Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Βίντεο-ντοκουμέντο: Εξομοίωση προσβολής τουρκικών αποβατικών από μαχητικά της ΠΑ

Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από βίντεο άσκησης προσβολής ναυτικών στόχων της ΠΑ στο πεδίο βολής Καράβια, αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας της Αεροπορίας ακόμα και υπό τις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες.


Το βίντεο της 338 ΜΔΒ παρουσιάζει τα ελληνικά μαχητικά να εξαπολύουν βόμβες κατευθυνόμενες με δέσμη laser GBU-16 και να πλήττουν  τους στόχους στο πεδίο βολής με απόλυτη επιτυχία. 
Στην συγκεκριμένη άσκηση ακολουθήθηκε το ίδιο σενάριο με αυτό που τα μαχητικά της ΠΑ εφήρμοσαν τις τρείς τελευταίες μέρες στο πεδίο βολής Καράβια στο Μυρτώο πέλαγος. 
Στην άσκηση συμμετείχαν οι 338 Μοίρα με αεροσκάφη F-4E AUP από την Ανδραβίδα και οι Μοίρες κρούσης του Αράξου, δηλαδή η 335Μ με τα αεροσκάφη F-16 Adv. και η 336Μ με τα βομβαρδιστικά Α-7 Ε.
Εκτός από τις κατευθυνόμενες βόμβες GBU-16 τα ελληνικά μαχητικά χρησιμοποίησαν  με επιτυχία πυραύλους Maverick AGM-65 A/G, GBU-8 HOBOS,  και βόμβες διασποράς MK-20 ROCKEYE.
Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την καταστροφή ναυτικών στόχων που βρίσκονταν σε κίνηση υπό αντιαεροπορική προστασία και πιο συγκεκριμένα αποβατικά πλοία τα οποία συνοδεύονταν από φρεγάτες. 


www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: