Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Φονική «μαχαιριά» στον Ερντογάν: Έκτακτη συνάντηση Ελλήνων & Αμερικανών στρατιωτικών

Στήνεται «τείχος» απέναντι στην Τουρκία

Το αμερικανικό Πεντάγωνο (ένα από τους τρεις πυλώνες εξουσίες στις ΗΠΑ), φέρεται να γκρεμίζει οριστικά την Τουρκία και τον Ερντογάν απο τον «θρόνο» που τον είχαν τόσα χρόνια, αναβαθμίζοντας κατακόρυφα παράλληλα τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδος και αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο  χαρακτηρισμού ως «εχθρικής χώρας» της Τουρκίας του Ερντογάν.
 
Ταυτόχρονα Αμερικανικά πλοία καταφθάνουν στην Ελλάδα όπως μπορείτε να δείτε από τον λογαριασμό που παραθέτουμε:

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Emerson@EEmerson14
 
The Arleigh Burke-class guided-missile destroyer USS Ross (DDG 71) arrives at Naval Support Activity Souda Bay, , April 12, 2019 photos by Mass Communication Specialist 2nd Class Krystina Coffey
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Emerson
 
 

Φαίνεται ότι η Τουρκία έχει μπει σε μη αναστρέψιμο στάδιο διαμελισμού λόγω Κούρδων και Β.Συρίας-Ιράκ, με Ισραήλ και Ελλάδα να αποτελούν τις αμερικανικές βάσεις εκτόξευσης επίθεσης κατά Τουρκίας-Ιράν, οι οποίες θεωρούνται από την Ουάσιγκτον τα τελευταία αναχώματα της Μόσχας στην περιοχή.  


Πριν λίγα 24ωρα, ανώτεροι αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ (USEUCOM) και το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) συναντήθηκαν στην Στουτγάρδη της Γερμανίας, για να συζητήσουν θέματα όπως η αύξηση κοινών ασκήσεων και εκπαίδευσης (επίλεκτων δυνάμεων και άλλων μονάδων), την αύξηση της διαλειτουργικότητας για την  την αντιμετώπιση κρίσεων.

U.S. Embassy Athens @USEmbassyAthens
 
Building on Strategic Dialogue, senior leaders from U.S. European Command @US_EUCOM and the Hellenic National Defense General Staff @hndgspio met this week at USEUCOM Headquarters in Stuttgart, Germany. https://www.eucom.mil/media-library/pressrelease/39563/useucom-and-hellenic-national-defense-general-staff-meet-in-stuttgart 
15 people are talking about this
 
 
Η λέξη «κρίση» στην ορολογία του ΝΑΤΟ έχει πολλές μορφές και τύπους, αλλά στην προκειμένη περίπτωση αφορά σαφέστατα την στάση της Τουρκίας, η οποία έχει εισέλθει σε «ουδέτερο καθεστώς» ουσιαστικά για την συμμαχία, και οδεύει προς «εχθρικό», μετά τον Ιούλιο σίγουρα όταν θα παραλάβει τους ρωσικούς πυραύλους S-400.
 
 
Ποιες είναι οι κινήσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Η Ουάσιγκτον και συγκεκριμένα το Πεντάγωνο έχει αναγάγει την Ελλάδα στην κύρια προκεχωρημένη βάση των ΗΠΑ στα σύνορα της Ευρώπης με Μέση Ανατολή και Αφρική, που είναι το πιο κομβικό σημείο του κόσμου από την εποχή των Μυκηναίων και των θαλασσοπόρων Μινωιτών.

Όλα έχουν τεθεί πλέον σε διαφορετικό πλαίσιο και η χώρα μας αναβαθμίζεται επίσημα από ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, μετά την συνάντηση στην Στουγκάρδη.

Οι συναντήσεις  Ελλήνων και Αμερικανών ανωτάτων αξιωματούχων βασίζονται στις προηγούμενες  συζητήσεις μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Μ.Πομπέο και του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών  Γιώργου Κατρούγκαλου και στα συμφωνηθέντα κατά τον επίσημο στρατηγικό διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, στις 13 Δεκεμβρίου 2018.
 
«Η ευκαιρία να συνεργαστούμε με τους Έλληνες ομολόγους μας αυτή την εβδομάδα ήταν μια απόδειξη της δέσμευσης που έχουμε μαζί τους ως συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ.

Θέλουμε την ενίσχυση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα των ενόπλων μας δυνάμεων», δήλωσε ο Υποστράτηγος  Michael Turello, αναπληρωτής επικεφαλής της USEUCOM για τη Συνεργασία με τον ελληνικό στρατό.

«Συζητήσαμε μια σειρά από σημαντικά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν την αντιμετώπιση κρίσεων και τις βελτιωμένες ευκαιρίες κατάρτισης», δήλωσε ο ίδιος επαναλαμβάνοντας ξανά την λέξη «κρίση» στην ουσία της συνεργασίας των ΗΠΑ με την Ελλάδα.

«Ο Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ-Ελλάδας είναι μια αμοιβαία δέσμευση μεταξύ των δύο χωρών για την προώθηση διμερών συζητήσεων σε έξι γενικούς τομείς όπως: η περιφερειακή συνεργασία, η άμυνα και ασφάλεια, η επιβολή του νόμου και η αντιτρομοκρατία, το εμπόριο και οι επενδύσεις, η ενέργεια και οι δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων», καταλήγει η ανακοίνωση της USEUCOM .

Οι συνομιλίες αυτής της εβδομάδας, στις οποίες συμμετείχαν 24 αξιωματούχοι από  Ελλάδα και ΗΠΑ, εμβάθυναν τη δέσμευση και των δύο ενόπλων δυνάμεων στο να εκσυγχρονίσουν και να επεκτείνουν τις αμυντικές τους σχέσεις, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες και των δύο χωρών στην αντιμετώπιση με αποτελεσματικότερο τρόπο των προκλήσεων της περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας», καταλήγει η αμερικανική διοίκηση Ευρώπης.

Η αμερικανική διοίκηση Ευρώπης σχεδιάζει και κανονίζει το τι θα συμβεί στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα σε σχέση με την παρουσία δυνάμεων της, σε συνδυασμό πάντα με την τουρκική στάση και πολιτική, η οποία φέρνει όλο και πιο κοντά Άγκυρα και Μόσχα.

Η Άγκυρα φαίνεται να  έχει χάσει το παιχνίδι, διότι πλέον στην εξίσωση όλων όσων συμβαίνουν στην Α. Μεσόγειο μπαίνουν και οι ΗΠΑ.

Η τριμερής Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου στο Τελ Αβίβ έχει πυροδοτήσει σενάρια τρόμου και οργής στην Άγκυρα, διότι οι Τούρκοι βλέπουν ξεκάθαρα την περικύκλωση τους από τις χώρες αυτές και το ΝΑΤΟ.

Είναι σίγουρο ότι η συμμαχία προετοιμάζει τα σενάρια της για τα πάντα στην περιοχή, από την δημιουργία του αγωγού East Med, την Κύπρο, μέχρι την περίπτωση ελληνοτουρκικής σύγκρουσης, την οποία δεν επιθυμούν με τίποτα οι ΗΠΑ αυτήν την δεδομένη στιγμή λόγω των σχεδίων τους για έλεγχο των κοιτασμάτων στην Α.Μεσόγειο.

Οι απειλές και οι προκλήσεις του σουλτάνου Ερντογάν, έχουν συσπειρώσει Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ αλλά και την Αίγυπτο σε ένα άξονα ο οποίος είναι αντίθετος στις τουρκικές επιδιώξεις.

Ο άξονας αυτός όμως μετατρέπεται, ακριβώς λόγω αυτών των συμφερόντων, ταχύτατα σε στρατιωτική συμμαχία η οποία στρέφεται σαφώς κατά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων καθώς και της παρουσίας του τουρκικού στόλου στην Α.Μεσόγειο.

Το Ισραήλ σε συνεργασία με τις ΗΠΑ έχει προσανατολιστεί στο να διασφαλίσει τα ενεργειακά σχέδια του στην Ανατολική Μεσόγειο και για αυτό το επόμενο διάστημα θα δούμε πράγματα και θαύματα, με σκοπό την απρόσκοπτη εργασία ειδικά των ενεργειακών κολοσσών που θα εργάζονται στην περιοχή διακυβέυοντας τρις δολάρια, διότι αυτή είναι η ουσία για όλα αυτά που βλέπουμε. 

Την ίδια στιγμή, η Αθήνα περιμένει επικίνδυνα παιχνίδια και περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης από την Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο, με τη βοήθεια της Μόσχας, αφού τα συμφέροντα των δυο χωρών στην περιοχή ταυτίζονται.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η εκρηκτική κατάσταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας συμφέρει και ενισχύει την Ελλάδα.

Η πιθανότητα οριστικής ρήξης Τουρκίας – ΗΠΑ είναι όμως μεγάλη, καθώς ο Ερντογάν δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας για τους S-400, και προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Η Άγκυρα έχει επισημάνει, πως αν οι ΗΠΑ δεν παραδώσουν τα F-35, θα στραφεί σε άλλες αγορές.

Tο πόσο τεταμένο είναι το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες δείχνει η ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν οι ΗΠΑ και προειδοποιεί τους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν στην Τουρκία γιατί κινδυνεύουν με απαγωγές, αλλά και παράνομες συλλήψεις.

Αν ο Τράμπ δεν καταφέρει να «γονατίσει» τον Ερντογάν μέσω της αποσταθεροποίησης της οικονομίας της χώρας, ο «Σουλτάνος» θα γίνει ανεξέλεγκτος.

Στην Αθήνα, δεν έχουν καμία αμφιβολία, πως σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα και η Κύπρος, θα βρεθούν στην «πρώτη γραμμή» και ότι η Ανατολική Μεσόγειος θα καταστεί πεδίο αντιπαράθεσης.

Εκεί, Ρώσοι και Τούρκοι έχουν κοινό συμφέρον να εμποδίσουν την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Κι αυτό γιατί, η θέση της Ρωσίας απειλείται στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου, ενώ η Τουρκία «αγνοείται» από τις ΗΠΑ αφού το ενδιαφέρον τους είναι στραμμένο στην κυπριακή ΑΟΖ και στον αγωγό EastMed.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: