Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΓΙΑ ΝΑ… ΕΙΣΕΡΘΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο «ΠΟΡΘΗΤΗΣ»! (βίντεο)

fetİh666
cebdceafcebacebfcf82-cf87ceb5ceb9cebbceb1ceb4ceaccebaceb7cf82-mikrh-fvto
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η αλαζονική ματαιοδοξία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν φαίνεται πως δεν έχει όρια και δεν φείδεται όσες δαπάνες και αν χρειαστούν για να προβληθεί στον άφωνο λαό του.


fetİh

Έτσι και τώρα για την επέτειο της 563ης άλωσης της Κωνσταντινούπολης, οι Τούρκοι για πρώτη φορά φέτος κατασκεύασαν μια απομίμηση των βυζαντινών τειχών της Βασιλεύουσας όταν πολιορκούνταν από τους Οθωμανούς για να αναπαραστήσουν την μεγάλη μάχη και την έφοδο των βαρβάρων μέσα στην Πόλη, υπό την σημερινή ηγεσία του… Ταγίπ Ερντογάν!


fetih-soleni-icin-hazirliklar-suruyor-1464352463
 
Τα τείχη αυτά, 4.500 τετραγωνικών μέτρων, κατασκευαστήκαν σύμφωνα με το πρότυπα των βυζαντινών τειχών της Πόλης και για την κατασκευή τους εργάστηκαν εκατοντάδες εργάτες που προετοίμαζαν την μεγάλη αναπαράσταση της Άλωσης στην οποία θα μετέχουν επίλεκτα τμήματα που θα υποδυθούν τους πολιορκητές.

df2d4a8

Φέτος οι εκδηλώσεις της επετείου της Άλωσης θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο όπως αναφέρεται από τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ σχεδόν όλη η παλιά πόλη θα αποκλειστεί από τη κυκλοφορία των οχημάτων για τις γκλάμουρ εκδηλώσεις της επετείου, που θα κορυφωθούν από την «πολιορκία» και την έφοδο των πολιορκητών.
 
Σε όλα αυτά τα “φανταχτερά και απατηλά”, κάποιος τους είπε στην ίδια τους την γλώσσα, ότι αυτή θα… είναι η τελευταία τους αναπαράσταση της Άλωσης :




ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

1 σχόλιο:

αμφοτεροδέξιος είπε...

http://amfoterodexios.blogspot.gr/2016/05/blog-post_72.html