Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Έρχονται αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια

 Το «προφητικό» δημοσίευμα Αλβανικής εφημερίδας
Το ύποπτο παιχνίδι Χαν με Τίρανα και «Τσάμηδες»

Σε μια άκρως ύποπτη δήλωση προέβη ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν. Μια δήλωση-προοίμιο νέου ξεπουλήματος του Ελληνισμού, σε μια πιθανή συμφωνία με την Αλβανία, αμέσως μετά από την συμφωνία των Πρεσπών, που ουσιαστικά εκχωρεί Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στην ΠΓΔΜ.
 
Μιλώντας για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια, με αφορμή και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Χαν έκανε λόγο για «αναδιάρθρωση των συνόρων Ελλάδας- Αλβανίας».
Συγκεκριμένα, σε ομιλία του σε think tank, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της Ε.Ε. αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και μίλησε και για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθήνας – Τιράνων.

«…εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων, κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες», ανέφερε.
Αναδίπλωση μετά τον σάλο.
 
 
Η εκπρόσωπος τόνισε πως ο επίτροπος αναφερόταν στις διμερείς συνομιλίες για την ανακήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μεταξύ Αθήνας και Τιράνων, που μπορεί να επιτευχθεί μονάχα σε περίπτωση αμοιβαίας συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Γιοχάνες Χαν παίζει βρόμικο παιχνίδι, και δεν είναι καθόλου αφελής. Προ δύο ετών, ο Επίτροπος ανερυθρίαστα υποστήριξε την ύπαρξη «τσάμικου» ζητήματος, το οποίο όπως είπε είναι «διμερές ζήτημα που εκκρεμεί», στις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας.

«Δεν έχουμε σύνορα»- Αυτό έγραφε η Αλβανική εφημερίδα Shekulli το 2011
Δημοσίευμα της Αλβανικής εφημερίδας Shekulli που είχε φέρει στη δημοσιότητα το site voria.gr στις 15/11/2011 υποστήριζε ότι τα σύνορα της Αλβανίας είναι «ρευστά» και ουσιαστικά δεν υπάρχουν.
 
Η αναφορά του επιτρόπου Γιοχάνες Χαν επανέφερε στο προσκήνιο την υπόθεση της συμφωνίας που προωθεί η κυβέρνηση με την Αλβανία, το περιεχόμενο της οποίας παραμένει άγνωστο και ήδη προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Το δημοσίευμα που επικαλείται την έρευνα της Αλβανικής εφημερίδας Shekulli το 2011 σύμφωνα με την οποία «η Αλβανία σήμερα μέσω του νόμου «περί συνόρων» του 2008 δεν έχει σύνορα, επειδή δεν γίνεται καμία αναφορά-οριοθέτηση της γεωγραφικής έκτασης της χώρας!» και αυτό διότι «Ο νόμος του 2008 καταργεί ρητά και κάθε προηγούμενο νόμο αναφορικά με τα σύνορα της χώρας».

Μάλιστα στο αναφέρεται ότι «Οι νόμοι για τα γεωγραφικά όρια, αντίστοιχα κατά τα έτη 1970, 1976 και 1980 είχαν καταργηθεί το 2001. Στο νόμο αυτού του έτους, προβλέπονταν τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Αλβανίας» και επισημαίνεται πως «το 2008 η κυβέρνηση Μπερίσα ψήφισε έναν άλλο νόμο για τη διαχείριση των συνόρων, ο οποίος κατήργησε όλους τους προηγούμενους νόμους».

Κάνοντας λόγο για «κυριαρχικά όρια της Αλβανίας που είναι ρευστά» ο δημοσιογράφος της Shekulli κατά το δημοσίευμα του 2011 «ερμηνεύει την αοριστία του νόμου αυτού ως τη βάση επί της οποίας στήθηκε το σύμφωνο των θαλάσσιων υδάτων μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας, δεδομένου ότι στο νόμο αυτό τα κυριαρχικά όρια της Αλβανίας είναι παντελώς ρευστά».

Τι είχε αναφέρει to 2017 πρώην επικεφαλής της CIA – Eρχονται αστραπιαίες αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια
Για «αστραπιαίες» αλλαγές συνόρων κάνει λόγο ο Αμερικανός πρώην υπαρχηγός της γνωστής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ , της CIA, εκφράζοντας την θέση της Υπηρεσίας και προμηνύοντας σοβαρά γεγονότα στην περιοχή μας τα οποία σαφώς και αγγίζουν και την Ελλάδα.

«Στα Βαλκάνια, αργά ή γρήγορα, θα έχουμε αλλαγή των συνόρων», δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της CIA Στίβεν Μάγιερ.

Οι δηλώσεις του πρώην Αμερικανού υπαρχηγού της CIA προειδοποιούν ότι οι ΗΠΑ θα «δεχθούν» τελικά το προηγούμενο σχέδιο που είχε καταρτιστεί επί Ομπάμα, σύμφωνα με το οποίο οι Αλβανία θα ενωθεί με το Κοσσυφοπέδιο.

Η απαρχή όμως αυτού του σχεδίου θα συμπαρασύρει «στο χορό του πολέμου», το Μαυροβούνιο, την Σερβία, και ενδεχομένως και την Ελλάδα.
Οι πρόσφατες και μελλοντικές προκλητικές συμπεριφορές των Αλβανών εκπορεύονται από τις «υποσχέσεις» της δύσης ( ΕΕ, Γερμανία, ΝΑΤΟ) περί αλλαγής των συνόρων υπέρ αυτών.

Όλα αυτά βέβαια όμως χωρίς την συγκατάθεση της Μόσχας και του Πούτιν που έχει αποστείλει «μηνύματα» εδώ και  μήνες ότι καμία αλλαγή συνόρων δεν θα γίνει αποδεκτή, διότι θα δώσει το δικαίωμα δράσης της ρωσικής ομοσπονδίας.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: