; Η δικαιοσύνη καθορίζεται από τον Σουλτάνο, ειδικά τώρα με τις νέες υπερεξουσίες.
Εντύπωση προκαλεί ότι ο Α. Τσίπρας δεν αναφέρθηκε στον υπουργό Αμυνας, αφήνοντας τον Πάνο Καμμένο εκτός του κάδρου και επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι η Άγκυρα δεν θέλει να συζητά με τον Έλληνα ΥΕΘΑ.
 
Η συνάντηση κράτησε 2 ώρες. Άρχισε γύρω στις 17.20 ώρα Ελλάδας, με καθυστέρηση δύο περίπου ωρών σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα, λόγω άλλων υποχρεώσεων στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν συμπληρωθούν δύο ώρες .

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν χειραψία και στάθηκαν για τις καθιερωμένες φωτογραφίες, με τα φλας να… αστράφτουν. Μέχρι που ο Ερντογάν αποφάσισε να… διώξει τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και τώρα αν μας αφήσετε μόνους, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τη διμερή μας συνάντηση».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: