Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Τα 40 ερωτήματα του Αθ.Δαβάκη για την αμυντική βιομηχανία και η μία αλήθεια…

Η ερώτηση του πρώην ΥΦΕΘΑ Αθανάσιου Δαβάκη για την αμυντική βιομηχανία έχει ενδιαφέρον. 

***40 ερωτήματα θέτει ο κ.Δαβάκης, πολιτικός που δεν φωνασκεί ασκόπως ευτυχώς… 

ένσταση που εύλογα προκύπτει όμως είναι γιατί τα ερωτήματά του αφορούν μόνο στην περίοδο από το 2015 και μετά.

Επειδή τότε ξεκινά η πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι είναι η αναμενόμενη απάντηση και λογικά ένας βουλευτής της ΝΔ που κάνει αντιπολίτευση επικεντρώνει σ΄ αυτή τη περίοδο…
Όμως αυτά αφορούν στην κομματική αντιπαράθεση κι όχι στην αμυντική βιομηχανία,η οποία χρειάζεται συναίνεση και πάρα πολύ δουλειά κι όχι αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση.

Θα στεναχωρήσουμε τον πάντα αξιοπρεπή Αθ. Δαβάκη ,αλλά το κόμμα του, η ΝΔ είναι εδώ και πολλά χρονιά από τους βασικούς κατηγορούμενους για τον …φόνο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Μαζί και το ΠΑΣΟΚ βεβαίως.
Τι απαντήσεις μπορούν να δοθούν και στα 40 ερωτήματα που έχει θέσει ο κ.Δαβάκης για τη περίοδο πριν από το 2015;

Καμία δεν θα ΄ναι ευχάριστη ούτε για το κόμμα του, ούτε για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο από το 2012-13 δεν είναι πλέον αντίπαλο κόμμα αλλά πιστός συνοδοιοπόρος της ΝΔ.

Στην ερώτησή του ο κ.Δαβάκης επισημαίνει τα ταξίδια που έγιναν στο εξωτερικό με στόχο την προώθηση της αμυντικής βιομηχανίας.
Ορθώς ρωτά για τα αποτελέσματα αυτών των ταξιδιών.

Ακόμη δεν είναι αυτά που πρέπει. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνά ο κ.Δαβάκης ότι οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας της ΝΔ θεωρούσαν περίπου…έγκλημα να συνοδεύονται από Έλληνες επιχειρηματίες της αμυντικής βομηχανίας στα ταξίδια τους στο εξωτερικό!

Έγκλημα κανονικό! Θα γνωρίζει και ο ίδιος ότι ΥΕΘΑ της ΝΔ δεν απαντούσε ούτε καν στα αιτήματα για συνάντηση με επιχειρηματίες ,γιατί όπως απαντούσαν οι γραμμετείς του “ο κ.υπουργός δεν συναντά επιχειρηματίες”!

Που να του έλεγαν ότι ήθελαν να τον συνοδεύσουν και σε ταξίδι του στο εξωτερικό. Αυτό άρχισε να γίνεται από το 2015, όσο στενάχωρο κι αν ακούγεται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως επίσης για πρώτη φορά δόθηκαν εντολές στους ΑΚΑΜ να λειτουργήσουν ως αγωγοί προώθησης κάθε ελληνικής εταιρείας στο εξωτερικό. Αυτά είναι τα γεγονότα τα οποία ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει.

Σαφώς και δεν αρκούν αυτά.
Οπωσδήποτε η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης σ΄ ότι έχει να κάνει με την κρατική αμυντική βιομηχανία είναι ανεπαρκής και αναποτελεσματική, χωρίς τόλμη.

Όμως την αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης του επιχειρηματικού κόσμου της άμυνας κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει.

Είναι …μισό βηματάκι μπροστά. Το να ασκούμε κριτική για τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν είναι σίγουρα επικοδομητικό και αποτελεσματικό.

Ειδικά για την ιδιωτική αμυντική βιομηχανία που ένιωσε επιτέλους ότι δεν αντιμετωπίζεται ως…μαφία!
***40 ερωτήματα θέτει ο κ.Δαβάκης

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: