Την εμφάνιση του στα ελληνοαλβανικά σύνορα ισχυρίζεται ότι έκανε ο UCC (απελευθερωτικός στρατός της Τσαμουριάς) με την δημοσίευση μερικών φωτογραφιών που έθεσαν την ελληνική πλευρά σε ετοιμότητα.

 
Πρόκειται για φωτογραφίες που έχουν σκοπό να προκαλέσουν στην ελληνική πλευρά ένα κύμα «ανησυχίας» στην πλευρά των ΝΔ συνόρων με ένα θέμα όπως αυτό των Τσάμηδων, το οποίο έχει γιγαντωθεί ειδικά εδώ και δύο χρόνια από την άλλη πλευρά.


Μιλάμε για φωτογραφίες που κυκλοφορούν αλβανικοί εθνικιστικοί κύκλοι μαζικά στα κοινωνικά δίκτυα, καταλήγοντας  ότι θέλουν «να καταλάβουμε» εδώ στην πατρίδα μας  ότι κάτι «κινείται» στα αλβανο-ελληνικά σύνορα, χρησιμοποιώντας  συνθήματα του τύπου: «οι Αλβανοί είναι έτοιμοι και ενεργούν!».


Μιλάμε για μια κίνηση η οποία την δεδομένη χρονική στιγμή εξυπηρετεί ξεκάθαρα τα τουρκικά συμφέροντα και είναι σε απόλυτο συγχρονισμό με τις τουρκικές απειλές σε Δυτική Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο.


***Προ ημερών αναφέραμε ότι σοβαρότατο ζήτημα ανακίνησαν  ξανά οι Αλβανοί για το επεισόδιο της Επισκοπής (1994), με τον εισαγγελέα σοβαρών εγκλημάτων να καλεί για ανάκριση τον πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Φρέντη Μπελέρης και τον ίδιο να φωνάζει ότι «Δεν έχω καμία σχέση με το επεισόδιο της Επισκοπής».
 
 
Μιλάμε για πιθανές νέες «περιπέτειες», στις οποίες θέλουν να μας βάλουν οι Αλβανοί (πιθανόν με τουρκική υποκίνηση), ανακινώντας σοβαρό θέμα με περιστατικό που έλαβε χώρα το 1994 στην Επισκοπή από Έλληνες που επιτέθηκαν σε αλβανικό κέντρο νεοσυλλέκτων.

 
Σύμφωνα με άλλο προ μηνών *** άρθρο μας, είχαν κάνει εδώ και τέσσερις μήνες την εμφάνιση τους  χάρτες στον αλβανικό τύπο, με σαφή προσπάθεια ιστορικής τεκμηρίωσης πιθανών διεκδικήσεων κατά της Ελλάδος.


Ο ακόλουθος χάρτης δημοσιεύτηκε στον αλβανικό τύπο και στα κοινωνικά δίκτυα, παρουσιάζοντας τα  εδάφη τα οποία οι Αλβανοί εντέχνως αναφέρουν καταλήφθηκαν από τον ελληνικό στρατό το 1912-13, ενώ επάνω στο χάρτη υπάρχει η σφραγίδα της Τσαμουριάς, ως ένδειξη ότι όλα αυτά τους άνηκαν.


Φαίνεται ότι και σε αυτούς  άνοιξε η όρεξη μετά την συμφωνία των Πρεσπών και ετοιμάζονται πιθανόν για διεκδικήσεις.

 
Επικίνδυνες πρακτικές και ιδεολογίες από τον αλβανικό τύπο και αυτούς που κρύβονται από πίσω ως μέλη του αλβανικού εθνικισμού, που εμμέσως πλην σαφώς φέρεται να διεκδικεί ελληνικά εδάφη, εντάσσοντας μάλιστα στις βλέψεις τους και πόλεις σαν τα Ιωάννινα κτλπ.




Οι Αλβανοί διεκδικούν εδάφη από την Ελλάδα σήμερα ή μήπως πρόκειται για κάτι άλλο;

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την χώρα μας και τι ακριβώς έχει ενεργοποιηθεί από κάποια κέντρα,  αφού δεν υπάρχουν συμπαγείς αλβανικοί πληθυσμοί στην Ήπειρο;

Σύμφωνα με  ξένα ΜΜΕ , από την Ολλανδία εδώ και καιρό έχει τεθεί από γνωστά κέντρα και «φιλάνθρωπους» εκατομμυριούχους,  σχέδιο για την δημιουργία ζητήματος κράτους της Τσαμουριάς που βοηθά στα σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

Το ζήτημα αυτό καθώς και οι συμμετάσχοντες σε αυτό το αρχικό σχέδιο φαίνονται προς το παρόν «αστείοι» και «γραφικοί» όπως ακριβώς οι Σκοπιανοί πριν πολλά χρόνια.

Πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια ανακίνησης ενός ζητήματος που συμπεριλαμβάνει πολλές χώρες στα Βαλκάνια και το οποίο αν δεν προσεχθεί θα μεταβληθεί ειδικά για την Ελλάδα σε δεύτερο Σκοπιανό.

Σίγουρα υπάρχουν συντονισμένες κινήσεις και από ξένες μυστικές υπηρεσίες, που θέλουν αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια.




***Προ ημερών αναφέραμε


*** άρθρο μας, είχαν κάνει εδώ και τέσσερις μήνες