Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Σαλβίνι & Λε Πεν νικάνε τους εκλεκτούς της ΕΕ

Σαλβίνι και Λε Πεν ετοιμάζονται να βάλουν τέλος στην κυριαρχία του ψευτοπροοδευτισμού των Ευρωπαίων, καθώς αποτελούν τα πρόσωπα-«κλειδιά» των επικείμενων ευρωεκλογών.

Τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα κερδίζουν έδαφος και οι αριστεροί «σβήνονται» σταδιακά από τον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης.


Αυτό φυσικά ήταν αναμενόμενο καθώς ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί πια από την αριστερή προπαγάνδα και την αρρωστημένη αλληλεξάρτηση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.
 
Η έννοια του Έθνους έχεις κατακρεουργηθεί και η εθνική συνείδηση είναι κάτι άγνωστο για τις νέες γενιές.
 
Και όλα αυτά με ευθύνη της ΕΕ και της δυτικής νεοκομμουνιστικής κουλτούρας.


Σε αυτό το κλίμα, Σαλβίνι και Λε Πεν, δύο άνθρωποι που αποτελούν παράδειγμα πατριώτη και ηγέτη, ήρθαν να αντιστρέψουν τους πολιτικούς «πόλους» της Ευρώπης και να επαναφέρουν το Έθνος-κράτος, κόντρα στα σχέδια της Νέας Τάξης και των Ευρωπαίων ψευτοπολιτικών, υποχείριων αυτής.
 
Για πρώτη φορά στην 40ετή ιστορία της ΕΕ τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα αναμένεται να τερματίσουν την κυριαρχία της επικρατούσας πολιτικής!

Δεν έχει ξαναυπάρξει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τις εκλογές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Για πρώτη φορά στην 40ετή ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα αναμένεται να τερματίσουν την κυριαρχία της επικρατούσας πολιτικής.
 
Και το CNBC εξετάζει γιατί οι εκλογές αυτές έχουν σημασία τόσο για τους Ευρωπαίους, όσο και για τους επενδυτές.

Μια έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων ανέφερε ότι τα αντιευρωπαϊκά κόμματα θα είναι μία από τις τρεις δυνάμεις.
 
Εκτιμάται επίσης, ότι τα αντιευρωπαϊκά κόμματα είναι πιθανό να συνεργαστούν για να υπονομεύσουν την ευρωπαϊκή συνεργασία, όπως η πίεση για την κατάργηση των κυρώσεων στη Ρωσία.

Υπάρχουν ορισμένα ονόματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από την ψηφοφορία:

Ο Matteo Salvini, ο Ιταλός αναπληρωτής πρωθυπουργός και επικεφαλής του κόμματος Lega, είναι ένας από αυτούς.
 
Ο Salvini ταξιδεύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Πολωνία, για να σχηματίσει ένα εθνικιστικό κίνημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 


Επίσης, η Marine LePen της Γαλλίας, ηγέτης του δεξιού κόμματος National Rally, παλαιότερα γνωστό ως Εθνικό Μέτωπο, ελπίζει να προσεγγίσει το σημερινό κοινό στις εκλογές της ΕΕ.
 
Δεν κατεβαίνει στις ευρωεκλογές, καθώς θέλει να διατηρήσει τη θέση της στο γαλλικό κοινοβούλιο, αλλά αντ’ αυτού έχει ορίσει τον 23χρονος Jordan Bardella ως ηγέτη του κόμματος.

Η κεντροαριστερά είναι πιθανότατα ο μεγαλύτερος ηττημένος. Αυτό συμβαίνει στην πλειοψηφία των εθνικών εκλογών τα τελευταία χρόνια.

Ο Alberto Alemanno, καθηγητής ευρωπαϊκού δικαίου στο πανεπιστήμιο HEC του Παρισιού, εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι ψηφοφόροι δεν έχουν τηρήσει τις βασικές αρχές τους τα τελευταία χρόνια, κυρίως όσον αφορά τη μείωση της ανισότητας.

Δεδομένου του ότι το 6% της τρέχουσας εκπροσώπησής τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι σε αναλογική βάση, οι κεντροδεξιοί νομοθέτες είναι έτοιμοι να χάσουν περίπου το 2% της τρέχουσας εκπροσώπησής τους στο κοινοβούλιο.

Τα μεγαλύτερα κέρδη θα μπορούσαν να έχουν τα δεξιά κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της Ομάδας Europe of Nations and Freedom Group, μέλος της οποίας είναι και η ιταλική Lega. 
 

Δημοσκοπήσεις – Ιταλία: Ισχυρό προβάδισμα της Lega σε εσωτερικό και ευρωεκλογές 


Ισχυρό προβάδισμα έναντι του Κινήματος Πέντε Αστέρων, τόσο σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές όσο και για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάιο 2019, δίνουν στη Λέγκα του Βορρά δύο νέες δημοσκοπήσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα (3-4/2) της Tecnè, το κόμμα του Matteo Salvini συγκεντρώνει 32% (+2% σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν), με τα συγκυβερνώντα Πέντε Αστέρια να ακολουθούν στο 25% (-1%). Ακολουθούν Σοσιαλδημοκράτες, Forza Italia και Αδέρφια της Ιταλίας με 17% (-1%), 12% και 4%, αντίστοιχα. 


Σε ό,τι αφορά στις ευρωεκλογές, η Λέγκα συγκεντρώνει 33%, ποσοστό κατά 27% υψηλότερο σε σύγκριση με αυτό που είχε αποσπάσει στις ευρωεκλογές του 2014.
 
Ακολουθεί το κόμμα του Luigi Di Maio με 24% (+3%), ενώ οι μέχρι πρότινος Σοσιαλδημοκράτες καταρρέουν (κατά 22%) στο 19%. Forza Italia και Αδέρφια της Ιταλίας συγκεντρώνουν 9% (-8%) και 5% (+1%), αντίστοιχα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: